Ακολουθία Κυρίλου Μεθοδίου

dkalpakidis

Dimitrios Kalpakidis
Έχει κανείς την ακολουθία των φωτιστών των Σλαύων, Κυρίλου και Μεθοδίου;
Γνωρίζεται καμιά έκδοση τέτοιας ακολουθίας; Ευχαριστώ.
 
Last edited:

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
H ακολουθία των Αγίων στην ελληνική εποιήθη τον 20 αι. υπό του αειμνήστου π. Γερασίμου Μικραγιαννανίτου και εξεδόθη από τον επ' ονόματί τους ναό της Θεσσαλονίκης (πολλά μυστήρια εκεί!!!) αρκετές φορές. (Από εκεί την αγόρασα κι εγώ "σειρούλα" εν έτει 1997ω!)
Εάν δεν καταφέρεις να την προμηθευτείς από τον ως άνω ναό, πιστεύω να μπορέσω να σου στείλω ΜΕ ΦΑΞ τα πολύ απαραίτητα στοιχεία της.
Σημειωτέον ότι ενώ οι ακολουθίες των αγίων στην παλαιοσλαβική (και λέω ακολουθίες διότι υπάρχουν τρεις στο σύνολο: μἰα για την κοίμηση ενός εκάστου των αγίων και μία για τη σύναξή των) είναι παλαιότατες, ακολουθία στην ελληνική συνεγράφη μόλις τον 20 αι. ελάχιστοι δε ναοί τιμώνται επ' ονόματί των. Ουδείς προφήτης δεκτός εν τη πατρίδι αυτού...
 

gfressas

Γεώργιος Φρέσσας
Θα βρείς στον Εσπερινό του μακαρίτη Χρύσανθου Θεοδοσόπουλου
 

Lampadarios

Καλαφάτης Θανάσης
Πρέπει να υπάρχει και στην Ανέμη. Ή τουλάχιστον κάτι με σύναξη Σλαύων Αγίων...
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Στην Ανέμη υπάρχει ακολουθία των Αγίων Επταρίθμων (στη Βουλγαρική: Cвети Седмочисленици) δηλ. Κυρίλλου, Μεθοδίου και των 5 μαθητών τους, εκδοθείσα στην πόλη των Βελεγράδων (σήμερα Berat) όπου τιμούσαν πολύ τους αγίους και υπήρχαν και λείψανά τους.
 

Hristakis

Παμπάλαιο φθορικό μέλος
όπου τιμούσαν πολύ τους αγίους και υπήρχαν και λείψανά τους.
Παναγιώτη πες μας για τα λείψανα των δύο αυτών αγίων...που βρίσκονται και αν υπάρχουν και στην Ελλάδα...
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Ο Ναός των αγίων στη Θεσσαλονίκη έχει τμήμα λειψάνου ενός εκ των δύο αγἰων-δεν θυμάμαι όμως ποιου... Καμία βοήθεια από τους Θεσσαλονικείς;;;;
 
Top