Απόσυρση/επιστροφή θεμάτων

Status
Not open for further replies.

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
To θέμα "Να φιλοξενεί θέματα πίστεως το Ψαλτολόγιο;" και η σχετική δημοσκόπηση απεσύρθησαν.

Προτάσεις για αλλαγές στο φόρουμ μπορούν να υποβάλλονται στο διαχειριστή και τη συντονιστική ομάδα.

Όπως έγραψε ο π. Μάξιμος:
Νά παραμείνουμε σέ ὅ,τι ἔχει ἐπικρατήσει, νά διαφυλάξουμε ὅσο γίνεται τήν εἰρήνη τῶν ψυχῶν μας, γιατί ἀλλιῶς μποροῦν νά ἀνοίξουν καί ἄλλα θέματα, τά ὁποῖα διακριτικά ἔχουμε ἀποφύγει καί μάλιστα καλύψει... μέ ἀγάπη καί μόνον...

και όπως έγραψε ο κ. Κουμπαρούλης:
Αγαπητοί, οι απόψεις μου είναι από καιρό γνωστές. Φυσικά και (πρέπει να μας) ενδιαφέρουν τα θέματα πίστεως και να συζητούνται στον κατάλληλο χώρο και με τον κατάλληλο τρόπο και με τους κατάλληλους ανθρώπους προς κοινό όφελος. Υπάρχουν άλλωστε πάμπολλα βήματα διαλόγου στο διαδίκτυο που ασχολούνται ειδικά με αυτή τη θεματολογία. Προσωπικά θέλω το Ψαλτολόγιον να διατηρηθεί μακριά από έριδες και διαξιφισμούς περί θεμάτων πίστεως. Δεν έχω καμία διάθεση να αναλάβει το Ψαλτολόγιον το συντονισμό τέτοιων ζητημάτων. Έτσι ήταν ως τώρα, έτσι το αγαπήσαμε και προσωπικά θέλω να μείνει ως έχει.

και όπως έγραψα και εγώ:
Μην ξεχνάτε ότι το φόρουμ έχει κανονισμούς συμμετοχής και λειτουργίας τους οποίους συμμετέχοντας σε αυτό έχετε αποδεχθεί.

Ευχαριστώ!
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Τό θέμα «Ο Ευγένιος Χαρδαβέλλας στην Assisi της Ιταλίας», ὡς προκαλέσαν τό θρησκευτικόν συναίσθημα τῆς κοινότητος, ἐπί ταῖς ἁγίαις ταύταις ἡμέραις, ἐπιπροσθέτως δέ ὡς μή συνεισφέρον τι εἰς τά θέματα ἠχογραφήσεων, τά ὁποῖα ἐνδιαφέρουν τό Ψαλτολόγιον ἀπεσύρθη.

Διόπερ εἰ βρῶμα σκανδαλίζει τὸν ἀδελφόν μου, οὐ μὴ φάγω κρέα εἰς τὸν αἰῶνα, ἵνα μὴ τὸν ἀδελφόν μου σκανδαλίσω.​

Καλά Χριστούγεννα!​

 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
To θέμα "Ομορφα νέα" απεσύρθη ως εκτός θεματολογίας του φόρουμ.

Υπενθυμίζω ότι:

α) Η κατάχρηση των νεωστί συγγραφεισών ακολουθιών έχει συζητηθεί και στιγματισθεί. Είπαμε ότι χρειάζεται διάκρισις και σε αυτόν το θέμα (και σε ποιο πνευματικό θέμα δεν χρειάζεται;)

β) Το δεύτερο τμήμα του θέματος περί οθόνης κλπ δεν είναι κατανοητόν και φυσικά δεν αφορά το φόρουμ. Οι ακολουθίες φυσικά και πρέπει να γίνονται ιεροπρεπώς "μετά αιδούς και ευλαβείας". Ωστόσο δεν καταλαβαίνω το πώς το φόρουμ μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το πρόβλημα περί οθὀνης κλπ.

