Αρ.Φύλλου 345 Ιούλιος-Άυγουστος 2008

P

PANROUST

Guest
Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΑΛΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΟΨΑΛΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Οπως ειναι ηδη γνωστο απο τις 19-12-2006 οι ψαλτες εχουνε ενα νόμο.Είναι ο 176/2006.Σ αυτό το νόμο περιλαμβάνονται άθρα που είναι χρήσιμα και ευνοϊκά για τους ψάλτες.Γι αυτό ακριβώς τα άρθρα χρειάζοντα αγώνες και πολυ δουλειά προκειμένου να τροποποιηθούν.
Πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό ενέργειες από τα όργανα,την ΟΜΣΙΕ και τους Συλλόγους της χώρας προς την Διοικούσα Εκκλησία,τονΜακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο,τηνΔιαρκή Ιερά Σύνοδο και την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητη η συνοχή και η ενότητα του Ιεροψαλτικού δυναμικού της χώρας μας.Πρέπει να υπάρχουν ενεργοί Σύλλογοι,δραστήριοι πρόεδροι και Διοικητικά Συμβούλια και αποφασιστικές Γενικές Συνελεύσεις οι οποίοι θ αποφασίσουν και θα συντάξουν τα κείμενα και τις τροποποιήσεις των σχετικών άρθρων.Τι πρέπει να γίνει γι αυτό;
1.Θα πρέπει οι ενεργοί Σύλλογοι τις χώρας να δραστηριοποιηθούν περισσότερο.
2.Το Δ.Σ.της Ομοσπονδίας να επιταχύνει τις διαδικασίες προς όλους τους τομείς.
3.Να ενεργοποιηθούν άμεσα οι ανερο΄Σύλλογοι της χώρας.
4.Σε ορισμένες Μητροπόλεις που υπάρχουν δύο Σύλλογοι(συνήθως ανεργοί) να ενωποιηθούν σε ένα ενεργό και ισχυρό.Έίναι πολυτέλεια η ύπαρξη δύο Συλλόγων στην ίδια Μητρόπολη,δίοτι βρίσκουν την ευκαιρία ορισμένοι Σεβ.Μητροπολίτες και μας λένε χαρακτηριστικά:βρείτε τα μεταξύ σας και ελάτε μετά να τα πούμε.
5.Επίσης θα πρέπει να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις που υπάρχουν σε ορισμένους Συλλόγους μεταξύ των συναδέλφων για μουσικολογικά θέματα και διάφορα άλλα.
6.Πώς μπορούν να ενεργοποιηθούν οι ανεργοί Σύλλογοι.
Οι υπάρχοντες Πρόεδροι πρέπει να συγκαλέσουν Γεν.Συνελεύσεις,να παραδώσουν τη σφραγίδα του Συλλόγου σε άλλους νεότερους ή να ξαναεκλεγούν οι ίδιοι με δημοκρατικές διαδικασίες με την παρουσία Δικαστικού αντιπροσώπου όπως προβλέπεται από το νόμο.
7.Να δημιουργηθούν νέοι Συλλογοι σε περιοχές που δεν υπάρχουν.
Αυτά και πολλά άλλα πρέπει να γίνουν για να μπορέσει να λειτουργήσει και να εφαρμοστεί ονόμος.Για να μπεί σε μία τάξη στα ψαλτικά πράγματα,είναι ανάγκη η Εκκλησία να εφαρμόσει το νόμο που η ίδια ψήφισε και οι ψάλτες να βρίσκονται σε επιφυλακή.Ορισμένοι Σεβασμιώτατοι και άλλοι κληρικοί αρνούνται την εφαρμογή του.Να μην ξεχνούν όμως ότι το σχέδιο Κανονισμού είναι νόμος πλέον του κράτους.Υπάρχουν τα δικαστήρια,υπάρχουν τα Διοικητικά Πρωτοδικεία,Εφετεία,το Συμβούλιο της Επικρατείας και ο Άρειος Πάγος,στα οποία μπορούν να βρίσκουνε το δίκιο τους οι αδικούμενοι.
Θα επανέλθουμε.

Γράφει ο Χρ.Χατζηκολάου + Επίτιμος Πρόεδρος ΟΜΣΙΕ και Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών​
 
Ο Μακαριστός πλέον και αγαπητός μας πάντοτε δασκαλός μας κ.Χρήστος είναι η ψυχή του Ιεροψαλτικού κανονισμού. Αυτού,ακούσωμεν......
 
Top