Βιογραφικά από την εκπομπή Μυρίπνοα Άνθη

Για ολους τους αδελφούς του foroum και Ιδιαίτερα για τους φιλοαγιορείτες θα παραθέσω την ραδιοφωνική εκπομπή Μυρίπνοα Άνθη.Η εν λόγω εκπομπή προσπαθεί να σκιαγραφήσει την ζωη του αηδονιού του Αγίου Όρους Διακο-Διονύσιου Φιρφιρή.Ας έχουμε όλοι την ευχή του! (εδώ ειναι το Α΄ Μέρος)
 

Attachments

  • ΔΙΑΚΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΦΙΡΦΙΡΗΣ Α'.mp3
    23.4 MB · Views: 209

Firfiris

Κωστόπουλος Ευθύμιος
Ευχαριστούμε για την εκπομπή...

...όμως οι ευλογημένοι στις ψαλτικές επιλογές τους έβαλαν κάτι... και κάτι... κτλ...

Γιατί δεν έβαλαν μόνο Φιρφιρή;;; :confused::confused::confused:

Αφού για αυτόν είναι η εκπομπή...

Σαν να κάνεις εκπομπή για τον Πελέ και βάζεις στιγμιότυπα από Γ΄Ερασιτεχνικό Ελλάδος... :eek::eek:
 

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Ευχαριστίες για το άκουσμα, μα δεν άντεξα να παρακολουθήσω όλη την εκπομπή... Ούτε μια φορά δεν άκουσα τον διακο-Διονύση να ψάλλει εκεί. Μήπως κάνω λάθος; Δεν αξιώθηκα να τον γνωρίσω. Όταν πρωτοπήγα στις Καρυές, ζούσε, αλλά απουσίαζε... Τον θαύμαζα και τον θαυμάζω, αλλά όταν ακούω τέτοιο ύφος, σαν απαγγελία δακρύβρεχτου συναξαρίου ( δίκην πρεσβυτέρας ονόματι Κ. Δ. - ο αναγινώσκων νοείτω , της οποίας ψηφιακούς δίσκους μου χορήγησαν Σιναϊτες πατέρες παλαιότερα) που απευθύνεται στο κακώς νοούμενο θυμικόν, εξανίσταμαι ορθοδόξως και ανατολικώς. Εύχομαι και προσεύχομαι να ψάλλει αενάως μετά δικαίων, αλλά φοβάμαι πως η υπερβολή είναι που ξεχειλίζει σε τέτοιες εκπομπές, και παρά τις αγαθές προθέσεις των δημιουργών τους, η αίσθηση που εγώ αποκομίζω απέχει πολύ από του να είναι θετική.

Και κάτι άλλο: σπανίως ζωντανά ο διακο-Διονύσης ψάλλει υποδειγματικά. Αν και γηρασμένος, είναι ανεπανάληπτος όταν βρίσκεται σε studio ή στο παρεκκλήσι της Αθωνιάδος ( παρά κάποιους ξερόβηχες), και απουσιάζουν οι γνωστοί-άγνωστοι που τον (υπερ)καλύπτουν...

Την ευχή του να έχουμε,

Δ.
 
Last edited:
εχεις δίκιο Ευθύμη τα ψαλτικά που βάλανε ειναι καπως άκυρα:( αλλα εδω περισσότερο έδωσα βαση στην ομιλία ,λέχθηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία για το Διακο-Διονύση και θεώρησα καλό να τα μοιραστώ μαζί σας:)
 
Top