Απόσυρση/επιστροφή θεμάτων

Status
Not open for further replies.

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Ευφυέστατο, αν μη τι άλλο, και πολύ ταιριαστό για κρητική απάντηση.
Αν και για το κλίμα των ημερών θα έβαζα τίτλο "Να πεθάνει ο θάνατος!"
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Το θέμα είναι ότι οι κύριοι αυτοί συνεχίζουν ανενόχλητοι. Τι κάνουν οι σύλλογοι ιεροψαλτών; Με λόγια δεν γίνεται δουλειά. Πρέπει να πείσουμε πρώτα την Διοίκηση της Εκκλησίας να μη παραχωρεί χώρους Εκκλησιαστικούς παρά μόνο σε Ιεροψάλτες. Και να πείσουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ψαλμωδία είναι μόνο ότι ακούγεται από ιεροψαλτικά χείλη. Και εμείς ασχολούμαστε εάν ο τέταρτος έχει βαση τον Βου ή τον Πα ή είναι Αγια και τρωγώμαστε μεταξύ μας. Και αυτοί γεμίζουν τα αυτιά του κόσμου με κάθε λογής άκουσμα.

Ευχαριστώ
Θα ήμουν απολύτως σύμφωνος μαζί σας αγαπητέ συνάδελφε εάν στην Ελλάδα σήμερα είχαμε Ψάλτες (προσοχή, με κεφαλαίο Ψι!). Μπορεί "ψαλμωδία να είναι μόνο ότι ακούγεται από ιεροψαλτικά χείλη", όπως σωστά γράφετε, αλλά εγώ θα σας πω ότι παλιά άνοιγες το ραδιόφωνο και άκουγες Τσαμκιράνη και Χρύσανθο και Στανίτσα. Τώρα τι ακούς;;; Σε τέτοιους ναούς που έψαλαν αυτά τα ιερά τέρατα, είναι δυνατό να τολμούσε να ακουμπήσει το πόδι του οποιοσδήποτε καλλιτέχνης;; Κι αν το έκανε, θα το έκανε όπως ο Καζαντζίδης, που περνώντας από μια εκκλησία άκουσε το Σωτήρη Φωτόπουλο να ψέλνει και περίμενε μέχρι το τέλος να τον συγχαρεί! Σήμερα, με το χάλι που επικρατεί, φυσικό είναι να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ο Γαϊτάνος και ο κάθε Γαϊτάνος.

Δεν παραβλέπω βέβαια ότι ακόμα και την εποχή των προαναφερομένων "ιερών τεράτων" της ψαλτικής δεν ήταν παντού ρόδινα τα πράγματα. Ήταν κάπως σαν... το μπάσκετ: ο μέσος όρος των συνηθισμένων παικτών σήμερα ίσως είναι καλύτερος και πιο γυμνασμένος, αλλά δεν υπάρχει ένας Γκάλης... Και η παραχώρηση εκκλησιαστικού χώρου σε κοσμικούς καλλιτέχνες είναι επίσης ένα θέμα που θα πρέπει να λυθεί, ανεξάρτητα από την κατάσταση της βυζαντινής μουσικής σήμερα εν Ελλάδι.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Ἀδελφοί μου, χαίρετε ἐν Κυρίῳ άναστάντι.

"τὰ αὐτὰ γράφειν ὑμῖν ἐμοὶ μὲν οὐκ ὀκνηρόν, ὑμῖν δὲ ἀσφαλές". (Φιλιπ. γ΄ 1).

Το παρόν θέμα έχει χαρακτήρα ενημερώσεως των μελών περί αποσύρσεως/επιστροφής θεμάτων και μόνον.

Κλειδώνω το θέμα διότι για άλλη μια φορά κατέστη πεδίον μάχης και αντιπαλότητος και επιφυλάσσομαι περί διαγραφής ικανού αριθμού μηνυμάτων κατόπιν συνεννοήσεως του διαχειριστού και των συντονιστών. Υπενθυμίζω ότι τα περί ψαλμών από τραγουδιστές σχολιάστηκε και αναλύθηκε δεόντως. Αν και από διαφορετικές ψαλτικές σχολές όλοι είμαστε αντίθετοι σε αυτό.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ: Η συμμετοχή στο φόρουμ συνεπάγεται αποδοχή των κανόνων λειτουργίας του φόρουμ και συμμετοχής σε αυτό.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
To θέμα περί εγκυκλίου της Ι.Σ. για επίδομα προς τους ιεροψάλτες εν όψει του Πάσχα άνοιξε ως επίκαιρο. Συζητήθηκε και σχολιάστηκε αρκετά και ως ανεπίκαιρο πλέον απεσύρθη.

