Αφιέρωμα στον Δανιήλ πρωτοψάλτη - βιντεοσκοπημένες πρόβες

Δοξολογία αργή, ήχος βαρύς, Δανιήλ πρωτοψάλτου - Χορός Ψαλτών Ι.Ν. Νικαίας Λαρίσης, Χορός Αγγελικός

Από την πρόβα που έγινε για την αργή δοξολογία του Δανιήλ πρωτοψάλτου σε ήχο βαρύ.

Τον δεξιό χορό τον πλαισίωσε ο Χορός Ψαλτών του ιερού ναού αγίου Γεωργίου Νικαίας Λαρίσης, με χοράρχη τον πρωτοψάλτη Θεόδωρο Ξιώνη.

Τον αριστερό χορό ο Χορός Αγγελικός με χοράρχη τον πρωτοψάλτη και καθηγητή Γεώργιο Καραγιαννάκη.

 
Last edited:

Δοξαστικό Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Τη αθανάτω σου κοιμήσει» πλ. β΄, Δανιήλ πρωτοψάλτου - Χορός Αγγελικός

Η βιντεοσκόπηση έγινε σε πρόβα της χορωδίας «Χορός Αγγελικός» που έγινε την 28/06/2022. Ένα από τα τροπάρια που θα ηχογραφηθούν για τις ανάγκες της νέας εργασίας, η οποία είναι αφιερωμένη στον Δανιήλ πρωτοψάλτη τον Λαρισαίο, είναι το δοξαστικό των αίνων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Τη αθανάτω σου κοιμήσει» σε ήχο πλ. β΄. Η εξήγηση του μέλους έγινε από τον κ. Ιωάννη Αρβανίτη, ο οποίος μας την παραχώρησε για τις ανάγκες της ηχογράφησης.

 
Δοξαστικό πολυελέου «Ω Τριάς ομοούσιε» δ΄ άγια, Δανιήλ πρωτ. - Σπαρμιώτες πατέρες

Από τις πρόβες για την εργασία η οποία είναι αφιερωμένη στον Δανιήλ πρωτοψάλτη. Ένα απαιτητικό μάθημα με πολύ όμορφη πλοκή του μέλους. Ευχαριστούμε πολύ τους Σπαρμιώτες πατέρες Βασίλειο και Νεόφυτο για την συμμετοχή τους

 
Θεοτοκίον πολυελέου «Άσπιλε Παναμώμητε» δ΄ άγια, Δανιήλ πρωτ. - Ξενοφωντινοί πατέρες

Από τις πρόβες για την εργασία η οποία είναι αφιερωμένη στον Δανιήλ πρωτοψάλτη. Ένα απαιτητικό μάθημα με πολύ όμορφη πλοκή του μέλους. Η ηχογράφηση έγινε στην βιβλιοθήκη με τα χειρόγραφα της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος. Ευχαριστούμε πολύ τους Ξενοφωντινούς πατέρες Παχώμιο, Θεοδόσιο και Μακάριο για την συμμετοχή τους!

 
Κεκραγάρια αναστάσιμα πλ. α΄, Δανιήλ πρωτ. - Ιωάννης Τόλιος, Σπυρίδων Καραγιαννάκης

Τα Κεκραγάρια και τα δύο πρώτα αναστάσιμα στιχηρά από το Αναστασιματάριον του Δανιήλ πρωτοψάλτου σε εξήγηση του Κυριάκου Τζουραμάνη, ψάλλουν οι μαθητές Ιωάννης Τόλιος (12 ετών) και Σπυρίδων Καραγιαννάκης (10 ετών). Τα νεώτερα μέλη της χορωδίας Χορός Αγγελικός!

 
Δογματικό «Τις μη μακαρίσει σε» πλ. β΄», Δανιήλ πρωτ. - π. Βησσαρίων Αγορίτσας

Από τις πρόβες για την εργασία η οποία είναι αφιερωμένη στον Δανιήλ πρωτοψάλτη. Ευχαριστούμε πολύ τον πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Βησσαρίων Αγορίτσα για την ερμηνεία του! Ο π. Βησσαρίων είναι καθηγητής της β΄βάθμιας εκπαίδευσης με δίπλωμα από το Δημοτικό ωδείο Λάρισας!

 
Δογματικό «Παρήλθεν η σκιά του νόμου» β΄, Δανιήλ πρωτ. - Αχιλλέας Οικονόμου

Από τις πρόβες για την εργασία η οποία είναι αφιερωμένη στον Δανιήλ πρωτοψάλτη. Ευχαριστούμε πολύ τον λαμπαδάριο του Ιερού Ναού αγίου Γεωργίου Νικαίας Λάρισας Αχιλλέα Οικονόμου. Ο Αχιλλέας είναι διπλωματούχος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας!

