Ένα πρόβλημα με το adobe pdf pro.

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Πριν μερικές μέρες είχε παρατηρήσει ένα μέλος ένα μήνυμα σφάλματος όταν άνοιγε αρχεία pdf. Επειδή είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα, το μήνυμα ήταν ως εξής:
Τhe organizer database is damaged and will be reset next time acrobat is launched

Υπήρχε μόνο η επιλογή ok, όπου έκλεινε το πρόγραμμα. Στο διαδίκτυο βρήκα λύσεις, αλλά καμία δεν μου έλυσε το πρόβλημα, αν και το εντόπιζαν. Το πρόβλημα βρισκόταν σε ένα αρχείο με την ονομασία organizer90 (χωρίς επέκταση), το οποίο βρίσκεται στον φάκελο:
C:\Documents and Settings\[your user name]\Application Data\Adobe\Acrobat\8.0 (ή όποια έκδοση του acrobat έχετε) για τα winXp και

C:\Users\[your user name]\AppData\Roaming\Adobe\Acrobat\8.0 (ή όποια έκδοση του acrobat έχετε) για τα winVista ή 7.

Η οδηγίες ζητούσαν να κλείσουμε το acrobat, να βρούμε το αρχείο και να το διαγράψουμε, οπότε την επόμενη φορά που θα ξεκινούσε, θα το δημιουργούσε εξ αρχής. Το θέμα είναι ότι το αρχέιο αυτό δεν υπήρχε στο φάκελο. Ο Λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι διότι το εν λόγω αρχείο παρουσιάζεται μόνο όταν λειτουργεί το πρόγραμμα και μόλις το κλείσουμε εξαφανίζεται. Φυσικά η διαγραφή του αρχείου εν ώρα λειτουργίας του acrobat δεν επιτρέπεται εφόσον το αρχείο χρησιμοποιείται. Στην περίπτωση λοιπόν αυτή, κάνουμε το εξής:

Κλείνουμε το acrobat.
Μεταφερόμαστε στον φάκελο όπως αναφέρεται παραπάνω, έχοντας επιλέξει να εμφανίζονται οι επεκτάσεις αρχείων, καθώς και τα κρυφά αρχεία. Φυσικά, εφόσον το αρχείο δεν υφίσταται στον φάκελο, το δημιουργούμε εμείς. Δεξιό κλικ/δημιουργία και επιλέγουμε αρχείο κειμένου (στην τύχη το επέλεξα). Του δίνουμε την ονομασία organizer90 και enter. Θα δούμε ότι το αρχείο έχει το όνομα: organizer90.txt οπότε επιλέγουμε μετονομασία και διαγράφουμε την επέκταση .txt. Θα βγει η προειδοποίηση ότι θα αλλάξει η μορφή του αρχείου (αυτό θέλουμε ούτως ή άλλως) και αυτό ήταν όλο.

Την επόμενη φορά που θα ανοίξει το acrobat, στη θέση του κατεστραμένου αρχείου που χρησιμοποιεί θα βρει ένα με το ίδιο όνομα και εφόσον στη λογική των windows δεν επιτρέπει να υφίστανται δύο αρχεία με το ίδιο ακριβώς όνομα σε ένα φάκελο, θα γράψει εκ νέου ότι δεδομένα χρειάζεται μέσα στο αρχείο που φτιάξαμε και το μήνυμα σφάλματος δεν θα ξαναεμφανιστεί.
 
Top