[Ανακοίνωση] Άγγελος Μαργαρίτης Κοζάνη 2004- Εξέδυσαν με τα ιμάτια μου

Χαιρετώ τον αγαπητό και σεβαστό χώρο των ιεροψαλτών.

Συχνά πήγαινα και ισοκρατούσα δίπλα στο πατέρα μου. Αυτό είναι κάτι που μου λείπει αφάνταστα και δυστυχώς φοβάμαι οτι το κενό δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικατασταθεί. Για να βάλω τα πραγματα στη σωστή τάξη, οφείλω να ομολογήσω οτι οι μουσικές μου γνώσεις και το ταλέντο μου ειναι γύρω στο 1% αυτών του πατέρα μου. Ωστόσο, κοντα του απέκτησα εμπειρίες και ακούσματα μοναδικά και μετανιώνω οικτρά που δεν επένδυσα περισσότερο χρόνο στην καταπληκτική αυτή μουσική: την κλασική μας μουσική!

Εν πάσει περιπτώση, ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο είναι διότι θέλω να μοιραστώ με τα σεβαστά μέλη αυτού του ιστολογίου ηχογραφήσεις που συχνά ανακαλύπτουμε, τα αδέρφια μου κι εγώ. Βρίσκουμε κασετες διαφορες, άλλες παλιές, άλλες χάλια, άλλες πάλι καλύτερες.
Ωστόσο υπάρχουν και μερικές των οποίων η ποιότητα εγγραφης είναι αρκετά καλή. Για όσους λοιπόν θέλουν να θυμηθούν τον πατέρα μου και οπτικώς αλλά και ακουστικώς μου ας δούνε το παρακάτω:
https://www.youtube.com/watch?v=BTJw3t_2KH0

Είναι σύντομο, αλλά θα προσπαθήσουμε (εμείς τα παιδία του) να βρούμε και να ανεβάσουμε κι άλλα.

Επίσης, ανακάλυψα οτι υπάρχουν κάποια μαθήματα ανθολογημένα από τον ίδιο στην ιστοσελίδα
http://www.ieropsaltis.com/psalt_Margaritis.htm

Σίγουρα είναι πολύ λίγα για να καλύψουν όλο το έργο του, ωστόσο για όσους απο μας τον γνώρισαν μουσικά, είναι αρκετά για να μας κανουν να θυμηθούμε....

Με βαθιά εκτίμηση για τον ιεροψαλτικό χώρο,

Νικόλαος Α. Μαργαρίτης
 
Last edited:
Top