Αρχείο ήχου .cda από cd και πώς μετατρέπεται για επισύναψη στο Ψαλτολόγιον

[Σημ. συντ. π. Μ.: Τό 1ο μήνυμα ἀντιγράφηκε καί τά ὑπόλοιπα μετακινήθηκαν ἀπό ἐδῶ]

Καλημέρα σε όλους!
Πριν από αρκετό καιρό είχα υποσχεθεί την ανάρτηση του απομαγνητοφωνηθέντος και ήδη αναρτηθέντος "Σε υμνούμεν". Έκτοτε το λησμόνησα, ενώ εδώ και μερικούς μήνες έχω αλλάξει υπολογιστή, και δεν γνωρίζω πώς μπορώ (με τα νέα δεδομένα) να απομονώσω κάποιο κομμάτι στο my music.
Το "Σε υμνούμεν", πάντως, δεν είναι το πατριαρχικόν, αλλά πιστεύω πως αυτό εννοεί ο π. Σεραφείμ Φαράσογλου, καθ΄ ότι η εκτέλεση είναι μεγαλοπρεπής και πεντακάθαρη, ενώ ακούγεται και ισοκράτημα. Η διάρκεια του εν λόγω ύμνου είναι 1 λεπτό και 53 δευτερόλεπτα.
Δεν ξέρω εάν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, βήμα προς βήμα, διότι οι γνώσεις μου πάνω στους Η.Υ. είναι πενιχρότατες. Όταν παίζει ο δίσκος και τον σταματούμε γράφει Resume / Go to library / Play previus list. Μετά τι κάνουμε;

Υ.Γ. 1 Να διευκρινήσω ότι δεν έχω στην κατοχή μου κανένα δίσκο των 45 στροφών, άρα ούτε και το "Άξιόν εστιν".
 
Last edited by a moderator:
Κατάφερα να απομονώσω το άκουσμα, αλλά μου γράφει: Λάθη στο ανέβασμα αρχείου F:\Track11.cda. Μάλλον το απομόνωσα με λάθος τρόπο. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Κατάφερα να απομονώσω το άκουσμα, αλλά μου γράφει: Λάθη στο ανέβασμα αρχείου F:\Track11.cda. Μάλλον το απομόνωσα με λάθος τρόπο. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Αν προσπάθησες να ανεβάσεις κάποιο αρχείο ***.cda τότε δικαιολογημένα βγάζει μήνυμα λάθους. Το *.cda είναι η μορφή με την οποία εμφανίζονται τα αρχεία μέσα στο CD. Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνεις rip το CD (π.χ. με το Windows Media Player) κι αφού το αποθηκεύσεις στο σκληρό δίσκο σε άλλη μορφή (π.χ. mp3 ή wma ή και wav ακόμη), τότε μπορείς να ανεβάσεις αυτό το αρχείο στο Ψαλτολόγιο.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
...Το θέμα είναι πώς γίνεται αυτό. Ούτε το ριπ ξέρω τι είναι ούτε το Windows Media Player.

Ας ξεκινήσουμε από το ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για να ακούσεις μουσική στο υπολογιστή. Είτε από CD, είτε από μουσικά αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στο υπολογιστή, όπως αυτά που κατεβάζουμε από το Ψαλτολόγιο.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Αν εννοείτε αυτό που γράφει πάνω αριστερά, όταν εμφανίζεται το γαλάζιο φόντο, τότε είναι το windows media player.

Το windows media player στην αποκάτω σειρά γράφει κατά σειρά :
Now playing --- Library --- Rip --- Burn --- Sync ---κλπ.
Πατάς στο Rip (με το CD να είναι στη θέση του) και σου αμφανίζει τα περιεχόμενα είτε με τους τίτλους τους (εάν τα αναγνωρίζει) είτε ως Track1, Track2 κλπ.
Τσεκάρεις τα τετραγωνάκια από όσα κομμάτια θέλεις να μετατρέψεις σε αρχεία ήχου για τον υπολογιστή και πατώντας πάνω στο Rip, από το αναδιπλούμενο μενού επιλέγεις Rip unknown album. Υπάρχουν και επιμέρους επιλογές, αλλά ας αρχίσουμε μ' αυτά.
 
Top