Αἰ Καταβασίαι τοῦ Ἁγίου Πάσχα

Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδερφοί, Χριστός Ανέστη!!!
Ευδόκησε ο Θεός, και, φέτος αποφάσισα να συναρμώσω μία μικρή συλλογή με "Βοηθήματα προς τους Ιεροψάλτες" έχουσα ως κεντρικό θεματικό άξονα την περίοδο του Πεντηκοσταρίου, την οποία και θα κοινοποιώ σταδιακά (ίσως και ετεροχρονισμένα), καθότι οι βιοτικές μέριμνες δε παύουν να μας απασχολούν όλους, ακόμα και σ αυτές τις εορτάσιμες και πανευφρόσυνες περιόδους!
Τη συλλογή αυτή την εγκαινιάζω με τις καταβασίες του Πάσχα, όπως τις κατέγραψα στο παρελθόν και ετόνισα εκ νέου, και δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά μία καταγραφή στηριζομένη επί το πλείστον στις οικείες μας μουσικές γραμμές!
Γνωρίζω εξ ιδίων πως οι καιροί που διανύουμε έχουν τροποποιήσει αισθητά τις ζωές μας, και συνεχίζουν να μας απομακρύνουν (με τον τρόπο τους) από τα ιερά μας Αναλόγια. Ελπίζω, όμως, σύντομα να επανέλθουμε όλοι ανεξαιρέτως και να δοξολογούμε "ὕμνοις καί ὠδαῖς πνευματικαῖς" τον Αναστάντα Ιησού Χριστό!!!
Ο πονήσας.


[Mία θερμή παράκληση προς τους Συντονιστές: Να τοποθετήσετε την ανάρτηση εκεί που θεωρείτε καταλληλότερο, καθότι δε γνωρίζω που να την εντάξω! Ευχαριστώ!]
 

Attachments

  • Αἰ Καταβασίαι τοῦ Ἁγίου Πάσχα - καθ’ ἡμετέραν ἐκτέλεσιν Θ.Γ.Τ.pdf
    181.8 KB · Views: 84
Top