Αγνωστοι Ψαλτες : 22-6-08 Αγιων Παντων

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Επισυναπτω Δυναμις και Χερουβικον , οπως τουτα εψαλλησαν στον Ιερο Ναο
Αγιων Παντων Καλλιθεας (Αθηνα) κατα την πανηγυρη του ναου στις 22-6-08 .
Ξερεις καποιος ποιοι ψαλλουν ; Ευχαριστω .
 

Attachments

  • 01=6'03''= ΔΥΝΑΜΙΣ(Στανιτσα)_new.mp3
    1.7 MB · Views: 61
  • 02=8'36''=Χερουβικον Πλ.Δος_new.mp3
    2.5 MB · Views: 32

apostolos

Απόστολος Κομπίτσης
Επισυναπτω Δυναμις και Χερουβικον , οπως τουτα εψαλλησαν στον Ιερο Ναο
Αγιων Παντων Καλλιθεας (Αθηνα) κατα την πανηγυρη του ναου στις 22-6-08 .
Ξερεις καποιος ποιοι ψαλλουν ; Ευχαριστω .

Βαγγέλη,

Δεν ξεύρω ποιος ψαίλνει, αλλά έχω μια παρατήρηση να κάνω. Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, ακούω το "Δύναμις" αυτό το φθορικό "του Στανίτσα" να το ψάλλουν άλλοι, και τις δυο φορές αντί να κάνουνε τις καταλήξεις όπως τις έγραψε ο Δάσκαλος (δηλαδή μέχρι το ΖΩ), κάνουν την άλλαγή του Ταλιαδώρου που καταλήγουν στο φθορικό το ΔΙ. Οπότε, κατά την τεινήν μου γνώμη, ΠΑΥΕΤΑΙ να είναι η ιδία σύνθεση του Στανίτσα, παρά μόνο μία ετέρα σύνθεση ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ στην σύνθεση του Στανίτσα.

Κρίμας. Και μετά σου λένε, "Του Στανίτσα είναι." Δυστιχώς, όχι, ΔΕΝ είναι του Στανίτσα, παρά μια σύνθεσυ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ σε αυτήν του Στανίτσα.

Απόστολος
 
Αγαπητοί Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε
Ως απάντηση στην εύλογη απορία σας για το ποιοι συνάδελφοι ψάλλουν στον Καθεδρικό Ναό της Καλλιθέας τους Αγίους Πάντες, πρωτοψάλτης είναι ο Θεολόγος Ερσωτέλος και λαμπαδάριος ο Ιωάννης Μαλάμης,θεολόγος. Ο κ.Ερσωτέλος είναι από τον περασμένο Μάρτιο του 2008 εψηφισμένος πρόεδρος του εν Αθήναις Πανελληνίου Συλλόγου Ιεροψαλτών Ελλάδος Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός και αντιπρόεδρος απο τούδε της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος.Επ'ευκαιρία θα ήθελα να σας τονίσω την μεγάλη ανάγκη που έχει ο σύλλογος από νέους και μορφωμένους συναδέλφους να πλαισιώσουν ή και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επιτυχή προώθηση για επίλυση όλων των επιμέρους ζητημάτων που μας αφορούν.Ο καιρός είναι για τους νέους. Καιρός γαρ επέστη... ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ...δεν επιτυγχάνεται τίποτα από μόνο του..
Σας ευχαριστώ απο καρδιάς
 

Hristakis

Παμπάλαιο φθορικό μέλος
[σημείωμα συντονιστή] μηνύματα άσχετα με το αρχικό θέμα μεταφέρθηκαν εδώ
 
Top