Αθ. Καραμάνης - Χρ. Δήμου: Εσπερινός Σαββάτου 5ης Οκτωβρίου 1963, Ι.Ν.Παναγίας Πέραν

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#1
Την περασμένη εβδομάδα μου έστειλε ο Δημήτρης ο Ζαγκανάς την ιστορική αυτή ηχογράφηση με την παράκληση να την κόψω και να την ανεβάσω. Υπακοή λοιπόν!

Εσπερινός Σαββάτου, 5 Οκτωβρίου 1963. Ο ήχος είναι α' και την επομένη είναι του Αποστόλου Θωμά. Την επομένη ο Καραμάνης έψαλλε στο Μακροχώρι με π. Νικόλαο Ιωσηφίδη απέναντι (βλ. εδώ). Η ηχογράφηση είναι από κασέτα του π. Σεραφείμ Φαράσογλου.

Ευχαριστούμε, Δημήτρη, για τα τόσο όμορφα δώρα!

Την εγγραφή την ανεβάζω δύο φορές, μία εδώ κομμένη σύμφωνα με τα ψαλλόμενα και μία κομμένη στα σημεία που έκλεινε το μαγνητόφωνο (στο ftp, σε αυτό το link). Αυτό γιατί πολλές φορές κόβεται απότομα στον αναλυτικό χωρισμό και διότι το mp3DirectCut βάζει ένα ελαφρό fade in και fade out που δεν αποφεύγεται με τίποτε... Καλή ακρόαση λοιπόν!
 

Attachments

Last edited:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#2
Το θέμα αυτό το έβαλα στο όνομα του πρωτοψάλτη Χρήστου Δήμου προκειμένου να μετακινηθεί από κάποιον συντονιστή με μόνιμη ανακατεύθυνση στο όνομα του Καραμάνη (που είναι και ο δεξιός), ώστε να βρίσκεται και στους δύο. Παρακαλώ, λοιπόν, κάποιον συντονιστή να το φροντίσει κι έπειτα να σβήσει αυτό το μήνυμα σαν διαδικαστικό.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#3
Το αρχείο έχει ανεβεί. Απλά, προσέξτε να το αποσυμπιέσετε με το WinZip για να μη σας τα βγάλει Κινέζικα.
 
Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#4
Ευχαριστούμε πολύ! Τον π. Σεραφείμ, το Δημήτρη και το Γιάννη για την προσφορά. Για να ακούμε εμείς χωρίς κόπο στην άλλη άκρη της γης τέτοια ντοκουμέντα μετά από σχεδόν 50 χρόνια.
 
#6
Την είχα ακούσει και παλαιότερα αυτήν την ιστορική και πολύ ενδιαφέρουσα ηχογράφηση .
Σήμερα , ακούγοντάς την ξανά , έδωσα λίγη περισσότερη προσοχή στην χροιά των φωνών και στις βάσεις των μαθημάτων και εικάζω ότι εξαιτίας της ταχύτητας εγγραφής (κασσετόφωνο , πομπίνα ) πρέπει να τσιμπάει και η τονικότητα αλλά και να λεπταίνει αμυδρά και η χροιά .
 
Top