Έκδοση Τριωδίου του Γεωργίου Ραιδεστηνού

tzo

Δροσάκης Γεώργιος
Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Αλεξανδρούπολης τον καιρό που το Ψαλτολόγιο δεν λειτουργούσε προχώρησε στην έκδοση του Τριωδίου του Γεωργίου Ραιδεστηνού.
Το βιβλίο παρουσιάστηκε στην Αλεξανδρούπολη την 21η Ιανουαρίου 2018:
http://imalexandroupolis.blogspot.gr/2018/01/2112018_21.html?m=1
Αφιέρωμα στην έκδοση από το pemptousia.gr:
http://www.pemptousia.gr/2018/03/mi...to-ekdotiko-apothema-tou-georgiou-redestinou/
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Εἶχε γνωστοποιηθεῖ ἡ ἔκδοση στό Ψ καί εἴχατε ἀναβάσει καί δείγματα καί εἶχε γίνει καί συζήτηση καί εἶχαν δηλώσει καί συνδρομητές. Δυστυχῶς τό θέμα ἀνῆκε στά μετά τόν Ἰούνιο τοῦ 2017, πού χάθηκαν, ὅπως ἔγραψε ὁ Διαχειριστής ἐδῶ, ἀλλ᾿ ἴσως ἀνακτηθοῦν κάποια μηνύματα (ὄχι ὅμως καί οἱ ἐπισυνάψεις).
Ἡ ἔκδοση παρουσιάστηκε καί ἐδῶ.

Συγχαρητήρια καί πάλιν!
Προσωπικῶς μοι ἐδωρήθη καί εὐχαριστῶ τόν δωρήσαντα!
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Σας παρακαλούμε αν γίνεται να ξανα-ανέβουν τουλάχιστον κάποια δείγματα γραφής. Το μέγεθος αν θυμάμαι καλά είχατε αποφασίσει να είναι Α4;
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Σας παρακαλούμε αν γίνεται να ξανα-ανέβουν τουλάχιστον κάποια δείγματα γραφής. Το μέγεθος αν θυμάμαι καλά είχατε αποφασίσει να είναι Α4;
Υπάρχουν στους συνδέσμους του πρώτου μηνύματος.
 

KTsepas

Κωνσταντίνος Ε. Τσέππας
Εξαιρετική η προσπάθεια με άριστο αποτέλεσμα.... Ολα τα δοξαστικά των Κυριακών του Τριωδίου τα ψάλλουμε από το εν λόγω Τριώδιο...!!!! Καλό υπόλοιπο σαρακοστής..!!!

Τσέππας Κωνσταντίνος
 

Doukellis

Ιωάννης Δουκέλλης
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Εξαιρετικό αποτέλεσμα και στο βιβλίο αλλά και στο cd. Ελπίζω να συνεχιστεί και με τα υπολοιπα βιβλία του Γεωργίου Ραιδεστηνού όπως προαναγγέλεται στον Πρόλογο του βιβλίου.
 
  • Like
Reactions: tzo
Παρέλαβα σήμερα το βιβλίο και οφείλω να πω πως η έκδοση είναι εξαιρετική! Μπράβο στην εγγονή του Νικολάου Ραιδεστηνού, που διαφύλαξε, πάνω από έναν αιώνα, τον θησαυρό, μπράβο στον Σεβ. Άνθιμο, που έδειξε ενδιαφέρον για αυτόν, και μπράβο στο Σύλλογο Ιεροψαλτών Αλεξανδρουπόλεως, ιδιαιτέρως δε στον κ. Δροσάκη, για την υλοποίηση της εκδόσεως. Αναμένουμε εναγωνίως και τις υπόλοιπες εκδόσεις ανεκδότων έργων του Ρ., τις οποίες, είμαι σίγουρος, πως ο ψαλτικός κόσμος θα στηρίξει. Θερμές ευχαριστίες!

Υ.Γ. Θα ήταν ευχής έργον να υπάρξει ένας αναλυτικός κατάλογος των καταλοίπων χφ των Ραιδεστηνών.
 

tzo

Δροσάκης Γεώργιος
Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συναδέλφους ιεροψάλτες και όλους τους φιλόμουσους οι οποίοι συνέδραμαν στην έκδοση του Τριωδίου του ΑΠΜΧΕ Γεωργίου Ραιδεστηνού. Η βοήθειά τους είναι πολύτιμη και μας δίνει τη δύναμη να τολμήσουμε το επόμενο βήμα, όπως το ανακοινώνουμε στον Πρόλογο του βιβλίου:
"Ὁ Σύλλογος Ἱεροψαλτῶν μὲ τὴν προτροπὴ καὶ τὴν εὐλογία τοῦ Μητροπολίτου μας κ. Ἀνθίμου προτίθεται νὰ προχωρήσει στὴν ἔκδοση ὅλων τῶν ἀνέκδοτων ἔργων τοῦ Γεωργίου Ραιδεστηνοῦ ποὺ διαθέτει καὶ νὰ παρουσιάσει τὸν πλοῦτο αὐτὸν σὲ ὅλους τοὺς ἱεροψάλτες, τοὺς μουσικολόγους καὶ ὅσους φιλόμουσους ἀγαποῦν τὴ γνήσια καὶ ἀνόθευτη βυζαντινὴ μουσική".
Καλή δύναμη για την Μεγάλη Εβδομάδα που έρχεται και Καλή Ανάσταση!
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Με την ευκαιρία να πω ότι προσωπικά θα το προτιμούσα σε μικρότερο μέγεθος, όπως τα συνήθη βιβλία, και κάπως πιο πυκνογραμμένο, το πρώτο για πρακτικούς λόγους (θέλει ειδική τσάντα για να χωρέσει), το δεύτερο για αισθητικούς.
Μου δημιουργήθηκε και μια απορία, επειδή άλλα δοξαστικά είναι γραμμένα σε αργότερο μέλος και άλλα όχι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα αργότερα να μη τα προτιμώ, ή να περικόπτω τις αργές θέσεις τους.
 

Beatle

Ανδρέας Σ.
Θα μπορούσε κάποιος που έχει το εν λόγω βιβλίο να ανεβάσει μια φωτογραφία με το β' στιχηρό του εσπερινού του ασώτου (επιγνώμεν αδελφοί...);
Ευχαριστώ!
 
  • Like
Reactions: tzo

Beatle

Ανδρέας Σ.
Θα μπορούσε κάποιος που έχει το εν λόγω βιβλίο να ανεβάσει μια φωτογραφία με το β' στιχηρό του εσπερινού του ασώτου (επιγνώμεν αδελφοί...);
Ευχαριστώ!

Ευρέθη μέσω επικοινωνίας με το Σύλλογο Ιεροψαλτών Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.
Μπορεί κανείς να το ακούσει μαζί με το κείμενο εδώ:

 

tzo

Δροσάκης Γεώργιος
Ενδιαφέρομαι για το εν λόγω βιβλίο.. όποιος το έχει ας επικοινωνήσει μαζί μου παρακαλώ στο 6978383883 (και viber).
Το Τριώδιο του Γεώργίου Ρσιδεστηνού του Β' έχει εξαντληθεί. Υπάρχει απόθεμα μόνο από το βιβλίο της Θείας Λειτουργίας.
Εάν μετά την έκδοση του Θεωρητικού και της Συλλογής του Όρθρου υπάρχει οικονομική δυνατότητα θα προχωρήσουμε στην επανέκδοσή του Τριωδίου.
 
Top