Βιογραφικό Δεξιός Ιεροψάλτης Βασίλειος Αβραμίδης.

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
Γεννήθηκε στο Βαθύλακκο Κοζάνης το 1938. Στο Βαθύλακκο έζησε μέχρι τα 21 χρόνια του. Μετά τη στρατιωτική του θητεία ήρθε στην Αθήνα σαν ποδοσφαιριστής και κατέληξε ελαιοχρωματιστής!
Νυμφεύτηκε τη Βασιλική Κιρτικίδου και απέκτησαν δυο παιδιά, τον Ηλία και τη Δέσποινα. Τις πρώτες νότες της βυζαντινής μουσικής τις γνώρισε στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Μενιδίου. Εξάσκηση έκανε καθημερινά στις σκαλωσιές των οικοδομών, που εργάζονταν. Συστηματικά βυζαντινή μουσική έμαθε από τον αείμνηστο Γεώργιο Καρακάση, από τη Χάλκη των πριγκιπόνησσων.

Πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως ιεροψάλτης στους ιερούς ναούς:

Τιμίου Σταυρού Μενιδίου.

Αγίου Τρύφωνα Τερψιθέας Γλυφάδας.

Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ερυθραίας.

Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Άνω Πεύκης από το1992 έως σήμερα.

Εκτός των ανωτέρω είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Θρασυβούλου Στανίτσα», με τον οποίο έκανε δημόσιες εμφανίσεις σε διάφορους ναούς του λεκανοπεδίου Αττικής. Διετέλεσε επίσης γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας ιεροψαλτών Ελλάδας
 
Last edited:

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
chanters.png
 
Last edited:

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο κ. Αβραμίδης εκτός από υποδειγματικός και παραδοσιακός ιεροψάλτης είναι και υπέροχος χαρακτήρας. Φιλικός πάντα και προσηνής, θα σε συμβουλέψει σοφά εάν του το ζητήσεις. κ. Αβραμίδη να είστε πάντα καλά... Α.
 
Top