Βιβλία Μουσικού Δωδεκαήμερου.

Γιώργος Χ.

Νέο μέλος
Χαίρετε.
Έχω το Μουσικό Δωδεκαήμερο του Αλέξανδρου Βυζαντίου που κατέβασα από το site.

Ψάχνω να βρώ το πληρέστερο βιβλίο Μουσικού Δωδεκαήμερου, μιας και έρχονται γιορτές.

Γνωρίζω για την ύπαρξη των κάτωθι βιβλίων :

1.
"Μουσικο Δωδεκαήμερο" του Κλέντου Νικόλαου τόμος Α' ( https://www.politeianet.gr/books/klentos-nikolaos-smpilias-mousikon-dodekaimeron-protos-tomos-115686) που δυστυχώς έχει μόνο μέχρι και την Κυριακή μετά των Χριστουγέννων (δέν κυκλοφόρησαν ποτέ οι τόμοι 2 και 3 για άγνωστους λόγους) και
2.
το "Μουσικό εορτολόγιο του Δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων" του Πορφυρίδη Αναστάσιου.
(https://www.monastiriaka.gr/mousiko-eortologio-dodekaimerou-xristougennon-p-2970.html)
Δέν έχω δεί πώς είναι μέσα, κανένα από τα δύο.
3.
Εναλλακτικά, άν υπάρχει κάποιο Μουσικό Μηναίο του Δεκεμβρίου που να έχει μέσα τα πάντα για το Δεκέμβρη (εκτός του Σύρκα και του Παπαγιάννη), ακούω προτάσεις.
(Αναμένω το δίτομο Μηναίο του Δεκεμβρίου του Ορθόδοξου Μουσικού Ενιαυτού του Κατακατσάνη, το οποίο σίγουρα θα είναι τέλειο, αλλά δέν έχει προλάβει να τυπωθεί ακόμη από τη Μονή που το διαθέτει. Οπότε, δέ νομίζω να το προλαβαίνω για φέτος τα Χριστούγεννα, αλλιώς θα ήτανε η πρώτη μου επιλογή).

Σε όποια από τις τρεις περιπτώσεις-βιβλία, ή άλλα καθαρογραμμένα (δακτυλογραφημένα σε υπολογιστή) βιβλία που πιθανώς δέ γνωρίζω, με ενδιαφέρει να υπάρχει όσο το δυνατόν πληρέστερη περιγραφή, ώστε να μή χρειαστεί να ανοίγω και άλλα βιβλία για το Μηναίο.
Δηλαδή, να έχει μέσα στις αντίστοιχες μέρες, όλα τα του μηναίου, περιλαμβάνοντας το σύνολο των κανόνων (και όχι μόνο τους ειρμούς των κανόνων), και γενικότερα όλη την ακολουθία όπως είναι μέσα στο Μηναίο με τη σωστή χρονική σειρά, για να μή χρειαστώ και δεύτερο βοήθημα...
Με λίγα λόγια, ψάχνω ότι πληρέστερο υπάρχει για τις γιορτές που έρχονται.

Παρακαλώ όποιος μπορεί, να με διαφωτίσει, να ανεβάσει αναλυτικά (και όχι γενικά) περιεχόμενα από κάθε βιβλίο, έστω και για μια συγκεκριμένη ημέρα μόνο, και να στείλει 2-3 σελίδες από κάθε βιβλίο, για να μπορώ να συγκρίνω και να αποφασίσω ευκολότερα τί είναι συνολικά πληρέστερο σε κανόνες και λοιπή ακολουθία, και άρα τί θα πρέπει να αγοράσω.

Ευχαριστώ Πολύ !
 
Με θερμές ευχαριστίες στο μέλος του Ψ Ιωάννη Μπουλμπουτζή για τις πιο πάνω αναρτήσεις ,
συγκεντρώθηκε όλο το πιο πάνω υλικό σε ένα μουσικό PDF με ενσωματωμένα όλα τα ηχητικά του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ.Χ.Ε. Αστερίου Δεβρελή.
Έγινε εκτενής επεξεργασία τους ώστε να μικρύνουν στο μέγεθος χωρίς ακουστή μείωση της ποιότητας, και προστέθηκε (διακριτική) αίσθηση χώρου, καθώς η αρχική "στεγνή" ηχογράφηση τα αδικούσε κάπως.


Για να τα ακούσουμε πιέζουμε στη φωτογραφία του άρχοντος και επιτρέπουμε την εκτέλεση από το πρόγραμμα ανάγνωσης.

Καλή ανάγνωση-ακρόαση
ΑΚ
 
Last edited:

Γιώργος Χ.

Νέο μέλος
Σας Ευχαριστούμε κ. Καλογιάννη που βάλατε όλα τα κείμενα μαζί για να είναι πλέον με τη μορφή "βιβλίου".
Δέ μπορώ να ακούσω το ηχητικό, γιατί μου βγαίνει το ακόλουθο μήνυμα που επισυνάπτω. Λύνεται κάπως ?
Βέβαια, υπάρχει και το αντίστοιχο link του κ. Μαμάη, όπου μπορώ να κατεβάσω ένα-ένα τα μουσικά αρχεία και να τα ακούσω, αλλά άν μπορώ να τα έχω όλα μαζεμένα, τότε θα ήτανε ακόμα καλύτερα... Πώς λύνεται αυτό το πρόβλημα που επισυνάπτω (όποιος ξέρει) ?
 

Attachments

  • προειδοποιηση των Windows.JPG
    προειδοποιηση των Windows.JPG
    696.4 KB · Views: 71
Επειδή, όπως αναφέρω και στο μήνυμα που συνοδεύει την ανάρτηση, τα ηχητικά έχουν "συρρικνωθεί" για να μη μεγαλώνουν υπερβολικά το PDF χρησιμοποίησα τον Fraunhofer MPEG Layer-3 Audio Decoder που μάλλον δεν έχεις εγκατεστημένο στο σύστημά σου. Ο παραπάνω είναι απ' ευθείας σύνδεσμος απ' όπου τον κατεβάζεις ελεύθερα. Πιστεύω μόλις τον εγκαταστήσεις θα μπορέσεις ν' ακούσεις και τα ηχητικά.

Γράψε αν είχε αποτέλεσμα γιατί το πρόβλημα μπορεί να αφορά και άλλους.
ΑΚ
 

Γιώργος Χ.

Νέο μέλος
Παρόλο που η εγκατάσταση του Audio Decoder στα Windows ήταν επιτυχής, και που έχω την τελευταία έκδοση του Adobe Reader X (10.1.10) στα Ελληνικά (με τις ρυθμίσεις multimedia (επεξεργασια-->προτιμησεις-->πολυμέσα παλαιού τυπου) να επιτρέπουν την ανάγνωση multimedia) , το ίδιο μήνυμα μου βγάζει. Δεν το ψάχνω περαιτέρω. Πάντως, ευχαριστώ.
 
Top