[Ερώτηση] Άδεια δημοσίευσης του περιεχομένου στο Αναλόγιο

ATHANASSIOS

Αθανάσιος Χατζής
#1
Θα ήθελα να ρωτίσω αν έχει μπει θέμα άδειας αναπαραγωγής, διανομής, παρουσίασης του περιεχομένου που υπάρχει στο αναλόγιο.

Συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις το περιεχόμενο διατείθεται με άδεια creative commons

Δεν γνωρίζω αν έχει τεθεί αλλού στο Forum ή αν έχουν γίνει συζητήσεις πάνω σε αυτό.

Να'στε καλά

Αθανάσιος Ι. Χατζής
http://healis.eu
http://athanassios.gr
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#2
Σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής του Ψαλτολογίου

Απαγορεύονται τα εξής:
...
11. Η αναδημοσίευση περιεχομένων του forum χωρίς την άδεια των μελών που αρχικά δημοσίευσαν το περιεχόμενο αυτό στο forum.
Αυτό ισχύει και για υλικό τρίτων που δημοσιεύεται στη σελίδα Αναλόγιον (analogion.com). Για πρωτότυπο υλικό των συγγραφέων της ιστοσελίδας analogion.com (εξαιρώντας το φόρουμ Ψαλτολόγιον) ισχύουν όσα γράφονται εδώ

Οι συγγραφείς του Αναλογίου κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα όλων των περιεχομένων που προέρχονται από αυτούς τους ίδιους. Τα περιεχόμενα αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ή να τα αντιγράψει οποιοσδήποτε δωρεάν και χωρίς άλλη ειδική άδεια μόνο για μή κερδοσκοπικό σκοπό με την προϋπόθεση οτι θα γίνεται η σχετική αναφορά κάθε φορά. Για κάθε άλλη χρήση απαιτείται η γραπτή άδεια των συγγραφέων του Αναλογίου. Και στις δύο περιπτώσεις, οι συγγραφείς του Αναλογίου δεν φέρουν ευθύνη για οποιεσδήποτε επιπτώσεις από τη χρήση του υλικού του Αναλογίου που προέρχεται από αυτούς, από τρίτους.
Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά μόνο για πρωτότυπο υλικό που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί πρόβλημα με τη χορήγηση άδειας αναδημοσίευσης μέρους του υλικού όταν αυτό έχει ζητηθεί από τους συγγραφείς της ιστοσελίδας Αναλόγιον (analogion.com) ή τα μέλη του φόρουμ Ψαλτολόγιον.
 
Top