Ευχαριστώ.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
To θέμα "Λάβρος Σεραφείμ κατά της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ" απεσύρθη ως εκτός θεματολογίας του φόρουμ.

Ευχαριστώ.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Τα θέματα που αφορούν ηχογραφήσεις του Κ. Πρίγγου και το θέμα με τις επιστολές της Αποστολικής Διακονίας αποσύρθηκαν προσωρινά για έλεγχο από τους συντονιστές. Θα επανέλθουν εφόσον εξασφαλιστεί οτι δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα με τη δημοσίευσή τους εδώ.
 
Last edited:

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
To θέμα "Ζητούμε χρηματοδότηση για project γραφής Βυζαντινής Μουσικής στο Internet" κατόπιν εντόνων οχλήσεων πολλών μελών του φόρουμ απεσύρθη εφόσον "μηδέν ωφελεί αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται".

Ευχαριστώ.

ΥΓ Αν κάποιος ενδιαφέρεται για το ερευνητικό αυτό πρόγραμμα ας επικοινωνήσει με το μέλος aggripas.
 
Last edited:

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
To θέμα με τον τίτλο " Ρε πουλημένοι γιατί σβήσατε το θέμα;" απεσύρθη λόγω παραβίασης (πολλαπλής) των κανόνων του φόρουμ.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Το θέμα περί σεβασμού της Τουρκίας στα ανθρώπινα δικαιώματα, λειτουργίας στην εν Πόντω Μονή Σουμελά κλπ. απεσύρθη ως α) εκτός θεματολογίας του φόρουμ και β) ανεπίκαιρο (πλέον!)

Ευχαριστώ.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
To θέμα "Δε σας αλλοιώνει η χρήση του διαδικτύου;" απεσύρθη ως εκτός θεματολογίας του φόρουμ.

Ευχαριστώ.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
To θέμα "Ομιλίες και κείμενα γερόντων και θεολόγων", κατόπιν συζητήσεως μεταξύ των συντονιστών, απεσύρθη ως εκτός θεματολογίας του φόρουμ.


Ευχαριστώ.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Tα θέματα "Δημιουργία κεφαλαίου Index Librorum Prohibitorum για να τεθεί η παράθεση του συγγραφέα Pierre Boule" και περί μετοχίου Μυρτιδιώτισσας απεσύρθησαν ως εκτός θεματολογίας του φόρουμ.


Παρακαλώ πολύ πριν ανοιχτούν καινούργια θέματα να σκεφτόμαστε ότι το παρόν φόρουμ έχει: α) συγκεκριμένη θεματολογία και β) κανόνες λειτουργίας και συμμετοχής.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
To θέμα Περί «Πατριαρχικής» και «Καραϊκής» σχολής απεσύρθη. Η συντονιστική ομάδα θα σκεφθεί προσεκτικά και ίσως επαναφέρει κάποια από τα περιεχόμενά του.

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το αισχρότατο μήνυμα το οποίο έλεγε φρικτά πράγματα περί των κεκοιμημένων πατέρων ημών (εν οις και ο ημέτερος: Μιχαήλ Σόμαλης +21-02-2005). ΑΙΣΧΟΣ!

Απευθύνω δριμυτάτη δημοσία παρατήρηση σε όσους αναπαρήγαν μηνύματα του αποκλεισθέντος επ' αόριστον από το φόρουμ κ. Μιχαλάκη. Το έχω γράψει και άλλη φορά- αλλά προφανώς δεν έγινε κατανοητό. Ο αποκλεισμός του είναι απόφαση από κοινού του διαχειριστού και της συντονιστικής ομάδος.

