Βασιλικος-Πατρας Γ' & Δ' Χαιρετισμοι 2008

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Ιερος Ναος Αγιου Θωμα (Γουδι - Αθηνα)
28-3-2008 Γ' Χαιρετισμοι .
4-4-2008 Δ' Χαιρετισμοι .
Ψαλλουν οι ψαλτες του ναου : Βασιλικος Θεοδωρος (πρωτοψαλτης) και Πατρας Πετρος (Λαμπαδαριος) .
Τις ηχογραφησεις μου εχει στειλλει ο αγαπητος συναδελφος Θεοχαρης Αποστολος (Ριζομυλος Μαγνησιας) . Θερμα τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .
Καλη Ακροαση .
 

Attachments

  • 82'13''=28-3-2008=Γ' Χαιρετισμοι.mp3
    37.6 MB · Views: 228
  • 87'20''=4-4-2008 Δ' Χαιρετισμοι_new.mp3
    30 MB · Views: 185

aposto

Παλαιό Μέλος
Καποια στιγμη θα πρεπει να κανουμε κ μια σελιδα στον καλλιφωνοτατο πρωτοψαλτη κ.Ευαγγελο Γκικα του οποιου ηχογραφησεις εχω αρκετες κ ζωντανες μαλιστα οταν ηταν ακομη στην Αθηνα κ απο διαφορα πανηγυρια που εκανε με τον κ.Βασιλικο.Την Κυριακη θα ειμαι μαζι του στο διπλανο χωριο που μενω οπου κ θα ψαλλει.Θα το γραψω σε video εχει κ ωραιο δοξαστικο την Κυριακη το ουκ εστιν η βασιλεια των ουρανων.Θα τα ανεβασουμε οπωσδηποτε ειναι τρομερος οταν ψαλλει.Καλλιφωνος με ολη την σημασια της λεξεως για οσους τον γνωριζουν.Εχει ψαλλει επισης με τον κ.Χατζηχρονογλου τον κ.Νταραβανογλου Χαρη τον κ.Πατρα κ μπροστα σε πολλους πρωτοψαλτες σε φεστιβαλ β.μουσικης οπως κ.Χατζημαρκο Μανωλη κ.Πεττα Αθανασιο κ.Βασιλικο Θεοδωρο κ σε πολλους αλλους.Υπηρξε μαθητης στα πρωτα του βηματα του γνωστου πρωτοψαλτη Λαρισης κ.Κυριαζη Δασκαλουδη επειτα του πρωτοψαλτη Αγ.Νικολαου Βολου κ.Μιχαλη Μελετη κ εν συνεχεια στην Αθηνα των κυριων Χατζημαρκου -Βασιλικου-κετσετζη-κ Σιμο Ιωαννη.Μετεχει επισης σε ολες τις χορωδιες των παραπανω πρωτοψαλτων ως βασικο στελεχος σε αυτες κ πολλες φορες ως σολιστ λογω της καλλιφωνιας του.Ευχαριστω.
 
Last edited:

aposto

Παλαιό Μέλος
Mια διευκρινηση να κανω ακομη για τον πρωτοψαλτη κ.Ευαγγελο Γκικα.
Μπορειτε να τον δειτε να ψαλλει στο youtube τα ευλογηταρια τα αργα μαζι με τον κ.Πατρα στο θεατρο Παλλας το 1998 απο την συναυλια που εδωσε ο κ.Βασιλικος.Για οσους ενδιαφερονται θα πατησετε petros patras sto youtube,oπου θα βγαλει 3 βιντεακια με τον κ.Πατρα.Εσεις θα πατησετε αυτο που εχει διαρκεια 6 λεπτα απο τα 3 κ ετσι θα δειτε μοναδικη εκτελεση απο τον κ.Γκικα που ξεκιναει τα ευλογηταρια κ τελειωνει με το αλληλουια ο ιδιος παλι.Να το ακουσετε σε ηχεια αρκετων watt για καλυτερο ηχο κ οχι στον υπολογιστη.θα στειλω απο βδομαδα στον κ.λιναρδακη πανηγυρι απο τα Ροζενα Κορινθιας εορτη της Υπαπαντης το ετος 1994 οπου ψαλλει ο κ.Γκικας αριστερα σε ηλικια 26 ετων κ δεξια ο κ.Βασιλικος.Επισης ο κ.Γκικας εχει ψαλλει Λονδινο-Αγγλια,Νοτιγχαμ-Αμερικη,Κυπρο κ σχεδον σε ολη την Ελλαδα απο διαφορες πανηγυρις.
 