 
Δογματικό «Πως μη θαυμάσωμεν» γ΄, Δανιήλ πρωτ. - π. Κωνσταντίνος Δεληχρήστος

Από τις πρόβες για την εργασία η οποία είναι αφιερωμένη στον Δανιήλ πρωτοψάλτη. Ευχαριστούμε πολύ τον αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Κωνσταντίνο Δεληχρήστο για την ερμηνεία του! Ο π. Κωνσταντίνος είναι καθηγητής της βυζαντινής μουσικής με δίπλωμα από το Δημοτικό ωδείο Λάρισας!

 
Δογματικό «Την παγκόσμιον δόξαν» α΄, Δανιήλ πρωτ. - Βασίλειος Μπράχος

Από τις πρόβες για την εργασία η οποία είναι αφιερωμένη στον Δανιήλ πρωτοψάλτη. Ευχαριστούμε πολύ τον Βασίλειο Μπράχο για την ερμηνεία του! Ο Βασίλης είναι προγραμματιστής Η/Υ, ψάλλει ως λαμπαδάριος στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Ηρακλείου Κρήτης και έχει πάρει το δίπλωμα βυζαντινής μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας!

 
Δογματικό «Ο δια σε Θεοπάτωρ» δ΄, Δανιήλ πρωτ. - Χριστοφόρος Καριώτης

Από τις πρόβες για την εργασία η οποία είναι αφιερωμένη στον Δανιήλ πρωτοψάλτη. Ευχαριστούμε πολύ τον πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου και καθηγητή βυζαντινής μουσικής στην σχολή της μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Χριστοφόρο Καριώτη. Ο Χριστοφόρος είναι διπλωματούχος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας!

 
Δογματικό «Εν τη ερυθρά θαλάσση» πλ. α΄, Δανιήλ πρωτ. - Βρούζος Ιωάννης

Από τις πρόβες για την εργασία η οποία είναι αφιερωμένη στον Δανιήλ πρωτοψάλτη. Ευχαριστούμε πολύ τον πρωτοψάλτη και καθηγητή της βυζαντινής μουσικής στο μουσικό σχολείο Λάρισας Ιωάννη Βρούζο για την ερμηνεία του!
Ο Ιωάννης είναι μέλος της χορωδίας "Χορός Αγγελικός"!

 
Δογματικό «Μήτηρ μεν εγνώσθης» βαρύς, Δανιήλ πρωτ. - Χρήστος Οικονόμου

Από τις πρόβες για την εργασία η οποία είναι αφιερωμένη στον Δανιήλ πρωτοψάλτη. Ευχαριστούμε πολύ των πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων και καθηγητή βυζαντινής μουσικής στην σχολή της μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Χρήστο Οικονόμου. Ο Χρήστος είναι διπλωματούχος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας!

 
Last edited:
Δογματικό «Ο Βασιλεύς των ουρανών» πλ. δ΄, Δανιήλ πρωτ. - Γεώργιος Λεμονόπουλος

Από τις πρόβες για την εργασία η οποία είναι αφιερωμένη στον Δανιήλ πρωτοψάλτη. Ευχαριστούμε πολύ των πρωτοψάλτη του μητροπολιτικού ναού Ελασσώνος και καθηγητή της βυζαντινής σχολής της Λάρισας Γεώργιο Λεμονόπουλο. Ο Γεώργιος είναι διπλωματούχος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας!

 
Κεκραγάρια αναστάσιμα πλ. β΄, Δανιήλ πρωτ. - Γυναικείος Χορός Αγγελικός

Τα Κεκραγάρια και τα δύο πρώτα αναστάσιμα στιχηρά από το Αναστασιματάριον του Δανιήλ πρωτοψάλτου σε εξήγηση του Κυριάκου Τζουραμάνη. Ψάλλει ο Γυναικείος "Χορός Αγγελικός" στην πρώτη τους εμφάνιση!

 
Κοινωνικό Κυριακής «Αινείτε» γ΄, Δανιήλ πρωτ. - Γκοντικούλη Λίνα, Δοκοπούλου Δήμητρα

Από τις πρόβες για την εργασία η οποία είναι αφιερωμένη στον Δανιήλ πρωτοψάλτη. Ευχαριστούμε πολύ τις μαθήτριες στο τμήμα βυζαντινής μουσικής του δημοτικού ωδείου Λάρισας και υποψήφιες για το δίπλωμα της βυζαντινής μουσικής Γκοντικούλη Λίνα και Δοκοπούλου Δήμητρα για την ερμηνεία του κοινωνικού. Η Λίνα και η Δήμητρα είναι μέλη της γυναικείας χορωδίας «Χορός Αγγελικός».

 
Αναστάσιμα Ευλογητάρια Δανιήλ πρωτ. - Γεώργιος Καραγιαννάκης

Από την εργασία για τον Δανιήλ πρωτοψάλτη. Τα αναστάσιμα ευλογητάρια σε πρώτη εκτέλεση από τον πρωτοψάλτη και καθηγητή της βυζαντινής μουσικής στο δημοτικό ωδείο Λάρισας Γεώργιο Καραγιαννάκη. Το μέλος είναι εξηγημένο από τον καθηγητή του ιονίου πανεπιστημίου κ. Ιωάννη Αρβανίτη.

 
Top