Βασίλειος Νικολαϊδης - Ζωντανές ηχογραφήσεις

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#2
Ευχαριστούμε πολύ για την ωραία και ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΗ ηχογράφηση! Αφού είναι από τον Πατριαρχικό Ναό, μήπως τυχαίνει να έχει ηχογραφημένο και τον Λαμπαδάριο, τον δάσκαλό μου κ. Ελευθέριο Γεωργιάδη; Αν ναι, θα σας παρακαλούσα θερμά να την ανεβάσετε ολόκληρη!
 

Emmanouil Giannopoulos

Emmanouil Giannopoulos
#3
Από ζωντανες ηχογραφήσεις με τον αείμνηστο άρχοντα Βασίλειο Νικολαίδη, ακούτε το χερουβικό σε ήχο Γ΄
Ευχαριστούμε για την ηχογράφηση. Είναι ενδιαφέρον να ψάξει κάποιος για ηχογραφήσεις στον πατριαρχικό ναό την δεκαετία του 1970. Οι μεγάλοι είχαν φύγει, και ο αείμνηστος Νικολαϊδης με τον Ελ. Γεωργιάδη σήκωναν το βάρος. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 έχουμε τα γνωστά ηχητικά μνημεία Χριστούγεννα-Θεοφάνεια, Ακάθιστος-Σταυροπροσκύνηση, και Τα Πάθη τα σεπτά, τα οποία οφείλουμε στις εργώδεις προσπάθειες του καθηγητή Γρ. Στάθη και μετά με τον νυν άρχοντα Λ. Αστέρη υπάρχουν πληθώρα εγγραφών (αλήθεια, από τα πρώτα του χρόνια στην πρωτοψαλτεία έχουμε; θα ήταν ενδιαφέρον).
Από το 1965 ως το 1982 όμως δεν έχουν φανεί πολλές. Πέτρινα χρόνια;
Αν κάποιος γνωρίζει...
Ε.Γ.
 

darlasis

Γεώργιος Δαρλάσης
#4
Δύο μέλη στον Πατριαρχικό Ναό από τον αείμνηστο άρχοντα της Μ.Χ.Ε. Βασίλειο Νικολαϊδη, εν έτει 1974....
 

Attachments

Last edited:

darlasis

Γεώργιος Δαρλάσης
#6
Ναι, βέβαια 1974, ήδη διορθώθηκε, ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση.
 

Λεωνίδας

Λεωνίδας Γαρουφαλῆς
#7
Ἀπό μία Κυριακή βαρέως ἤχου στόν πατριαρχικό ναό τοῦ Ἁγίου Γεωργίου στό Φανάρι στά τέλη τῆς δεκαετίας τοῦ 1970 ἐπισυνάπτω τούς κάτωθι ὕμνους.

Τούς μετέδωσε ὁ πρόεδρος τοῦ Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως κ. Σταμάτιος - Νικόλαος Κίσσας στήν ἐκπομπή του τήν περασμένη Τρίτη 29.9.2009 στόν Ρ/Σ τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.

Οἱ αἴνοι ψάλλονται ἀπό τόν Ἄρχοντα πρωτοψάλτη Βασίλειο Νικολαΐδη. Τό χερουβικόν πάλι ἀπό τόν ἴδιον, συμπαραστεκούμενον ἀπό τόν Α΄ Δομέστικον Ἰωάννην Χαριατίδην. Στά λειτουργικά ἐκφωνεῖ ὁ πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Τσινάρας. Στό "Σέ ὑμνοῦμεν..." ὁ Ἄρχων Λαμπαδάριος Βασίλειος Ἐμμανουηλίδης.
 

Attachments

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#8
Παραπέμπω σε δύο ηχογραφήσεις του Άρχοντα από τον Πατριαρχικό Ναό που ανέβηκαν στο αγγλόφωνο τμήμα του forum. Τα μέλη είναι το Δοξαστικό «Βασιλεύ Ουράνιε» και η Δοξολογία σε πλ. β', όπου ακούγεται και ο τ. Άρχων Λαμπαδάριος της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Ελευθέριος Γεωργιάδης. Οι ηχογραφήσεις προέρχονται από την εκπομπή του κ. Σταμάτη Κίσσα. Θα τα βρείτε εδώ.
 

darlasis

Γεώργιος Δαρλάσης
#9
Από τις καλύτερες και καθαρότερες ηχογραφήσεις με τον αείμνηστο Άρχοντα της Μ.Χ.Ε. Βασίλειο Νικολαίδη. (12-5-1974)-
 

Attachments

Last edited:
#10
Από τις καλύτερες και καθαρότερες ηχογραφήσεις με τον αείμνηστο Άρχοντα της Μ.Χ.Ε. Βασίλειο Νικολαίδη. (12-5-1974)-
Μήπως η ημερομηνία της ηχογράφησης του <<Άγιος, Άγιος>> του Μ. Βασιλείου δεν είναι σωστή; Αναρωτιέμαι γιατί αναγράφεται ότι είναι τον μήνα Μάιο. Δεν νομιζω να τελείτε Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου σε προχωρημένο Μάιο.
 

darlasis

Γεώργιος Δαρλάσης
#11
Αγαπητέ κ.Βασίλη, μάλλον έχετε δίκιο, αλλά ξέρετε έτσι υπάρχει στο αρχείο μου. Ίσως έχει ματαφερθεί με λανθασμένη ημερομηνία.Ξέρετε συμβαίνουν αυτά.
 
Last edited:
Top