D

Dennis Lampros

Guest
Οντως απο τους καλυτερους και καλλιφωνοτερους(οσο τον εχω ακουσει απο ieropsalti και utue) καθως κανει με ευκολια δυσκολα γυρισματα που πολλοι ζοριζονται να τα κανουν.Ειναι αδικια να μην ειναι στο Foroum.ΥΓ. Μηπως γνωριζει κανεις που ψελνει μονιμα?
 

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Απο σιντι που μου εστειλλε ο συναδελφος και φιλος (εκ Λαμιας) Γιωργος Παλιούρας , εκλεκτο μελος του ''Ψαλτολογιον'' , επισυναπτω την Αη σταση των τυπικων (Πλ.Δος)
Ψαλλει ο Ευαγγελος Γκικας .
 

Attachments

  • 3'14''=ΓΚΙΚΑΣ Ευγ=Τυπικα Αη σταση Πλ.Δος_new.mp3
    1.9 MB · Views: 87

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Οντως απο τους καλυτερους και καλλιφωνοτερους(οσο τον εχω ακουσει απο ieropsalti και utue) καθως κανει με ευκολια δυσκολα γυρισματα που πολλοι ζοριζονται να τα κανουν.Ειναι αδικια να μην ειναι στο Foroum.ΥΓ. Μηπως γνωριζει κανεις που ψελνει μονιμα?

Αυτη την εποχη δεν ψαλλει πουθενα , λογω αλλων ασχολιων .
 

aposto

Παλαιό Μέλος
Ειναι καθηγητης θεολογιας στην Γιαννουλη Λαρισης κ οπως ειπε κ ο εκλεκτος κ.Λιναρδακης αυτη την στιγμη δεν ψαλλει καπου μονιμα.Την Κυριακη θα ειμαστε μαζι στο Στεφανοβικειο Βολου οπου κ θα ψαλλει μετα απο προσκληση του εφημεριου του ναου πατερα Ιωαννη Γρατσουνα.θα το τραβηξω με καμερα.Ειναι καρδιακος πλεον φιλος μου ο κ.Γκικας κ με την συγκαταθεση του ιδιου θα ανεβασουμε τις ηχογραφησεις απο τα πανηγυρια που εκανε με τον κ.Βασιλικο καθως επισης κ με τον κ.Χατζηχρονογλου.Μου τις εδωσε ολε τις κασσετες να τις κανω σε cd ηχου την περασμενη τεταρτη που γιορταζε ημουνα σπιτι του στον Αμπελωνα Λαρισης.
Υ.Γ
Κυριε Λιναρδακη ανεφερα το ονομα σας κ το γνωριζει.
Να προτεινω ομως να κανουμε μια ξεχωριστη σελιδα αργοτερα που θα σας στειλω τα cd.Ευχαριστω.
Να μπειτε ολοι στο youtube να ακουσετε πως λεει τα ευλογηταρια.
Την σελιδα που θα τα δειτε την αναφερω σε πιο πανω μηνυμα μου.
Κατι τελευταιο να επισυναψω,πριν απο 15 ημερες με πηρε κ πηγαμε σε ενα χωριο εξω απο τα Τρικαλα οπου ηταν καλεσμενος για να ψαλλει.
Εψαλλε χωρις μικροφωνο γιατι δεν ειχε η εκκλησια κ εκει να ακουσετε αποδοσεις των υμνων τρελαθηκαν οι κατοικοι εκει.ολοι τον κοιτουσανε μεσα στα ματια κ στο στομα.
 
Last edited:
D

Dennis Lampros

Guest
Κατι ασχετο. Με αφορμη οτι ο Βασιλικος εχει κανει πολλες ηχογραφησεις με τον ιερεα π.Γεωργιο Μαυροειδη,θα ηταν ευχαριστο αν καποιος φιλος εχει να ανεβασει(εκτος απο τα CD)καποιες ηχογραφησεις με αυτον τον καλλιφωνοτατο και υψιφωνο ιερεα.Ευχαριστω!
 
Top