Αναπαράσταση της ακουστικής της Αγίας Σοφίας

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Από το Πανεπιστήμιο του Stanford, μέσω ενός απλού πειράματος, ερευνητές υποστηρίζουν ότι βρήκαν τρόπο να επεξεργαστούν ηχογραφήσεις ώστε να μοιάζουν να ακούγονται όπως στην Αγία Σοφία, τω καιρώ εκείνω.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει αυτό. Όμως, στα πλαίσια των πειραμάτων τους, έσκασαν ένα μπαλόνι μέσα σε ένα κοινό στούντιο αρχικά και μετά μέσα στην άδεια Αγία Σοφία, μεταμεσονύκτιες ώρες ώστε να έχει όσο γίνεται ησυχία. Ακούστε το ηχητικό στην παρακάτω σελίδα...μόνο και μόνο για το μπαλόνι...
https://www.npr.org/2020/02/22/8084...are&utm_source=facebook.com&utm_medium=social
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Και έτσι για να το αλατοπιπερώσουμε λίγο το θέμα, στο παραπάνω άρθρο, δεν αναγράφεται ούτε για δείγμα η λέξη Βυζαντινή Αυτοκρατορία η κάτι σχετικό.
Διαβάστε ότι "αυτόν τον μοναδικό ναό" οι τούρκοι όταν εισέβαλαν (που;) το 1453 και κατέκτησαν (από ποιον;) την Αγία Σοφία. (ποιος την έχτισε; ΟΕΟ) η οποία βρίσκεται στην "Ιστανμπουλ φυσικά", την κάνανε τζαμί. Επίσης, επειδή υπάρχει και απομαγνωτοφώνηση του ηχητικού, στα σημεία που έχει ψαλσίματα (σε ποια γλώσσα άραγε), η απομαγνητοφώνηση λέει "Chanting in NON-ENGLISH language".

O.M.G! W.T.F! (με το συμπάθειο)
 
Top