Ύμνοι Υπαπαντής - Αγ. Γεώργιος Ροτόντα, 2 Φεβρουαρίου 1997

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#1
Ήταν θαρρώ η δεύτερη χρονιά που ανέβαινα στο αναλόγιο. Μπόμπιρας Ε' Δημοτικού. Το άκουσα που το κουβεντιάζανε οι ψάλτες της ενορίας μου κατά τη Θ. Λειτουργία. Μετά την εκκλησία, γύρω στις 11, θα είχε στη Ροτόντα (τον Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου) συναυλία ο Ταλιαδώρος με τη χορωδία του (Βυζαντινή Χορωδία Μακεδονίας). Σημειωτέον ότι ο Ταλιαδώρος ήταν η λατρεία μου τον καιρό εκεινο... Ε, θα το έχανα;

Ευκαιρία ήταν να δοκιμάσω και το μαγνητοφωνάκι μου που είχα πάρει τα αμέσως προηγούμενα Χριστούγεννα. Είχε μία ρύθμιση, να γράφει μόνο όταν υπάρχει δυνατός θόρυβος για λίγα δευτερόλεπτα, και είπα να την εφαρμόσω. Πέρασαν τα Απολυτίκια για να καταλάβω ότι έκοβε τα κομμάτια στη μέση, γι' αυτό και από τα παρακάτω αναρτηθέντα, τα νούμερα 1, 2, 3 και 7 υπολείπονται κάποιων ενδιάμεσων δευτερολέπτων (το 7ο γιατί πήγα να ξαναδοκιμάσω τη ρύθμιση).

Η συναυλία έλαβε χώρα στις 2 Φεβρουαρίου του 1997 στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, τίτλο που έφερε η Θεσσαλονίκη για τη χρονιά εκείνη, ανήμερα Υπαπαντής, οπότε και το περιεχόμενο είναι αντίστοιχο. Καλή ακρόαση!!!
 

Attachments

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#2
Και με μια ελαφρά επεξεργασία. Υπάρχει τρόπος να φύγει τελείως ο θόρυβος, αλλά ο ήχος γίνεται επιεικώς άθλιος αφού οι περισσότερες συχνότητες των φωνών χάνονται. Εγώ το επεξεργάστηκα για να φύγει η πολλή και άχρηστη φασαρία με ελάχιστη απώλεια των συχνοτήτων των φωνών (μηδενική απώλεια είναι εξ' ορισμού αδύνατη όταν έχουμε να κάνουμε με αποθορυβοποίηση).
 

Attachments

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#3
Συναυλία που έδωσε η Βυζαντινή Χορωδία Μακεδονίας υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Χαριλάου Ταλιαδώρου στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου (Ροτόντα) στις 2-2-1997 στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Θεσσαλονίκη 1997».
 
Top