Όπως έγινε φανερό ήδη από το παρελθόν, ο τρόπος έκφρασης του Γεωργίου Μιχαλάκη είναι απαράδεκτος για το Ψαλτολόγιον και οι αποδέκτες του ύφους του δεν είναι δυνατόν να κρατήσουν τα μουσικά επιχειρήματα και να αγνοήσουν τις βαριές προσωπικές προσβολές (κατάρες κτλ.). Γίνεται δε μάλιστα φαύλος κύκλος και για αυτό το λόγο ο Γεώργιος βρίσκεται εκτός του φόρουμ όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε.

Απολογούμαι που δεν ασχολήθηκα νωρίτερα με το πρόβλημα. Βρίσκομαι όμως εκτός Ελλάδος, στο ήσυχο περιβάλλον ενός μοναστηριού σε ομόδοξη Βαλκανική χώρα και βλέπω από το παράθυρό μου το χιόνι.

Ζητώ επίσης από όλους να μην συνδέετε ή παραθέτετε τίποτα (από οποιονδήποτε) που περιέχει υβριστικό, απειλητικό ή άλλο περιεχόμενο που δεν συμφωνεί με τους κανόνες του φόρουμ.

Διαμαρτυρίες περί αβατάρ ή υπογραφές ή άλλα στοιχεία μελών απευθείας στα μέλη με ΠΜ ή εν τέλει στο διαχειριστή εάν δεν βρεθεί λύση.

Θλίβομαι, διότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εν ονόματι της όποιας μουσικής μισούν και καταριούνται! Ο Θεός ας μας ελεήσει όλους!

Τέλος, διερωτώμαι εάν έχουμε σκεφθεί την ενέργεια που σπαταλάμε γράφοντας μύδρους εναντίον της Χ ή Ψ ψαλτικής σχολής να την αξιοποιήσουμε σε κάτι πιο χρήσιμο!
 
Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Ένας αριθμός παλαιών και πλέον ανεπίκαιρων ανακοινώσεων απουσίας, προβλημάτων σύνδεσης κτλ. από την ενότητα Ανακοινώσεις αποσύρθηκαν αφού πλέον δεν προσέφεραν τίποτα.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Το θέμα «Ανακοίνωση προς όλους...» αποσύρθηκε. Υπερ-εξαντλήθηκε σε δημόσια αντιπαράθεση προσώπων κατά παράβαση των κανόνων. Το άφησα εν γνώσει μου μέχρι χθές με την ελπίδα οτι θα βοηθούσε να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις και ει δυνατόν θα προσπεραστούν με πνεύμα κατανόησης και συγχωρητικότητας. Αντ'αυτού ακούστηκαν και πάλι πράγματα απαράδεκτα και ψυχοφθόρα. Αρκετά. Ο καθένας ας κρίνει προσωπικά και ας το συνεχίσει σε προσωπικό επίπεδο εάν νομίζει οτι χρειάζεται. Παρακαλώ να μην ανοίξει κανείς θέμα επ'αυτού στο εξής.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Απέσυρα το θέμα με την ηχογράφηση όπου ψάλλει ο Ταλιαδώρος με τον π. Παύλο Ιωσηφίδη που, όπως αποδείχτηκε, πρόκειται για εμπορικό CD.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Το θέμα «Επικρίσεις Ψαλτολογίου από ιστοσελίδα» αποσύρθηκε καθώς πέρα από το οτι εκτροχιάστηκε, το πρόβλημα της επισύναψης υλικού που αφορούσε επιλύθηκε. Εάν υπάρχει και άλλο τυχόν υλικό που χρειάζεται ειδική αναφορά πηγής (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση τη διατήρηση τον λογοτύπων της ιστοσελίδας-πηγής πέρα από την αναφορά προέλευσης του υλικού που έγινε από την αρχή) ας αναφέρεται με email ή ΠΜ σε μένα ή στο συντονιστή ενότητας να το διορθώσουμε. Ευχαριστώ.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Το θέμα "Η δημοτική στη Θ. Λειτουργία" απεσύρθη. Η συντονιστική ομάδα θα προσπαθήσει να το επεξεργαστεί και να το επαναφέρει.

Ευχαριστώ.
 
Status
Not open for further replies.
Top