Χρὀνια πολλά για την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Ευχαριστώ!
 
Last edited:

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Το θέμα "Πρόσφορο" από την υποενότητα "Τυπικόν, Υμνολογία και Ψαλτική Τάξις > Θεία Λειτουργία" απεσύρθη ως εκτός θεματολογίας του φόρουμ.

Ευχαριστώ!
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Το θέμα «Κοσμᾶς, ἐπίσκοπος Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας» στις Ηχογραφήσεις αποσύρθηκε, καθόσον δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για παρουσίαση ηχογράφησης, αντιθέτως επρόκειτο για ειδησεογραφικό ρεπορτάζ, άσχετο με την ενότητα των Ηχογραφήσεων και γενικότερα με τη θεματολογία του Ψαλτολογίου.
Η εμμονή στην υποβολή θεμάτων πέρα από τη συγκεκριμένη θεματολογία, δικαιολογημένα δημιουργεί αντιδράσεις και επιπρόσθετο βάρος στον συντονισμό.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Τα θέματα "Επικαιρότητα" και "Άμισθοι ιεροψάλτες" απεσύρθησαν λόγω του εκτροχιασμού των σε προσωπικές αντιπαραθέσεις με ύφος προκλητικό.

Για πολλοστή φορά συνιστώ ψυχραιμία, ανεκτικότητα και μελέτη των κανονισμών του φόρουμ.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Περιμένω όσα μέλη έχουν χρόνο και διάθεση να συνεορτάσουμε στην πανήγυρη του Ναού στον οποίον υπηρετώ και να συμψάλλουμε.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Το θέμα "Δικαστικές περιπέτειες (;) λόγω Ψαλτολογίου" απεσύρθη κατόπιν αποφάσεως των συντονιστών.

Για πολλοστή φορά συνιστώ θερμώς την τήρηση των κανόνων του φόρουμ, οι οποίοι αποσκοπούν στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του. Εάν οι κανόνες τηρούνται δεν θα υπάρχουν προβλήματα.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Δύο θέματα [Μήπως ήρθε τελικά η ώρα, η ελληνική πολιτεία να ασχοληθεί σοβαρά με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά; & Ποια πρέπει να είναι η θέση της ψαλτικής κοινότητας απέναντι στην επαπειλούμενη απλούστευση της γραμματικής της ελληνικής γλώσσας;] που εμπίπτουν στις απαγορεύσεις των κανόνων:
9. H ανάρτηση θεμάτων ... άσχετων με την ψαλτική/μουσική θεματολογία του forum η οποία περιορίζεται στις ενότητες του φόρουμ όπως αναγράφονται στους τίτλους τους.
7. H υποβολή μηνυμάτων ή θεμάτων που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα στην ζωή του forum.
6. Η δημοσίευση δυσφημιστικού, προσβλητικού ή οποιουδήποτε άλλου υλικού που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους της Αυστραλίας και του κράτους παραμονής σας.
αποσύρθηκαν.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Tο θέμα "Συντελεστής βαρύτητας για τα μέλη" αποσύρθηκε.
Παρακαλώ τέτοιες προτάσεις με Π.Μ.
Ευχαριστώ!
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
To θέμα: " Κύπρια Μηναία" απεσύρθη.

Υπενθυμίζω υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Οι ποθούντες τα Κύπρια Μηναία μπορούν να τα αγοράσουν. Ας μην τα περιμένουμε όλα από το διαδίκτυο, και δη από το ψαλτολόγιο! Και προπαντός ας μην εμπλέκουμε το ψαλτολόγιον σε νομικές περιπέτειες.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
To θέμα "Αντικατάσταση ακολουθιών με κομποσχοίνι" απεσύρθη δεδομένου ότι είναι εκτός θεματολογίας του φόρουμ.

