[Ανακοίνωση] Απονομή Οφφικίου στον Πρωτοψάλτη Παύλο Φορτωμά

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Έχω την τιμή και την χαρά να σας ανακοινώσω ότι η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος ο Β΄ απένειμε στον Πρωτοψάλτη κ. Παύλο Φορτωμά το οφφίκιον του Άρχοντος Πρωτοψάλτου του Θρόνου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Θα επανέλθω εν ευθέτω χρόνω για την ημερομηνία της χειροθεσίας, την οποία θα τελέσει, "σεπτή πατριαρχική κελεύσει", ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος (κλίμα Πατριαρχείου Αλεξανδρείας).

View attachment sigillion.jpg
 
Last edited:

chanendes

Ιωάννης Π. Αχιλλιάς
Συγχαρητήρια ολόθερμα στον σεβαστό και αγαπητό κ. Π. Φορτωμά.

Κάποιο απ' τα Πατριαρχεία μας έπρεπε επιτέλους να το κάνει...

Τελικά το Πατριαρχείο των Αλεξανδρέων αποφάσισε να τιμήσει τον κ. Παύλο Φορτωμά.

Τίμησε έτσι έναν άοκνο, ουσιαστικό και παραδοσιακό εργάτη της Βυζαντινής μας Μουσικής, αλλά και -επιτρέψτε μου την έκφραση- αύξησε στα μάτια όλων μας την αξία του εν λόγω Οφφικίου, αφού η αξία ενός βραβείου, ενός τίτλου ή ενός αξιώματος αυξάνει ανάλογα με την πανθομολογούμενη αξία όσων το κατείχαν ή το κατέχουν τώρα.

Είναι μια απ' τις -λίγες στην εποχή μας- περιπτώσεις απονομής οφφικίου, που το οφφίκιο δεν δίνει αξία στον λαμβάνοντα, αλλά απλώς επιβεβαιώνει και κατοχυρώνει και επίσημα την αξία που αυτός ήδη έχει στα μάτια του Ιεροψαλτικού κόσμου.

Μακάρι να του δίνει ο Θεός πολλά χρόνια ακόμα εν υγεία, ώστε να συνεχίζει την προσφορά του στην Πατρώα μας Μουσική.
 
Last edited:

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
ΑΞΙΟΣ!!!!!
Συγχαρητηρια στον κ. Φορτωμα, τιμα το αναλογιο.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Χάρηκα πάρα πολύ! Τουλάχιστον για τον κ. Φορτωμά νομίζω ότι κανείς δεν πρόκειται να έχει αντίθετη γνώμη. Έχει προσφέρει πολλά τόσο μέσω της χορωδίας του όσο και μέσω των βιβλίων του. Επειδή μάλιστα το ύφος του είναι πατριαρχικό και η χορωδία του στοχεύει στην ανάδειξή του (όπως μάλιστα το διδάχτηκε από τον Στανίτσα) θα ήταν κατάλληλος και για το οφφίκιο του οικουμενικού θρόνου, αλλά ούτε αρμόδιος είμαι να κρίνω, ούτε ανοίγω τέτοια συζήτηση, ούτε το θεωρώ το παν. Σημαντικό είναι που τον αναγνωρίζει και τον τιμά η εκκλησία. 'Αλλωστε δεν είναι μικρής αξίας η τιμή του πατριαρχείου Αλεξανδρείας και να θυμίσω ότι ανάλογη διάκριση έχει απονεμηθεί και στον Λυκούργο Αγγελόπουλο.
Συγχαρητήρια στον κ. Φορτωμά και πάντα άξιος!
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Επανερχόμενος, σας ανακοινώνω ότι η χειροθεσία του κ. Φορτωμά εις το οφφίκιον του Άρχοντος Πρωτοψάλτου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας θα τελεστεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 στον Ιερό Ναό Αγ. Ανδρέου Άνω Πατησίων (Λαμπρινή) υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου (κλίμα Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) "σεπτή πατριαρχική κελεύσει" της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου Β'.
 

panayiotis constantinou

Παλαιό Μέλος
Σε τέτοιες μεγάλες στιγμές, όπου η μητέρα Εκκλησία αναγνωρίζει την αξία και την προσφορά στην Βυζαντινή Μουσική ιεροψαλτών όπως ο κ. Φορτωμάς, ενισχύει και αυξάνει το ενδιαφέρον όλων γι΄αυτή την μουσική που πολλές φορές μας απογειώνει και μας ανεβάζει σε άλλα επίπεδα.
Εύχομαι ο Θεός να τον έχει καλά , και σύντομα τέτοιες αναγνωρίσεις να δοθούν και σε άλλους ιεροψάλτες.
Ας φροντίσει κάποιος, την λειτουργία της συγκεκριμένης ημέρας να την ανεβάσει για ωφέλειαν όλων μας.
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Αγαπητοί,


Με μια σχετική καθυστέρηση λόγω υποχρεώσεων, σας επισυνάπτω σχετικό φωτογραφικό υλικό από την χειροθεσία του κ. Παύλου Φορτωμά εις το οφφίκιον του Άρχοντος Πρωτοψάλτου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, που ετελέσθη στις 25/10/2009 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Άνω Πατησίων (Λαμπρινή) δια χειρών του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως (κλίμα Πατρ. Αλεξανδρείας) κ. Θεοδώρου "σεπτή πατριαρχική κελεύσει" του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ. κ. Θεοδώρου Β'.

**************************************************

View attachment scan0001.jpgView attachment scan0002.jpg
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος.


View attachment scan0003.jpgView attachment scan0004.jpg
Απονομή Σταυρού και καλπακίου.


View attachment scan0005.jpgView attachment scan0006.jpg
Ο Άρχων Πρωτοψάλτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Φορτωμάς, κατά την προσλαλιά του επί τη χειροθεσία του.


View attachment scan0007.jpg
Ο Άρχων Πρωτοψάλτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Φορτωμάς, δέχεται τις ευχές των Εφημερίων του Ιερού Ναού Αγ. Ανδρέου, των και επί πολλά έτη συνεργατών του.


View attachment scan0008.jpg
Ο Άρχων Πρωτοψάλτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Φορτωμάς με μαθητές και συνεργάτες του στο αναλόγιο.
 
Last edited:
Top