Αλλαγή προκαθορισμένης γραμματοσειράς του forum

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Μετά από παράκληση μέλους του φόρουμ, άλλαξα την προκαθορισμένη γραμματοσειρά των μηνυμάτων από Verdana σε Palatino Linotype. Αυτή η αλλαγή ισχύει για όλα τα μέλη. Μπορείτε πάντοτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά από το μενού του επεξεργαστή κειμένου. Το καλό με την Palatino είναι οτι υποστηρίζει και πολυτονικά Ελληνικά και κάποια μέλη που τα χρησιμοποιούν συστηματικά αναγκάζονται να αλλάζουν την προκαθορισμένη γραμματοσειρά κάθε φορά πριν γράψουν. Τέλος πάντων, η αλλαγή είναι δοκιμαστική και εάν δεν σας αρέσει μπορούμε πάντοτε να γυρίσουμε εις το πρότερον. Υπάρχει και ανεπίσημη πρόσθετη δυνατότητα να καθορίζεται ανά χρήστη η προκαθορισμένη γραμματοσειρά αλλά χρειάζονται αλλαγές στη βάση δεδομένων για αυτό και δεν θα το κάνω προς αποφυγήν πιθανών προβλημάτων στο μέλλον.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Συγνώμη, αλλά τελικά μετά από λίγο ήταν κουραστική η αλλαγή στο διάβασμα από την οθόνη και το επανέφερα. :eek: Τουλάχιστον μετέφερα τη επιλογή Palatino Linotype στην πρώτη θέση του μενού επιλογών γραμματοσειράς του επεξεργαστή κειμένου και θα είναι ίσως πιό εύκολο να την επιλέξετε.
 

ixadin

Ηχάδιν
Εμείς οι χρήστες του Linux έτσι και αλλιώς είχαμε πρόβλημα με την εμφάνιση των πολυτονικών γραμματοσειρών:rolleyes:
 

dkalpakidis

Dimitrios Kalpakidis
Εμείς οι χρήστες του Linux έτσι και αλλιώς είχαμε πρόβλημα με την εμφάνιση των πολυτονικών γραμματοσειρών:rolleyes:

Πρόβλημα; γιατί; εμένα μόνο από copy - paste μου προκαλεί κάποια... προβλήματα.
 

ixadin

Ηχάδιν
Εννοούσα ότι κατά την εμφάνιση ενός μυνήματος γραμμένου στο πολυτονικό, δεν είχε την δυνατότητα να το εμφανίσει με κάποια default εγκατεστημένη ελληνική πολυτονική γραμματοσειρά, με αποτέλεσμα να εμφανίζει τους πολυτονισμένους χαρακτήρες από κάποια άλλη
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Μετά από παράκληση μέλους του φόρουμ, άλλαξα την προκαθορισμένη γραμματοσειρά των μηνυμάτων από Verdana σε Palatino Linotype. Αυτή η αλλαγή ισχύει για όλα τα μέλη. Μπορείτε πάντοτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά από το μενού του επεξεργαστή κειμένου. Το καλό με την Palatino είναι οτι υποστηρίζει και πολυτονικά Ελληνικά και κάποια μέλη που τα χρησιμοποιούν συστηματικά αναγκάζονται να αλλάζουν την προκαθορισμένη γραμματοσειρά κάθε φορά πριν γράψουν.
Σίγουρα δέν ἤμουν ἐγώ πού τό ζήτησα, ἄν καί χρησιμοποιῶ αὐτή τή γραμματοσειρά, οὔτε θά ἔκανα κάτι τέτοιο, ἀφοῦ ἀνήκω στή μειοψηφία.

Εὐχαριστῶ, παρά ταῦτα, προσωπικῶς γιά τήν τοποθέτησή της στήν πρώτη ἐπιλογή. Ὄντως θά ἦταν κουραστική ἡ ἐπιλογή της γιά ὅλα τά μηνύματα.

Ὅσοι γράφουν πολυτονικά, μποροῦν ἐπίσης νά χρησιμοποιοῦν μόνον τίς Microsoft Sans Serif καί Tahoma.

Κάποια προσθήκη ἄλλων πολυτονικῶν, τήν συζητᾶμε, ἄν γίνεται καί βρεθοῦν κατάλληλες, χωρίς νά σέ κουράζουμε Δημήτρη. Ἀλλά ἀναλογικά εἶναι πολύ περισσότερες οἱ ἄλλες.

 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Θά ἤθελα ὅμως Γιῶργο Μ. ἤ Δημήτρη, νά μέ πληροφορήσετε, πῶς στό 1ο μήνυμα αὐτοῦ τοῦ θέματος ὁ Γιῶργος Μ. χρησιμοποιεῖ τήν γραμματοσειρά New Athena Unicode; Ποῦ τήν βρῆκε;

Εὐχαριστῶ

 
Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Φαντάζομαι αυτό που γίνεται είναι οτι ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει όποια γραμματοσειρά θέλει (από άλλο επεξεργαστή κειμένου ή με copy-paste). Εάν το πρόγραμμα πλοήγησης (browser) του αναγνώστη διαθέτει αυτή τη γραμματοσειρά θα την εμφανίσει σωστά αλλιώς θα χρησιμοποιήσει κάποια παρεμφερή διαθέσιμη γραμματοσειρά.
 
Top