Άδεια Χορωδία / Ισοκράτης - Ισοκράτημα με Χρονονόμο

Παναγιώτης

σκολιοὶ γὰρ λογισμοί, χωρίζουσιν ἀπὸ Θεοῦ
Χριστός ανέστη,

στα παρακάτω ερασιτεχνικά βίντεο μπορείτε να ψάλλετε τους δύο πρώτους στίχους από τα Ανοιξαντάρια του Φωκαέως, με ταυτόχρονη παρουσία ισοκρατήματος και χρονονόμου.

Συνδέστε πρώτα τον υπολογιστή σας σε καλά ηχεία ή στο home theater.

Όταν αρχίζει να χτυπάει ο Χρονονόμος, μετρείστε 4 χτύπους (ή 1, 2, 3, και ) και αρχίστε να ψάλλετε σύμφωνα με το κείμενο στο βίντεο.

Ρυθμίστε το βίντεο σε HD για καλύτερη ευκρίνεια.

1. Ύψος Κε = A3 = 220 Ηz (ισοκράτημα με συνθετική χορωδία)

http://youtu.be/OeP90oPXmPc


2. Ύψος Κε = A3 - 12 μόρια (ισοκράτημα με συνθετική χορωδία)

http://youtu.be/UFeJ42Wx6Lg


3. Ύψος Κε = A3 - 12 μόρια (ισοκράτημα με ανθρώπινη φωνή)

http://youtu.be/OalAk6ZDbag
 

Παναγιώτης

σκολιοὶ γὰρ λογισμοί, χωρίζουσιν ἀπὸ Θεοῦ
Ισοκράτημα με Χρονονόμο για το Τρισάγιον του Αποστόλου σε α' ήχο του Θρ. Στανίτσα.

Το ύψος του Κε είναι Κε = Α3 - 8 μόρια.

Ο ήχος είναι Συνθετική Χορωδία 1, από την εφαρμογή Ισοκράτης Πιάνο (Pre-Release 3, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα).

Συνδέστε τον υπολογιστή/ταμπλέτα σας σε καλά ηχεία, που να "βγάζουν" μπάσα, ή στο home theater σας (επιλογή ισοσταθμιστή Classic), για καλύτερο αποτέλεσμα.

Από την στιγμή που αρχίζει ο Χρονονόμος να χτυπάει μετρείστε 4 χτύπους, και στον επόμενο αρχίστε να ψάλλετε.

Στις κορώνες μετρείστε 2 χρόνους!

Το κείμενο με τα ισοκρατήματα είναι από την Θεία Λειτουργία του Άρχοντος Πρωτοψάλτη κ. Φωτίου Κετσετζή.

απευθείας σύνδεσμος: http://youtu.be/_xD9yoCvlO4

 

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Συγχαρητήρια κύριε Παναγιώτη. Δε γνώριζα πως η εφαρμογή σας έχει και αυτή τη δυνατότητα. Ίσως να το έχετε αναφέρει, αλλά με ποιο τρόπο γίνεται αυτό; Είναι ήδη αποθηκευμένα στο πρόγραμμά σας κάποια έτοιμα δέκα είκοσι για παράδειγμα αρχεία ήχου και απλά τα διαλέγουμε, ή υπάρχει κάτι άλλο; δίνεται και επιπλέον δυνατότητα όποιος θέλει να ηχογραφεί το χρόνο με το ισοκράτημα σε όποιο κομμάτι επιθυμεί;
Σας ρωτώ γιατί έχω φτιάξει αρκετά τέτοια, αλλά τα ηχογραφώ ο ίδιος εκείνη την ώρα και μετά ψάλλω από πάνω, ώστε να μην υπάρχει και η απόσπαση της αλλαγής του ισοκρατήματος. Βέβαια όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα, σε δεσμεύει υπερβολικά ο προκαθορισμένος χρόνος στην ερμηνεία, όμως για εκπαιδευτικούς λόγους ίσως να είναι αρκετά καλό. Άλλωστε απ'ὀσα έχω καταλάβει η εφαρμογή σας δημιουργήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς, για να μας βοηθήσει όχι μέσα στο ναό αλλά κατά τη διάρκεια της μελέτης χωρίς να φεύγουμε από τη βάση, να πατάμε τα σωστά κουρδισμένα ισοκρατήματα και τώρα αυτή η νέα δυνατότητα που δε γνώριζα, να ακολουθούμε και ένα σταθερό χρόνο.
Και πάλι πολλά συγχαρητήρια.
 

Παναγιώτης

σκολιοὶ γὰρ λογισμοί, χωρίζουσιν ἀπὸ Θεοῦ
Συγχαρητήρια κύριε Παναγιώτη. Δε γνώριζα πως η εφαρμογή σας έχει και αυτή τη δυνατότητα. Ίσως να το έχετε αναφέρει, αλλά με ποιο τρόπο γίνεται αυτό; Είναι ήδη αποθηκευμένα στο πρόγραμμά σας κάποια έτοιμα δέκα είκοσι για παράδειγμα αρχεία ήχου και απλά τα διαλέγουμε, ή υπάρχει κάτι άλλο;

Χριστός ανέστη,

σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν μου εξηγείτε ή δεν κατάλαβα για ποια δυνατότητα ακριβώς μιλάτε. Αν μιλάτε για αυτήν της μετατόπισης (pitch shift), έχω ηχογραφήσει τα βασικά αρχεία ήχου, και τα υπόλοιπα μετατοπίζονται σε συχνότητα σε πραγματικό χρόνο (με ότι ακρίβεια θέλω), όπως είχα εξηγήσει εδώ.

Για τον χρονονόμο, απλά παίζω έναν προκαθορισμένο ήχο με περίοδο ανάλογη των χ.α.λ.

Η βιντεοσκόπηση έγινε με screen recorder. Το ισοκράτημα το έκανα εγώ ταυτόχρονα με ψάλσιμο (το οποίο ψάλσιμο δεν το ηχογράφησα στο βίντεο). Την εφαρμογή στα παρόντα βίντεο, την έτρεξα από υπολογιστή (όχι ταμπλέτα) και «πατούσα» τα πλήκτρα από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή.

Βέβαια όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα, σε δεσμεύει υπερβολικά ο προκαθορισμένος χρόνος στην ερμηνεία, όμως για εκπαιδευτικούς λόγους ίσως να είναι αρκετά καλό.

Αν εννοείτε οι χτύποι ανά λεπτό να είναι συγκεκριμένοι για κάθε τροπάριο εν ώρα ακολουθίας, δεν είμαι σύμφωνος/απόλυτος. Απλά εδώ δίνονται για εκπαιδευτικούς λόγους ως είπατε.

Στην τρέχουσα και στην επόμενη έκδοση δεν υπάρχει δυνατότητα ηχογράφησης, λόγω άλλων προτεραιοτήτων. Ίσως αργότερα, πρώτα ο Θεός.

Χριστός ανέστη.
 
Top