Αγιος Φιλούμενος ο Κύπριος

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Παλαιό Μέλος
Σπάνια ηχογράφηση στις αρχές της δεκαετίας του 1970 από την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ιεροσολύμων, προτού ο Άγιος Φιλούμενος μεταβεί στον τόπο του μαρτυρίου Του. Τα παπαδικά και τα δοξαστικά εκφωνεί ο Άγιος Φιλούμενος. Ψάλλει ο φίλος του Αγίου Μητροπολίτης Βόστρων Υμέναιος, ο οποίος τότε ήταν Επίσκοπος Λύδδης. Η ηχογράφηση είναι από το αρχείο του ανηψιού του Αγίου Αιμίλιου Χατζηπαναγή.
Σαν σήμερα 29 Νοεμβρίου 1979 Μαρτύρησε ο Άγιος Φιλούμενος
https://www.youtube.com/watch?v=BBLs7M2ViwE
 
Last edited by a moderator:

Δημήτρης Μαούνης

Παλαιό Μέλος
Την ευλογία του Αγίου να έχουμε και τη μεσιτεία του προς Κύριον τον Θεόν ημών, διά την σωτηρία μας.
Είχα την τύχη και την ευλογία να διατελέσω επί σειρά ετών, στα φοιτητικά μου χρόνια, άτυπος και άμισθος λαμπαδάριος στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στο νοσοκομείο του Ε.Ε.Σ., στους Αμπελοκήπους, με Εφημέριο τον δίδυμα αδελφό του Αγίου Φιλουμένου, τον μακαριστό Αρχ. π. Ελπίδιο (Μαχαιρώτη), άγιο και ταπεινό άνθρωπο, εξαίρετο κληρικό, με απέραντη πίστη και αφοσίωση στο Θεό και ανείπωτη αγάπη για τους ανθρώπους. Θεωρώ ότι είναι το ίδιο Άγιος, όσο και ο Άγιος Φιλούμενος, με μόνη διαφορά ότι εκείνος κοιμήθηκε οσιακά.
Ας είναι αιωνία η μνήμη και του π. Ελπιδίου και από τα επουράνια σκηνώματα ας πρεσβεύει τον Κύριο και Θεό μας για τη συγχώρηση και ημών των αμαρτωλών.
 
Top