Αριστείδης Γρηγοριάδης:Ηχογραφήσεις εκτός εκκλησίας

PAPAZ DIMITRIOS

Δημήτρης Παπαζέτης:Ένας απλός νοσηλευτής-ψαλτάκος.
#1
Μεγάλο ενδιαφέρον-κατά τη γνώμη μου πάντα-παρουσίαζαν και παρουσιάζουν οι ηχογραφήσεις μελών εκτός ναών και μονών,γιατί δεν υπεισέρχεται ο παράγοντας τεχνολογία(μικρόφωνα,κονσόλα,ενισχυτές κ.τ.λ) και γιατί απουσιάζει το άγχος και η πίεση του ζωντανού.Κοντά στο 1998 λοιπόν ο μπάρμπα Αριστείδης χάρισε στον πατέρα μου μια κασέτα με διάφορες ηχογραφήσεις του όχι για μέσο μνήμης αλλά για εμπόδιο λησμονιάς,όπως έλεγε.Δεν θα σε λησμονήσουμε ποτέ Αριστείδη.
Υ.Γ Λόγω των αδελφικών σχέσεων του πατέρα μου με τον Αριστείδη-ο πατέρας μου υπήρξε επίτροπος στον Ι.Ν. Α.Κωνσταντίνου και Ελένης και κήρυττε πολλές φορές εκεί-στην κασέτα ακούγονται πολλές φορές σχόλια για τα ψαλλόμενα μέλη και όχι μόνο.Δεν τα αφαίρεσα,γιατί καμιά φορά και από τα επουσιώδη καταλαβαίνεις τον τρόπο σκέψης και το μεγαλείο του ανδρός
 

Attachments

π. Ραφαήλ Γκουρβέλος

Βλάσιος-Ραφαήλ Γκουρβέλος
#4
Ευχαριστούμε πολύ για τα ωραία αυτά ενθύμια!
Δεδομένου οτι δεν είχαμε απαθανατίσει τη φωνή του μεγάλου πραγματικά αυτού Ψάλτου, ώστε να έχουμε ηχογραφήσεις του, μας χαροποιείτε ουκ ολίγο.
Τέτοιες προσωπικότητες δεν λησμονούνται.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#5
Τα ανεβάζω και κατά τι επεξεργασμένα ως προς το κόψιμο (fade in - fade out). Τα δύο κομμάτια του «Μακάριος ανήρ» τα ένωσα, καθώς το ένα ήταν η συνέχεια του άλλου, και την αρίθμηση τη συνέχισα με τα μέλη του αρχείου με τη συνέχεια του «Μακάριος ανήρ». Η υπόλοιπη αρίθμηση έγινε κατά τη σειρά που ανέβηκαν. Ευχαριστούμε θερμότατα για τα ακούσματα αυτού του τόσο μεγάλου ψάλτη!

(Ανεβάζω τώρα τα 10 πρώτα διότι τα επισύναψα, αλλά δεν έχω χρόνο να συνεχίσω τώρα. Αργότερα θα βάλω και τα υπόλοιπα.)
 

Attachments

Top