Όλα τα threds είναι πάντως πολύ κατατοπιστικά!!!
Εγώ πάντως θα λέω... "Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον, πάτερ άγιε ευλόγησον" και στο τέλος θα λέω και "τον ευλογούντα..."
1. Εγκύκλιο περί του θέματος... δε βρήκα (αν έχει κάποιος δίνει....). Μέχρι να βρω εγκύκλιο που να λέει να κάνουμε όλοι το ίδιο, θα κάνω το δικό μου!! (ή εν κατακλείδι αυτό που επιθυμεί ο ιερέας...)
2. Περί του τριπλού Κύριε ελέησον... Σας χαλάει το τρις ??? Είναι too much για σας?? Ε! Εμένα ας με ελεήσει τρεις κι εσάς μία!!
3. Περί του "ευλόγησον"... Γιατί μετά λέει Ο Ων ευλογητός ... κλπ? Άρα υπάρχει απάντηση...!! η οποία δεν μπορεί να σταθεί βεβαίως χωρίς ερώτηση ή παράκληση ή προτροπή.
4. Περί του "πάτερ άγιε" ... Το τυπικό της Αγιωτάτης Μεγάλης του Χριστού εκκλησίας λέει..... ναι ... της ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ...
ΕΙΣ ΑΓΙΟΣ και μόνον ο Θεός, αγιώτατη η αρχιεπισκοπή κι ο Πατριάρχης....
(που ειρήσθω εν παρόδω το γράψαν άνθρωποι που κι αυτοί είναι ατελείς...)
Και αλλού λέει άλλα!!!
Δε λέμε στον παπά ευλόγησον? την ευχή σου ? κλπ?
Κι αυτός απαντά... Του Κυρίου!! Δεν ευλογεί ο ίδιος, αλλά ο Κύριος δια μέσω του παπά. Και το γνωρίζει ο ιερέας αυτό!!
Αφού όμως ευλογεί ο Κύριος εμείς γιατί λέμε ευλόγησον στον ιερέα? Είναι λάθος η συγκεκριμένη φράση-παράκληση? Γιατί λέμε να ευλογήσει ο ιερέας κι όχι ο Κύριος δια μέσω του ιερέα??!!...
Και αφού ο ιερέας αποκαλεί τους πιστούς αγίους είναι δυνατόν να μην είναι άγιος και αυτός που τους δια μέσω του αγιάζει όλους τους πιστούς? Ή μήπως είναι άγιος ο Θεός, άγιοι οι πιστοί και μη άγιος ο παπάς!! Άτοπον!!
Παπάς λοιπόν είναι, άγιος είναι, .... πάτερ άγιε, ευλόγησον θα λέω... !!
5. Τον ευλογούντα... Ναι! Να ναι καλά ο παπάς να μας αγιάζει ως τα που ζει!! Κι ας μη μου καλοκάθεται κι ο χαρακτήρας του... κι ας διαφωνώ σε πολλά μαζί του! Ναι! Κατά προτίμηση όχι πάνω στην απόλυση, αλλά Ναι!! Αγάπη!
Και βάρδα μη δω καναν παπά να μου τραβήξει το χέρι την ώρα που πάω να το φιλήσω!! Γιατί αν δεν έχει καλό επιχείρημα στο γιατί μου κόβει την ευλογία του Θεού, μαύρο φίδι που τον έφαγε!! Εγώ δεν προσκυνάω το Γιώργο, το Χρήστο, το Θανάση κλπ, που να παπάς, αλλά τον παπά που 'ναι ο Γιώργος, ο Χρήστος, ο Θανάσης κλπ...
Σημ.1: Προσωπικές απόψεις....
Σημ.2: Περί των ονομάτων των ιερέων ισχύουν και για όλα τα υπόλοιπα ονόματα..!!
Ευλόγησον!