«Χερουβικάριον» (Συλλογή Νεοκλή Λευκοπούλου)

toyrnkat

Τουρνάκης Γεώργιος
Σε ευχαριστούμε για τον μεγάλο δώρο που μας έκανες, η Θεία Χάρις να σε σκεπάζει.
 

Λάτρης Β.Μ.

Παράφωνος ερασιτέχνης!
Τα θερμά μου συγχαρητήρια Νεοκλή!!!!
Σε ευχαριστούμε!
Άψογη και τεράστια δουλειά!
 
H δουλεια ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!θεωρω μεγαλες παραλειψεις ομως τα χερουβικα Χ.ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΥ-Δ.ΣΟΥΡΛΑΤΖΗ-ΧΡ.ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ πιστευω...
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Είπα να δώσω μια συνέχεια στη συλλογή χερουβικών. Από τότε που τέλειωσε η αρχική "έκδοση" και σιγά-σιγά, διεπίστωσα ότι υπήρχαν αρκετά που δεν συμπεριλήφθηκαν και κυρίως αναφέρομαι σε παλιότερους μελοποιούς, των οποίων τα χερουβικά δεν είναι τόσο γνωστά. Μερικά τα έβλεπα κι εγώ για πρώτη φορά. Τα χερουβικά των νεωτέρων έτσι κι αλλιώς είναι ευρέως διαδεδομένα.

Επειδή όμως η ολοκλήρωση του δευτέρου αυτού μέρους μπορεί να πάρει καιρό και να τραβήξει σε μάκρος, είπα να τα ανεβάζω σταδιακά, ανά μελοποιό. Έτσι μπορούν και πιο εύκολα να διαπιστωθούν και λάθη ή παραλείψεις, ώστε να διορθωθούν πριν φτιαχτεί ένα ενιαίο αρχείο, που είναι πιο δύσκολο να το χειριστεί κανείς.

Ανεβάζω λοιπόν μια σειρά χερουβικών του Στεφάνου Λαμπαδαρίου, που σκοπό έχω ν' αρχίσω να τα ψάλλω από την ερχόμενη Κυριακή, που αρχίζει νέος κύκλος οκταηχίας.
 

Attachments

  • Xerouvika_Stefanou_Lampadariou.pdf
    11 MB · Views: 546

Μανώλης Παπαδάκης

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Εξω Μουλιανών
Κ.Νεοκλή ένα ευχαριστώ είναι λίγο για την προσφορά σας! Καλή δύναμη στο έργο σας!
 
Καλησπέρα κ .Νεοκλή!Μήπως σας ειναι ευκολο να ανέβασε τε τα χερουβικά Α κ Β ήχου απο τον αείμνηστο δάσκαλο Εμμ.Χατζημαρκο?????
 
Κύριε Λευκόπουλε, κατ' ἀρχήν δεχθεῖτε θερμάς τάς εὐχάς καί πολλά τά συγχαρητήρια διά τό ἐξαιρετικό πονήμά σας. Τολμῶ νά εἴπω, ὅτι ὁ Χερουβικός Ὕμνος εἶναι τό μουσικόν ἐκεῖνο «πεδίον» εἰς τό ὁποῖον ἀναφέρεται καί διά τό ὁποῖο προορίζεται ἡ πεμπτουσία τῶν ἁρμονικῶν καί ἑρμηνευτικῶν δυνατοτήτων τῆς Β.Μ. Ὁπότε εἶναι αὑτόχρημα ἀντιληπτόν, τό πόσο μεγάλην εὐεργεσία παρέχετε εἰς τούς ἐργάτας τοῦ Βυζαντινοῦ Ἀναλογίου μέ τήν λαμπρά προσπάθειάν σας. Σᾶς εὔχομαι ἐκ καρδίας, νά ἐκπληρωθῆ τέλεον εἰς ὑμᾶς τό «ψαλλῶ τόν Θεόν μου ἕως ὑπάρχω».
 
Last edited:
Θερμά συγχαρητήρια για την εργασία σασ και την άνεση με την οποία την μοιράζεστε μαζί μασ!
Για κάποιον λόγο το αρχικό pdf δεν ανοίγει ούτε κατεβαίνει. Το αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι αυτό ή είναι δικό μου θέμα;
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Μετά από υπόδειξη ενός φίλου και μέλους του φόρουμ αντικατέστησα την τελευταία σελίδα του χερουβικού του πλ Δ' του Πέτρου (σ.167). Σε όλους τους συνδέσμους έχει ανεβεί το διορθωμένο PDF, που ενσωματώνει και όλες τις προηγούμενες διορθώσεις και παροράματα, το οποίο έχει μικρότερο μέγεθος από το αρχικό και επιπλέον διαθέτει και σελιδοδείκτες, πολύ χρήσιμους στη διαχείριση του αρχείου, προσφορά ενός άλλου μέλους του φόρουμ.
 
Last edited:

Χαρίσης Ηλιάδης

Αἱρετώτερον ὄνομα καλὸν ἢ πλοῦτος πολύς.
Νεοκλη καλησπέρα,
Σήμερα πρόσεξα ότι στη σελίδα 83 λείπει ένα κομμάτι από το τέλος του χερουβικού του πλ α' του Φωκαέως. Απ' ότι είδα το συγκεκριμένο λάθος δεν έχει αναφερθεί πουθενά αλλού.
Διόρθωσα τη σελίδα και τη παραθέτω για μελλοντική αντικατάσταση.
 

Attachments

  • Χερουβικάριον-σελ 83.jpg
    Χερουβικάριον-σελ 83.jpg
    749.7 KB · Views: 43

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής

Vladik

Well-known member
Καλημέρα. Εγώ θα ήθελα να βρω όλα τα αργά χερουβικά από του Νικολάου Σμύρνης σε ήχο mp3

;)
 
Top