Πολύ σωστά έγραψε το μέλος domesticus
Bέβαια ὁ καθεὶς προσεύχεται μὲ τὸν τρόπο του, ἡ ἐκκλησιαστικὴ ἀκολουθία ὅμως δὲν ἀντικαθίσταται παρὰ μόνο γιὰ λόγους οἰκονομίας καὶ διακονήματος.

Εἶναι δυνατὸν ἡ συμμετοχὴ στὶς ἐκκλησιαστικὲς ἀκολουθίες νὰ ἀντικαθίσταται ἀπὸ ὁ,τιδήποτε ἄλλο;

Καὶ βέβαια μποροῦμε νὰ ποῦμε μὲ ἀπόλυτη σιγουριὰ ποιὸ εἶναι το σωστό.

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ καὶ ὁ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ. Ἐδῶ τὰ πράγματα δὲν εἶναι σχετικά.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Το θέμα «Διάφορα άτοπα που συμβαίνουν κατά την τέλεση ακολουθιών» αποσύρθηκε λόγω εκτροχιασμού του και της αμφιλεγόμενης σχέσης του με την ψαλτική θεματολογία του φόρουμ. Σε καμία περίπτωση δεν είδα και δεν βλέπω νομικό ζήτημα στο περιεχόμενο του θέματος. Για τις απαράδεκτες απειλές του μέλους kondel του έδωσα προσωρινό αποκλεισμό 7 ημερών.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Αγαπητοί,

τα περί αποχωρήσεως των κ.κ. Β. Κιαμηλίδη, Σ. Παπαδόπουλου και Γ. Σιαπερόπουλου θέματα απεσύρθησαν. Χαιρόμαστε διότι ο κ. Κιαμηλίδης θα παραμείνει μαζί μας. Για τους κ.κ. Παπαδόπουλο και Σιαπερόπουλο (εφόσον εμμείνουν στην περί αποχωρήσεως απόφασή των) τον λόγο έχει ο διαχειριστής.

Η είσοδος και η εγγραφή στο φόρουμ είναι ελεύθερη και χαιρόμαστε να εγγράφονται νέα μέλη και τα ήδη εγγεγραμμένα να συμμετέχουν στις συζητήσεις ωφελούμενα από αυτές, άλλος καταθέτοντας τις απόψεις του και άλλος τις συνθέσεις του ή ό,τι άλλο προς οικοδομήν των μελών, έστω και εάν διαφωνούμε με κάποιον. Όμως, εάν κάποιος θέλει να αποχωρήσει, και σε αυτό είναι ελεύθερος- και η έξοδος από το φόρουμ είναι ανεμπόδιστη, αν και θλίβει και τους συντονιστές και τα μέλη.

Ωστόσο, η λειτουργία του φόρουμ διέπεται από κανόνες, τους οποίους όλα τα μέλη με μόνη την εγγραφή των απεδέχθησαν και των οποίων η αναθεώρησις δεν είναι του παρόντος να συζητηθεί. Παρακαλώ λοιπόν, για πολλοστή φορά, να σέβεσθε τους κανόνες αυτούς και τονίζω ότι η συντονιστική ομάδα σε κάθε ευκαιρία θα επιβλέπει την τήρησή των.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία και σας αφήνω να ανοίξω φύλλο για χορτόπιτα.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Το θέμα "Το Πατριαρχικό Ύφος μέσα από τη μουσική γραφή. Χαράλαμπος Βακάκης." αποσύρθηκε μετά από αίτηση του συγγραφέα με την αιτιολογία οτι το άρθρο αναρτήθηκε στο φόρουμ χωρίς την άδειά του. Θα το άφηνα σαν σύνδεσμο μόνο αλλά είδα οτι το άρθρο αποσύρθηκε και από τη σελίδα του συνδέσμου μουσικοφίλων όπου είχε αρχικά αναρτηθεί.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Το θέμα "Νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας στο φόρουμ!" απεσύρθη. Όπως πολύ σωστά μας είχε πληροφορήσει τότε ο π. Μάξιμος:

