[Ερώτηση] Από ποιό βιβλίο θα ψάλλετε τους Χαιρετισμούς

Από το βιβλίο του Παύλου Φορτωμά.Έχει τον κανόνα του Στανίτσα,όπως και τα Χαίρε Νύμφη.Το τη υπερμάχω και το προσταχθέν είναι δικά του.Αλλά και από του Πετρίδη.Έχει παρόμοιες γραμμές.
 

Μανώλης Παπαδάκης

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Εξω Μουλιανών
Καταμέτρησα από το πρώτο μήνυμα τις προτιμήσεις των συναδέλφων και έχουμε μέχρι αυτό το μήνυμα τις παρακάτω 24 στο σύνολο (εκτός απ' αυτούς που ψάλλουν εκ στήθους) εκδόσεις κατά φθίνουσα σειρά προτίμησης για την ακολουθία των χαιρετισμών της Παναγίας.

1. Θεοδοσόπουλος Χρύσανθος 9
2. εκ στήθους ή από σημειώσεις, Πετρίδη Λυκούργου 6
3. Καραμάνη Αθανάσιου 4
4. Ιωαννίδη,Φαρλέκα, Ιωαννη Πρωτοψάλτη, Χρυσοχοϊδη Ν.,
Παναγιωτοπουλου-Κούρου,Ταλιαδώρου από 3
5. Σιαπερόπουλου, Κακουλίδη, Στανίτσα Θρ., Φορτωμά από 2
6. Κατσίφη, Βουδούρη, Μάρκου, Ηλιόπουλου, Καρακατσάνη, Αρβανίτη, Πασχαλίδη, Δοσίθεου Κατουνακιώτου, Σακελαρρίδη, Πρίγγου, Χατζηθεωδόρου από μια προτίμηση
 
Last edited:

SINGEORGE

Παλαιό Μέλος
Αρχοντος Πρωτοψαλτου κ.Δημητριου Ιωαννιδη !!!

Το βιβλίο του κυρίου Ιωαννίδη -έχω μάθει ότι είναι πολύ ...μα πάρα πολύ καλό .......κάποια στιγμή θα το τσιμπήσω και αυτό που θα πάει!!!!!!!! Φαρλέκα ωραία η επιλογή σου να ψάλλεις από αυτό ....:wink:
 

Doukellis

Ιωάννης Δουκέλλης
Επίσης και του μακαριστού Ζαχαρία Πασχαλίδη , το οποίο έχει επιμεληθεί και καλιγραφήσει ο μουσικολογιώτατος Πατήρ Νεκτάριος Πάρης .
Αυτό χρησιμοποιώ και εγώ αφού άλλωστε αποτελεί και την επιλογή του δασκάλου μου κ. Γ. Αγγελινάρα.
 
Ο Ταλιαδωρος ειναι κατα την γνωμη μου μακραν ο καλυτερος.

Απο κει και περα εχω παλαιωτερα χρησιμοποιησει και το βιβλιο του Παναγιωτοπουλου-Κουρου, το οποιο ειναι παρα πολυ καλο, και με ευκολο αργο "Τη Υπερμαχω".
Όταν ήμουν μαθητής στην Εκκλησιαστική Σχολή της Πάτμου ο αείμνηστος καθηγητής μας Παντελιός μας υποχρέωσε να αγοράσουμε το βιβλίο του Παναγιωτοπούλου-Κούρου (Κόρινθος 1959). Από τότε μέχρι σήμερα από αυτό ψάλλω τους Χαιρετισμούς. Μου αρέσει, ιδιαίτερα, αν και σε κάποια σημεία προβαίνω σε μερικές ανεπαίσθητες προσωπικές διασκευές. Όσον αφορά τον κ. Ταλιαδώρο, τον θεωρώ κορυφαίο σε απόδοση και γλυκύτητα, τον οποίο όταν υπηρετούσα στη Θεσσαλονίκη πήγαινα στην Αγία Σοφιά για να τον ακούω. Κάτι ανάλογο, που αισθανόμουν από μικρό παιδί και για τον αείμνηστο λαϊκό μας τραγουδιστή Καζαντζίδη, του οποίου προσπαθούσα να μαθαίνω όλα τα τραγούδια του.
 
Last edited by a moderator:
Top