Αναστασιματάριον Κων/νου Πρίγγου (δακτυλογράφηση από τις εκδόσεις 1952 και 1974)

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Κι εγώ γιατί δεν μπορώ να τις βρώ και καταφεύγω σ'αυτές της αποστολικής διακονίας??

Ίσως γιατί δεν πήγες στο σωστό μέρος. Κι άλλοι έχουν αναφέρει κατά καιρούς ότι έχουν δει τα συγκεκριμένα βιβλία σε βιβλιοπωλεία.
Εγώ τα είδα πριν λίγες μέρες στου Β.Ρηγόπουλου στη Θεσσαλονίκη (Κ.Ντηλ 4).
Επίσης υπάρχουν και στο διαδίκτυο.
 
Last edited:

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Επικαιροποιώ το προηγούμενο ερώτημά μου γιατί πιστεύω πως η απάντησή του ενδιαφέρει πολλούς και πολύ!!(Όπως εμένα...:D) Ξερετε η δουλειά σας για μας τους νεότερους ήταν θησαυρός αν λάβει κανείς υπόψη ότι δεν μπορούμε να ερθουμε σε επαφή με τις πρώτες εκδόσεις των βιβλίων του Πρίγγου!

Οπότε μήπως υπάρχει πρόθεση να δαχτυλογραφηθούν η Μ.Εβδομάδα και το Δοξαστάριον??? Είναι στα σκαριά κάποια τέτοια έκπληξη??:rolleyes:

Ως ελεύθεροι επαγγελματίες (το πρώτο ευνόητο, το δεύτερο δεν το βλέπω) πάντα κάτι φτιάχνουμε όταν δεν τεμπελιάζουμε, όπως ο γράφων αυτό τον καιρό. Πολλά πράγματα υπάρχουν ως ιδέες στο μυαλό και σιγά σιγά τις προχωρούμε (πάντα χαΛαρά, εφόσον δεν "σπρώχνει" καμία οικονομική δέσμευση). Αυτό το διάστημα υλοποιείται κάτι που δεν έχει σχέση όμως με τον Πρίγγο, μαζί φυσικά με τον Χαράλαμπο.

Με την ευκαιρία του μηνύματος αυτού, θα ήθελα να παρακαλέσω όσους χρήστες του προγράμματος "Μελωδός" έχουν το χρόνο και τη διάθεση να βοηθήσουν αναλαμβάνοντας από ένα μικρό κομμάτι ενός προς δακτυλογράφηση έργου, ας επικοινωνήσουν μαζί μας με προσωπικό μήνυμα, όχι ότι είμαστε τα αφεντικά, απλά για να συννενοηθούμε ποιο κομμάτι θα αναλάβει ο καθένας. Έτσι, πέρα από την ευνόητη μείωση του κόπου που απαιτείται για μία τέτοια εργασία, θα δημοσιεύεται πολύ γρηγορότερα στην κοινότητα. Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο λοιπόν.

Ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια και φυσικά για τις καλοπροαίρετες και ορθές παρατηρήσεις.
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Σήμερα πρόσεξα τὸ θέμα.

Συνάδελφοι, ἐξαιρετικὴ προσφορὰ ἀξια κάθε ἐπαίνου γιὰ τὸν κόπο καὶ τὴν διάθεση, ἄφθονος ὁ πρῶτος ἀφιλοκερδὴς καὶ ἀγαπητικὴ ἡ δεύτερη.

Χρῆστο, ἀπὸ τὴν ἀρχὴ ἡ προσφορὰ σου στὰ μέλη καὶ τὴν κοινότητα εἶναι αὐτὸ ποὺ χαρακτηρίζει τὴν παρουσία σου, σημαντικότατο γνώρισμα στὸν ὠκεανὸ τῆς ἀνωνυμίας τοῦ Διαδικτύου.

Βλέπω ὅμως πὼς τὸ «πάθος» σου τὸ ἔχεις μεταδώσει ἀξιοπρόσεκτα καὶ στον ἕτερο συνάδελφο καὶ ὁ συνδυασμὸς σας «γράφει». :)
 
Last edited:

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Κι εγώ σήμερα πρόσεξα το θέμα. Χίλια μπράβο στους συναδέλφους, η έκδοση αυτή του pdf είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, καθώς είναι και καλύτερη αισθητικά από την αντίστοιχη της Αποστολικής Διακονίας, αλλά και σωστότερη, με σεβασμό στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Πρίγγο. Οι διορθώσεις, που ακόμα δεν έχουν γίνει και που παρατήρησαν άλλοι συνάδελφοι, είναι πταίσματα και δεν μειώνουν σε τίποτα την αξία του πονήματος. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει η Αποστολική Διακονία με τους πόρους της, κατάφεραν το κάνουν απλοί ψάλτες αφιλοκερδώς και θυσιάζοντας το χρόνο τους για μας! Εύγε!
 

