Απεβίωσε ο Μανώλης Χατζημάρκος

chris

Μέλος
Αιωνία η μνημη του δασκάλου και αρίστου μυστη της Βυζαντινής μας Μουσικής.
Ειχα την τυχη να μαθητευσω δίπλα του και να παρω πτυχιο και διπλωμα με καθηγητή τον ίδιο. Θυμαμαι με νοσταλγία τα μαθηματα στο Ωδείο του Βόλου και την απλότητα του χαρακτήρα του.
Οι μαθητες του καλουνται να συνεχίσουν το πολυσχιδές εργο του προς δοξαν Θεού και διακονία των πιστων και της Εκκλησίας.
Χρήστος
 

karastamatis ioannis

Ιωάννης Καρασταμάτης
Θα παρακαλεσω πολυ τους συμπατριωτες μου στον Βολο αν ειναι δυνατον να καταγραψουνε οτι μπορουνε απο την εξοδιο ακολουθια θα τους ειμαι ευγνωμων.

Αιωνια η μνημη του και να εχει καλο παραδεισο! Ο αειμνηστος σε μια κρισιμη στιγμη της πορειας μου πριν απο 22 χρονια με ειχε ευεργετησει πολυ, με πολλη αγαπη χωρις καν να με γνωριζει. Αυτο δειχνει πολλα για εναν ανθρωπο...αυτος ηταν ο Χατζημαρκος!
 
Αιωνία η μνήμη του Δασκαλου!! θα τον μνημονεύουμε πάντα!!
σίγουρα είναι πάρα πολλοί οι μαθήτες του και οι ευεργέτημένοι απο τον αείμνηστο.
Προσωπικά πήρα με την εγκρισή του σαν πρόεδρου της επιτροπής του Πτυχίου μου και του Διπλωματός μου και τους δύο αυτους σπουδαίους τίτλους για κάθε ιεροψάλτη και θα τον μνημονευω πάντα ως ευγνώμων εις αυτόν.

Μακαρία η οδός...
 
Αν και δεν το συνηθίζω, θα κάνω μιαν εξαίρεση και θα καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία: Όταν ήμουν μικρός δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με την Εκκλησία. Ούτε από ιερατική οικογένεια κατάγομαι ούτε από ιεροψαλτική. Και ο εκκλησιασμός μου περιοριζόταν στις ημέρες τού Πάσχα και των Χριστουγέννων περίπου... Ώσπου τυχαία "συνάντησα" την μαγική φωνή τού Μανώλη Χατζημάρκου! Ήταν πραγματικά τύχη αγαθή. Να ποια είναι η μεγάλη προσφορά του: Ο Δάσκαλος έβαλε τον κόσμο στις εκκλησίες για να ακούσουν την έξοχη φωνή του. Στην συνέχεια ανακάλυψα την άφθαστη τέχνη του, την μουσική του εμβρίθεια, την χαρισματική προσωπικότητά του. Τού είμαι ευγνώμων! Ένα είναι βέβαιο, ότι η μνήμη του θα είναι αιωνία. Το θέμα είναι εμείς τι θα κάνουμε χωρίς αυτόν...
 

PAPAZ DIMITRIOS

Δημήτρης Παπαζέτης:Ένας απλός νοσηλευτής-ψαλτάκος.
Έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ένας από τους ΗΡΩΕΣ των παιδικών μου-και όχι μόνο- χρόνων.Λιγοστεύουν οι ΤΙΤΑΝΕΣ αδέρφια.Καλό παράδεισο Μανώλη....Τουλάχιστον ο Θράσος θα έχει ανταγωνισμό καλό εκεί πάνω.
 
Last edited:

Thomas26

Βλάχος Θωμάς
Ο Θεός να τον αναπαύσει! Για μένα είναι πολύ μεγάλη τίμη που το Δίπλωμά μου φέρει την υπογραφή του!!!
 

Papaza

Νέο μέλος
Ενας ενας φευγουν απο κοντα μας οι Μεγαλοι!!
Αιωνια του η μνημη κ ας αναπαυσει ο Θεος την ψυχουλα του...
 
Last edited by a moderator:

ARGITAN

Παλαιό Μέλος
Έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ένας από τους ΗΡΩΕΣ των παιδικών μου-και όχι μόνο- χρόνων.Λιγοστεύουν οι ΤΙΤΑΝΕΣ αδέρφια.Καλό παράδεισο Μανώλη....Τουλάχιστον ο Θράσος θα έχει ανταγωνισμό καλό εκεί πάνω.

Καλό να είναι το αιώνιο ταξίδι του Μανόλη Χατζημάρκου.
Τον πρωτογνώρισα στον Βόλο,στον 'Αγιο Νικόλα, μια Κυριακή, το χίλια εννιακόσα εξήντα επτά και δεν ξεχνώ τη φιλόξενη διαθεσή του και την προσήνειά του,κατά τη διάρκεια εκείνης της πρώτης γνωμίας ας.'Εκτοτε μας συνέδεσε μια αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη.
Ήταν μοναδικός!Ο ένας από τους τρεις μεγάλους με εντελώς προσωπικο ύφος (οι άλλοι δύο ήταν Αθ.καραμάνης και ο Σπυρ.Περιστέρης)το οποίο ακολούθησαν και ακολουθούν και σημερα πολλοί.
Ας είναι ελαφρό το χώμα που θα τον σκεπάζει.
 

