Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου

Doukellis

Ιωάννης Δουκέλλης
Για τα καλορίζικα της επαναφοράς του Φόρουμ, αναρτώ μια πολύ πρόσφατη εργασία μου, της Ακολουθίας του Μεγάλου Αποδείπνου. Σκοπός μου ήταν να συμπεριλάβω και το κείμενο αλλά και τη μουσική καταγραφή του, ώστε να μπορούν να βλέπουν όλοι όσοι έρχονται στο αναλόγιο. Τα μουσικά κείμενα αναγράφουν από που προερχονται. Σε όσα δεν αναγράφεται είναι από την Πανδέκτη.
Παρακαλώ για τις παρατηρήσεις - διορθώσεις σας.
Τα Μουσικά Κείμενα είναι γραμμένα με το πρόγραμμα ΜΚ του κ. Δημήτρη Παπαδόπουλου.
 

Attachments

  • Ακολουθία Μεγάλου Αποδείπνου.pdf
    2.6 MB · Views: 432
Last edited:

MTheodorakis

Παλαιό Μέλος
Νομίζω ὅτι θὰ πρέπει νὰ συμπληρωθεῖ ἡ ψαλμωδία τοῦ Θεοτοκαρίου ἀντὶ τοῦ μεγάλου κανόνα μετὰ τὴν πρώτη ἑβδομάδα.



Στὸ μουσικὸ κείμενο: Πολλὰ τὰ πλήθη τῶν ἐμῶν, Θεοτόκε, πταισμάτων, πρὸς σὲ κατέφυγον, ἁγνή, σωτηρίας δεόμενος, ὄχι δεόμεθα.



Δὲν λέγεται στὸ τελος: Δόξα... Καὶ νῦν... Κύριε, ἐλέησον (γ'), Πάτερ ἅγιε εὐλόγησον.
 

Doukellis

Ιωάννης Δουκέλλης
Το αρχείο στο 1ο μήνυμα διορθώθηκε σύμφωνα με τις υποδείξεις του MTheodorakis τον οποίο και ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις του. Ξέχασα να αναφέρω ότι το κείμενο είναι από το site Ελληνικά Λειτουργικά Κείμενα http://glt.goarch.org/ .
Επίσης θέλω να διευκρινίσω ότι τα ισοκρατήμα και οι ρυθμικοί πόδες, στοιχεία που δεν υπάρχουν στην Πανδέκτη, τα περισσότερα είναι από το Μουσικόν Τριώδιον Ιερας Μόνης Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής έκδοση 1999 και τα υπόλοιπα δικά μου.
Μια γενικότερη παρατήρηση σε σχέση με τα μουσικά κείμενα που γράφω ή αντιγράφω στον Η/Υ είναι ότι κάθε φορά που τα ξαναβλέπω κάτι διορθώνω κυρίως στην εμφάνιση, στα κενά των χαρακτήρων, στις αλλαγες των γραμμών και σελίδων κτλ. Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους αυτό, αλλά σε εμένα συμβαίνει πάντα!!!:LOL::LOL:
 
Last edited:
Top