ByzOldSchool

Το Πατριαρχικό υφος τους παλιούς
please could some one tell me how credible is this version of the anastasimatarion?
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
please could some one tell me how credible is this version of the anastasimatarion?
Η απάντηση βρίσκεται στο πρώτο μήνυμα του θέματος. Κατά πόσο έγκυρη ή όχι είναι η εν λόγω έκδοση από κει και μετά, είναι ίσως και θέμα υποκειμενικό.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Συγχαρητήρια για την συγγραφή σας. Θα μπορούσατε μήπως να το ανεβάσετε και σε αρχείο μελωδού??

..................................

Όποιος από τους κατόχους του προγράμματος «μελωδός» επιθυμεί να λάβει το Αναστασιματάριο σε αρχείο .mel για προσωπική μορφοποίηση, ας μας το κοινοποιήσει με προσωπικό μήνυμα επωνύμως, επισυνάπτοντας και την ηλεκτρονική του διεύθυνση.
 

Γεώργιος Μ.

Πολλάκις την υμνωδίαν εκτελών...
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εξαιρετική δουλειά σας.

Το ανεβάζω εδώ με σελιδοδείκτες (bookmarks) για υπολογιστές και κινητά-tablets
 

Attachments

  • Αναστασιματάριον Κ. Πρίγγου (Δακτυλογρ. Τσακίρογλου) και σελιδοδ..pdf
    10.9 MB · Views: 1,017

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Αφού σε ευχαριστήσω πολύ, επίτρεψέ μου μια εντελώς άσχετη παρατήρηση συνονόματε (και με το παραπάνω) φίλε, Γεώργιε Μ.
Είχα σκεφτεί να σου ζητήσω να αλλάξεις λίγο το όνομά σου, γιατί πολλοί μας μπερδεύουν, αλλά δεν το έκανα, γιατί η φωτογραφία σου με κολακεύει. :D:D:D
 

gassi384

Παλαιό μέλος
Χαίρετε,

Μήπως γνωρίζετε που μπορούμε να βρούμε τη γραμματοσειρά του βιβλίου;
 
Last edited:
Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι·

Αποφασίσαμε από κοινού πριν από λίγο καιρό την δακτυλογράφηση του Αναστασιματαρίου του Κ. Πρίγγου, από τις πρώτες εκδόσεις (1952 μέχρι Δ΄ ήχο και 1974 τα λοιπά), προβαίνοντας παράλληλα σε κάποιες αναγκαίες διορθώσεις που αφορούσαν στη μουσική ορθογραφία, στην μετρική αποκατάσταση, καθώς και σε άλλες τυπογραφικές αβλεψίες. Στην εργασία αυτή απλώς αντιγράψαμε τις προαναφερθείσες εκδόσεις, χωρίς να λάβουμε υπόψη μας την αντίστοιχη του κ. Γ. Κωνσταντίνου. Σε κάποια δε «αδιέξοδα» σημεία της δακτυλογράφησης, ζητήσαμε τη συνδρομή του Άρχοντος Διδασκάλου του Αποστόλου κ. Δ. Νεραντζή, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Από την έκδοση του 1974 κρατήσαμε μόνο τα υπό το όνομα του Κ. Πρίγγου μέλη, παραλείποντας κάποιες πρόσθετες συνθέσεις άλλων μελοποιών, δηλαδή όσα Εωθινά Δοξαστικά είχαν μελοποιηθεί από τον αείμνηστο Δ. Μήτρου, μία αργή δοξολογία σε πλάγιο του Α΄ Εναρμόνιο υπό Ν. Σαλτάρη και την Ακολουθία του μυστηρίου του Γάμου (ανωνύμως φερόμενη).

Το .pdf αρχείο έχει μορφοποιηθεί κατάλληλα για βιβλιοδεσία. Η αρίθμηση των σελίδων αρχίζει από δεξιά. Στην 1η σελίδα είναι ο σύντομος τίτλος του βιβλίου, στη 2η το κενό οπισθόφυλλο, στην 3η ο πλήρης τίτλος κ.ο.κ. Όποιος από τους κατόχους του προγράμματος «μελωδός» επιθυμεί να λάβει το Αναστασιματάριο σε αρχείο .mel για προσωπική μορφοποίηση, ας μας το κοινοποιήσει με προσωπικό μήνυμα επωνύμως, επισυνάπτοντας και την ηλεκτρονική του διεύθυνση.

Ευχόμαστε σε όλους καλή υπόλοιπη Σαρακοστή και καλό Δωδεκαήμερο Θεού θέλοντος, και παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για οποιεσδήποτε δικές μας αβλεψίες συναντήσετε, οι οποίες όμως να αφορούν στην πιστότητα του τρόπου γραφής των πρώτων εκδόσεων.

Οι πονήσαντες
Χρήστος Τσακίρογλου, Χαράλαμπος Τσερκέζης.​
 
Καλημέρα, Εκφράζω ευχαριστίες και συγχαρητήρια για την προσφορά σας. Αν δεν σας βάζω σε κόπο θα ήθελα το αρχείο .mel Δημιουργώ βιβλιοθήκη για τον 11χρονο εγγονό μου που αρχίσαμε μαθήματα βυζαντινής. Το email μου είναι arampatzis.giorgos@gmail.com. Ευχαριστώ
 
Top