Έκδοση «Θεωρητικού-Μεθόδου Μουσικής» Γεωργίου Ραιδεστηνού του Β΄.

tzo

Δροσάκης Γεώργιος
Σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί συνάδελφοι Χριστός ανέστη!

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση του «Θεωρητικού-Μεθόδου Μουσικής» του Γεωργίου Ραιδεστηνού του Β΄, Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας (1871-1876).
Ο Σύλλογος καλεί τους ενδιαφερόμενους ιεροψάλτες, τους μαθητές βυζαντινής μουσικής, αλλά και κάθε φιλόμουσο να συνδράμει στο έργο αυτό. Το βιβλίο θα είναι σε μέγεθος 17x24 εκ., με 160 σελίδες, σκληρό εξώφυλλο και χρυσοτυπία και αποτελεί τον συγκερασμό των γνώσεων και της μουσικής αντιλήψεως του πατριαρχικού Πρωτοψάλτου σε θέματα Θεωρίας της Εκκλησιαστικής Μουσικής.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γεώργιο Δροσάκη στο τηλέφωνο 25510-26359 (καθημερινά 9.00’-13.00’) ή στο email: sxima2017@gmail.com.

Εκ του Συλλόγου
 

Attachments

 • Περιεχόμενα.pdf
  119.1 KB · Views: 114
 • θεωρητικο 2.jpg
  θεωρητικο 2.jpg
  1.9 MB · Views: 79

Diogenes

Νέο μέλος
Πόσο είναι το κόστος; Η έκδοση θα γίνει με τη μέθοδο των συνδρομητών;
Μπορείτε να μας ανεβάσετε έστω μία έως τρεις φωτογραφίες / σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου, πέραν από τον πίνακα των περιεχομένων;
 
Last edited:
 • Like
Reactions: tzo

tzo

Δροσάκης Γεώργιος
Πόσο είναι το κόστος; Η έκδοση θα γίνει με τη μέθοδο των συνδρομητών;
Μπορείτε να μας ανεβάσετε έστω μία έως τρεις φωτογραφίες / σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου, πέραν από τον πίνακα των περιεχομένων;
Αγαπητέ συνάδελφε θα υπάρχει πίνακας συνδρομητών στο τέλος του βιβλίου. Αυτό το κάνουμε κυρίως για λόγους ιστορικούς: όλα τα βιβλία του Ραιδεστηνού εκδόθηκαν με την μέθοδο των συνδρομητών.
Υπάρχει όμως και ένας πρακτικός λόγος: σκοπός μας όμως είναι να δούμε πόσοι ενδιαφέρονται για να εκδόσουμε αντίστοιχο αριθμό βιβλίων. Τα οικονομικά του Συλλόγου δεν μας επιτρέπουν μεγάλα ανοίγματα!
Το κόστος θα είναι 10 € (ουσιαστικά είναι η συνδρομή προς τον Σύλλογο) συν τα έξοδε αποστολής.
Το βιβλίο είναι πληκτρολογημένο (το πρωτότυπο είναι πολύ φθαρμένο και δυσανάγνωστο) με γραμματοσειρά Palatino linotype, μέγεθος 12, διάστιχο 1,15. Θα ανεβάσω δείγμα με την πρώτη ευκαιρία.
 

tzo

Δροσάκης Γεώργιος
Επισυνάπτω τρεις σελίδες από το υπό έκδοσιν Θεωρητικό. Μπορούν οι συνάδελφοι να σχηματίσουν άποψη για την αισθητική του βιβλίου και την υπέροχη (κατ΄ εμέ) ελληνική γλώσσα, όπως αυτή ομιλούνταν το δεύτερο μισό του 19ο αι.
 

Attachments

 • UEVRHTIKO.pdf
  984.7 KB · Views: 162

tzo

Δροσάκης Γεώργιος
Σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί συνάδελφοι
Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την καθυστέρηση στην έκδοση του Θεωρητικού του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Γεωργίου Ραιδεστηνού. Δυστυχώς αν και είμαστε έτοιμοι από τον Μάιο δεν κατέστη δυνατό να τυπώσουμε μέσα στο καλοκαίρι. Ελπίζω όμως πολύ σύντομα να έχουμε ευχάριστες εξελίξεις.
Τουλάχιστον τους μήνες της αναμονής με την βοήθεια μελών του Συλλόγου ολοκληρώσαμε ένα ακόμη έργο του Άρχοντος. Πρόκειται για μία Συλλογή μαθημάτων του Όρθρου για την οποία πολύ σύντομα θα κάνουμε επίσημη ανακοίνωση.
Σας ευχαριστώ πολύ
 
Top