"αὐτό εἶναι τελείως συμπτωματικό καί ἔχει σχέση μέ μηχανές ἀναζήτησης περισσότερο. Καί ἡ ὥρα Ἑλλάδος, πού βλέπουμε ἐμεῖς, εἶναι διαφορετική στήν παγκόσμια διαδικτυακή κίνηση. Συμβαίνει ἀπό αὔξηση ἐπισκεπτῶν καί δι᾿ ἄλλων τρόπων, πού δέν εἶναι πραγματική. Ἡ κίνηση μελῶν καί ἐπισκεπτῶν καθημερινά εἶναι σχεδόν ἴδια."
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Τα θέματα "Ψαλτικαί Συνδιαλέξεις" και "Κάποιος συντονιστής σβήνει μηνύματα" αποσύρθηκαν λόγω πολλαπλών παραβιάσεων των κανόνων του Ψαλτολογίου.

Οι ηχογραφημένες συνομιλίες του Γεωργίου έπρεπε εξαρχής να αναρτηθούν σε άλλο χώρο με τις κατάλληλες προϋποθέσεις που απαιτούνται από το Γεώργιο. Ο τρόπος που δημοσιεύτηκαν εδώ ήταν απαράδεκτος και ο εκτροχιασμός δυστυχώς αναμενόμενος. Ευχαρίστως να δοθεί σύνδεσμος από το Ψαλτολόγιον για όποιον ενδιαφέρεται για τις αναρτήσεις αυτές.

Οι προσβλητικές προσωπικές επιθέσεις εναντίων των συντονιστών και εμένα και του Ψαλτολογίου είναι λυπηρές και απαράδεκτες. Δεν είμαστε αλάνθαστοι. Κρινόμαστε δε καθημερινά από τους χιλιάδες αναγνώστες του Ψαλτολογίου και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και σεβόμαστε την κριτική από όπου και αν προέρχεται. Αλλά υπάρχουν και όρια. Δεν θα πω τίποτα άλλο. Απλά λυπάμαι.

Να μην δοθεί συνέχεια σε αυτή την παραχορδή. Όποιος δεν συμφωνεί με τις συντονιστικές ενέργειες ή δεν συμμετέχει ευχαρίστως στις συζητήσεις για οποιοδήποτε άλλο λόγο ας επανεξετάσει το λόγο συμμετοχής τους.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Τα θέματα

Corpus κοινωνικών παλαιών διδασκάλων σε ψηφιακή μορφή

και

Ανθολογία παλαιών κοινωνικών

αποσύρθηκαν προσωρινά και θα επανέλθουν κάποια στιγμή στο μέλλον χωρίς να περιλαμβάνουν έργα του κυρίου Θεοχάρη για τα οποία ενημερωθήκαμε οτι τίθεται θέμα πνευματικών δικαιωμάτων.

Για τον ίδιο λόγο αποσύρθηκαν και όσες άλλες σχετικές αναρτήσεις σε άλλα θέματα.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Το θέμα «Νεώτερα (των αυθεντικών του Πέτρου) εκδοθέντα Δοξαστάρια. Εξέλιξη ή παραχάραξη;» αποσύρθηκε και θα επανέλθει, αν κρίνει η συντονιστική ομάδα, κεκαθαρμένο από προσωπικά και εμφανέστατο trolling.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Το ενδιαφέρον θέμα «Για το τροπάριο "Κύριε των δυνάμεων..." και "Αι γενεαί πάσαι"» δυστυχώς αποσύρεται λόγω πολλαπλών παραβιάσεων των κανόνων του Ψαλτολογίου και εκτροχιασμό σε συνεχείς προσβλητικές τοποθετήσεις και προσωπικές επιθέσεις. Θα επανέλθει με μόνες τις μουσικές τοποθετήσεις.

Επανήλθε επεξεργασμένο.
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top