Drygi

Νέο μέλος
555028_493960463994486_135967732_n.jpg


Μια και το ζητήσατε. Ας είναι αιώνια η μνήμη του.
 

PavlosKouris

Pavlos Papadopaidi
Ο Θεός να τον αναπαύσει κ ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε
την αγάπη του για την επιστήμη-τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής.
 
Ειναι πλέον μεγάλη τιμή για εμάς τους τυχερούς που αν και δεν τον ζήσαμε απο κοντά, έχουμε στο Διπλωμά μας την υπογράφη αυτού του σύγχρονου Θρύλου της του Δαμασκηνού Τέχνης. Ισως ο τελευταίος μεγάλος...
 

gpapadop

Μέλος
...Και μη εγκαταλίπης ημάς τους ελπίζοντας επί Σε...Θείον δώρον επί γης απέστειλεν ο Θεός ίνα δοξαστεί το όνομα Αυτού εις τα πέρατα της οικουμένης...Και ήλθε το πλήρωμα του χρόνου δια να καλέσει ο Κύριος το όνομα αυτού,και έμπροσθεν Αυτού μελωδικώς να αναφωνήσει ο διδάσκαλος:<<Άσω τω Κυρίω εν τη ζωή μου...εγώ δε ευφρανθήσομαι επί τω Κυρίω...>>Και ο Κύριος ημών περιχαρής να ανταπαντήσει...<<Είσελθε εις την χαράν του Κυρίου>>....Καλή αντάμωση αγαπημένε μας διδάσκαλε,δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!
 
O Θεός να αναπαύση την ψυχή του μεγάλου δασκάλου και εμείς οι νεώτεροι να προσευχόμαστε για όλους τους παλιούς, αλλά και για την δική μας σωτηρία.
 

ψαλμός 50ός

Ελένη Ντόβα-Χατζή
Αναρτήθηκαν
Εδώ φωτογραφίες της εξοδίου ακολουθίας του Εμ. Χατζημάρκου
 
Last edited by a moderator:

Λεωνίδας

Λεωνίδας Γαρουφαλῆς
Θυμᾶμαι μᾶς ἐξήτασε γιά τό πτυχίο τό καλοκαίρι τοῦ 1995 στό Ἀγρίνιο (στή σχολή τῆς μητροπόλεως). Πελαγοδρομοῦσα νά πῶ ἕνα ἀπήχημα ἅγια, διότι δέν τό εἶχα δουλέψει πρίν. Ἀφοῦ τελείωσα κακήν-κακῶς, μοῦ ὑπέδειξε ἕνα ἁπλούστατο ἀπήχημα (ΔΙ_ΓΑ_ΔΙ_ΚΕ_ΖΩ_ΔΙ) μέ πολύ εὐγενικό τρόπο. Ὄντως εἴχε μεγάλη ἀγάπη ὁ δάσκαλος, ἦταν ὁλοφάνερο.
 

ψαλμός 50ός

Ελένη Ντόβα-Χατζή
Ψάλλουν Ιεροψάλτες του νομού Μγνησίας, μαθηταί του και όχι μόνο.

Στους επικήδειους λόγους:
1) Ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ.κ. Δαμασκηνός
2) Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών νομού Μαγνησίας "Ιωάννης ο Κουκουζέλης", κ. Πέτρος Μπλάνας

Υ.Γ. Εάν ακούσει κανείς όλα τα Tracks με την σειρά, θα έχει ολόκληρη τη Ακολουθία.
Λόγω μεγέθους αναγκάστηκα να την "σπάσω".
 

Attachments

  • 01 ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΜ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ.mp3
    3.9 MB · Views: 99
  • 02 ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΜ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ.mp3
    4.8 MB · Views: 43
  • 03 ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΜ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ.mp3
    6.2 MB · Views: 37
  • 04 ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΜ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ.mp3
    1.2 MB · Views: 36
  • 05 ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΜ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ.mp3
    3 MB · Views: 42
  • 06 ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΜ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ.mp3
    3 MB · Views: 49
  • 07 ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΜ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ.mp3
    3.7 MB · Views: 46
  • 08 ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΜ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ.mp3
    1.1 MB · Views: 42
Last edited by a moderator:

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Άλλος ένας Μεγάλος προστέθηκε στο χορό των Ιεροψαλτών στους Ουρανούς! Πρωτοψάλτες όπως ο αείμνηστος Μ. Χατζημάρκος προσέφεραν το σπάνιο τάλαντο που τους χάρισε ο Κύριος μας στην υπηρεσία της Μητέρας Εκκλησίας και προς Δόξαν Θεού, παραμερίζοντας την όποια μάταιη και εφήμερη δόξα! Εχω την πεποίθηση λοιπόν πως αυτό και μονο το γεγονός τους καθιστά κοινωνούς της Βασιλέιας του Θεου.
Αιωνία σου η μνήμη Μεγάλε Δάσκαλε και Πρωτοψάλτα
... Δυσαναπλήρωτο το κενο που αφήνεις! Καλή αντάμωση...!
«Προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρῶν καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος. Ἀμήν».

Υ.Γ. Γνωριζει κάποιος αν υπάρχει βίντεο της εξοδίου ακολουθίας?
 
Last edited:
Top