Ύμνοι Μεγάλης Εβδομάδος 2016 στην κρατική τηλεόραση

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Έκανα μια αναζήτηση στο πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ και Βουλή) για τις ημέρες της φετεινής Μεγάλης Εβδομάδος, μιας και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ δημοσιεύεται το πρόγραμμα για μια βδομάδα μετά την τρέχουσα ημερομηνία. Έψαξα για εκπομπές παρουσίασης της Υμνογραφίας στην ΕΡΤ1. Βρήκα μόνο το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στις 16:45 την εκπομπή «Επικράνθη» με το Χρόνη Αηδονίδη, τη Νεκταρία Καραντζή και το Δημήτρη Βερύκιο. Σκέφτομαι, η ΕΡΤ1 είναι ενημερωτικό κανάλι, στα άλλα δύο θα έχω μεγαλύτερες ελπίδες. Στα άλλα δύο δεν βρήκα τίποτα!!! Την κατάσταση έσωσε το κανάλι της Βουλής, που έχει 2-3 φορές τη μέρα την εκπομπή «Εις το Σωτήριον Πάθος» με το Γεώργιο Χατζηχρόνογλου, σειρά παρουσίασης της υμνογραφίας για κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδος παραγωγής 2013, και την εκπομπή «Μουσικό ταξίδι» με τον ίδιο ιεροψάλτη τη Μεγάλη Δευτέρα. Έχει και τη Βιτάλη σε εκπομπές με ύμνους της Μ. Πέμπτης και της Μ. Παρασκευής, αλλά νομίζω πως στο forum μας προτιμούμε να την ακούμε να τραγουδάει, κάτι στο οποίο είναι άπιαστη!

Είναι λυπηρότατο το φαινόμενο. Μέχρι να κλείσει η ΕΡΤ, κάθε χρόνο έκανε νέα παραγωγή η ΕΡΤ3. Θυμάμαι ενδεικτικά, πλην της τελευταίας χρονιάς, που έκανε «Τα Πάθη τα σεπτά» με τους Ταλιαδώρο, Χαλκιά και Κετιμέ, παλαιότερα είχε κάνει και άλλη σειρά με τον Ταλιαδώρο, μία με το Χαλκιά, μία άλλη με το Γκούνα κλπ. Κάθε χρόνο κάτι καινούριο. Πέρυσι ξανάβαλε «τα Πάθη τα σεπτά», και μάλιστα σε καθεστώς αυτοδιαχειρίσεως και έντονης επιρροής από αριστερά κινήματα. Φέτος ΤΙΠΟΤΑ. Υπενθυμίζω για όσους έχουνε καλή μνήμη και μια τρίτη σειρά με τον Ταλιαδώρο, αρχές της δεκαετίας του '80, με τη χορωδία του κάθε μέρα σε διαφορετικό Βυζαντινό Ναό της Θεσσαλονίκης (Αχειροποίητο, Όσιο Δαυίδ, Αγ. Αικατερίνη, Αγ. Αποστόλους, Νέα Παναγία, Αγία Σοφία). Φαντάζομαι πως θα υπάρχουνε και πολλά άλλα καλά πράγματα. Αυτά δεν έχουν ενδιαφέρον να ξαναπροβληθούν; Δηλαδή, το ότι δεν υπάρχουν χρήματα για νέες εκπομπές δεν τους δίνει άλλοθι να μην προβάλλουν τίποτα, πόσο μάλλον να γεμίζουν το πρόγραμμα με ξένα ντοκιμαντέρ που τους βγαίνουν ακριβότερα...

Προτείνω για τη νέα χρονιά να απευθυνθούμε ως forum με τη δυναμική των 20000 μελών και να ζητήσουμε συγκεκριμένα σπάνια πράγματα να ξαναβγούνε στο φως!
 
Last edited:
Μη με φούντωνεις Γιάννη μέρες που έρχονται ...
Μην περιμένεις πολλα απο το "ΣΥΡΙΖΑ tv"!
Τι άλλο θες να πω ...
Αν ηταν στο χέρι τους ,δεν θα προέβαλαν τιποτε οι άθεοι .
Δελτίο στην αραβική ξέρουν ομως ...
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Πάντως ἀναμετάδοση τῶν ἱερῶν ἀκολουθιῶν γιά ὅλες τίς ἡμέρες τῆς Μ. Ἑβδομάδος ὑπάρχει καί ἀπό ΕΡΤ2 καί ἀπό ΕΡΤ3 (ὅπως ὑπῆρξε γιά Χαιρετισμούς καί ὑπάρχει κάθε Κυριακή).

Εὐχαριστοῦμε Γιάννη γιά τήν ἐνημἐρωση ὅσων θά ὑπάρξουν, ἄν καί συνήθως αὐτά ἦταν σέ ὧρες πού δέν βόλευε ὅλους ἐμᾶς τῆς ἐκκλησιαστικῆς διακονίας. Ἀλλά μποροῦσαν νά ἐγγραφοῦν ἤ νά διασώζονται ἀπό webtv.

Ἐπίσης, ἄν καί δέν εἶναι αὐτό τό θέμα σου, μήπως μπορεῖς νά ψάξεις ἄν θά ὑπάρξει κάτι σέ ἰδιωτικά κανάλια ἐθνικῆς ἐμβέλειας;

ΥΓ. Ἡ σταδιακή ἀπαξίωση τῶν ἐκκλησιαστικῶν εἶναι παλαιά ὑπόθεση, ἄν καί τό φόρουμ δέν ἀναμιγνύεται σέ πολιτικά.

 
Το θέμα που άνοιξε ο Γιαννης ,αφορα την κρατική (πολύπαθη ) τηλεόραση και οχι τα ιδιωτικά κανάλια .
Επίσης αφορούσε τις εκπομπές και οχι τις αναμεταδόσεις .
Δεν ξέρω αν άπτεται της θεματολογίας του φόρουμ .(οριακά )
Ζητώ ´συγνωμη αν σκανδάλισα με τα γραφόμενα ή αν ενόχλησε κάποιους η πολιτική αναγωγή που εκανα .
Ειναι θλιβερή η διαπίστωση πως όντως ειναι παλιότερη υπόθεση η σταδιακή απαξίωση των εκκλησιαστικών ...
Πιάσαμε ομως πάτο .
Θα λέμε ,κάθε πέρσι και καλύτερα .
 

Kostas Tsig

Μαθητευόμενος Ιεροψάλτης
Δυστυχώς ούτε από το Φανάρι θα έχει ζωντανή αναμετάδοση κανένα κανάλι. Μόνο την τελετή της αναστάσεως θα έχει νομίζω κάποιο.
 
Top