«Νικοδήμεια» Νάξος 2014

Αντωνης Μιχελουδακης

παλαιόν στρουθίον μονάζον
ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
΄΄ΠΑΥΛΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ΄΄

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε τους φιλόμουσους συμπολίτες μας ότι η χορωδία μας θα μεταβεί από τις 9-11 Ιουλίου στην Νάξο προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου, κατόπιν προσκλήσεως του συλλόγου φίλων βυζαντινής μουσικής και παράδοσης Νάξου. Η χορωδία μας θα αποδώσει ύμνους και με την συνεργασία του μουσικού σχήματος ΄΄Εναρξις΄΄ θα παρουσιάσει τραγούδια της Ρωμιοσύνης. Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που χορωδία βυζαντινής μουσικής του Ρεθύμνου προσκαλείται εκτός Κρήτης.

Στους φίλους μας στο ψαλτολόγιο παραθέτουμε και δυο κομμάτια από τις πρόβες.Πάντα γεια
 

Attachments

  • Απολυτίκιο αγίου Νικοδήμου.mp3
    2.8 MB · Views: 44
  • γιωργίτσα .mp3
    4.7 MB · Views: 43

Αντωνης Μιχελουδακης

παλαιόν στρουθίον μονάζον
Δόξα τω Θεώ επιστρέψαμε από την αγιοτόκο και ψαλτοτόκο Νάξο.Περάσαμε θαυμάσια.Θερμότατες ευχαριστίες στον σύλλογο φίλων βυζαντινής μουσικής και παράδοσης Νάξου και ειδικά στον πρόεδρό του κ.Γεώργιο Κρασά.Επίσης εκφράζουμε τον σεβασμό μας στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κκ.Καλλίνικο. Ανεβάζω τα δοξαστικά των αγίων της Νάξου επιζητώντας την ευλογία τους.Πάντα γεια
 

Attachments

  • Δξαστικό Αγ.Νικολάου Πλανά ήχος Πλ.Α μέλος Αντ.Μιχελουδάκη.mp3
    3.2 MB · Views: 43
  • Δοξαστικό Αγ.Νικοδήμου ήχος πλ δ μέλος Αντ.Μιχελουδάκη.mp3
    2.9 MB · Views: 26

atsipas

Γιώργος Φραγκιαδάκης
Συγχαρητήρια Αντώνη, για την εξαίσια εκτέλεση των μελών από της Χορωδία σου !!!!

Εύχομαι να σας δούμε και στο Εξωτερικό (Θεού θέλοντος) πολύ σύντομα.
Εύχομαι Καλό Καλοκαίρι με Υγεία σε εσένα και όλα τα μέλη της Χορωδίας !!!!
Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,

Γε.Φρ.
(Παλαιό μέλος της χορωδίας και μαθητής σου)
 

sagra

Στάθης Αγραπίδης
Παραθέτω κι εγώ την εμπειρία μου από την εκδήλωση και ως συμμετέχων μέλος στη χορωδία. Ήταν μια πολύ όμορφη και επιτυχημένη εκδήλωση. Ο κόσμος το κατ' ευχαριστήθηκε, καθώς και ο ίδιος ο σεβασμιότατος, ο οποίος παρασυρμένος από τον όλο παλμό σε πολλά σημεία ακουγόταν να ισοκρατεί. Στα δε τραγούδια τραγουδούσε όχι μόνο στα ρεφρέν, που ακούγεται ο κόσμος αλλά και σε πολλά άλλα σημεία.

Φυσικά εκτός της εκδήλωσης ξεχωριστή εμπειρία για μένα ήταν και η φιλοξενία. Οι άνθρωποι ήταν εγκάρδιοι, ζεστοί και η διάθεση βρισκόταν σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στη Νάξο στο ζενίθ. Τα λόγια είναι λίγα και αδυνατούν να περιγράψουν αυτό που νιώσαμε και ένιωσα προσωπικά.

Πολλά τα ευχαριστώ και στους Ναξιότες, αλλά και στο χοράρχη τον κυρ Αντώνη του οποίου την προσωπική φιλοξενία απολαμβάνω αυτές τις ημέρες.
 

Μελωδός

Αριστείδης Μιχελουδάκης
Ανεβάζω τον απολογισμό της εκδήλωσης του συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης Νάξου.

"Με πολύ μεγάλη επιτυχία { πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου } , πραγματοποιήθηκε η πολύ ωραία μουσικοφιλολογική εκδήλωση στο Δημοτικό αμφιθέατρο «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ» , προς τιμή του Αγίου Νικοδήμου (προστάτη του συλλόγου) κ αφιερωμένη στον , ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΛΑΝΑ {1851---+1932} , συντοπίτη Αγιο της τοπικής ορθόδοξης εκκλησίας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κ το ΝΟ.Π.Π.Α.Π.ΠΠ.Α του Δήμου Νάξου κ μικρών Κυκλάδων .

--Την εκδήλωση προλόγισε κ χαιρέτισε ο πρόεδρος του συλλόγου μας κος ¨Κρασσάς Γεώργιος
--Την παρουσία του προγράμματος την έκανε ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου καθηγητής Ιωάννης Λογαράς .
--Κεντρικός ομιλητής ηταν ο θεολόγος- Καθηγητής κ ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΚΟΝΤΖΟΣ , που σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Αγίου κ έδωσε όλα εκείνα τα στοιχεία , που συνετέλεσαν , ώστε ο ταπεινός ευλογημένος κληρικός , να ανέβει στους ουρανούς των Αγγέλων , ως ΑΓΙΟΣ .
--Αποδόθηκαν ύμνοι κ παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης κ της υπόλοιπης Ελλάδος , με ΠΟΛΥ μεγάλη επιτυχία , ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ-ορχήστρα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ «ΠΑΥΛΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ» κ το μουσικό σχήμα «ΕΝΑΡΞΙΣ» , Υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Β.Μ κ πρωτοψάλτη κου ΑΝΤΩΝΗ ΜΙΧΕΛΟΥΔΑΚΗ .
---Στο τέλος της εκδήλωσης το λόγο πήρε ο μητροπολίτης μας κ κ Καλλίνικος , ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία αυτού του είδους των εκδηλώσεων , όπως η συγκεκριμένη , η οποία έχει πλέον καθιερωθεί στα πλαίσια των «ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΩΝ» Επαίνεσε τον σύλλογο κ τον πρόεδρο του , για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης κ απένειμε αναμνηστικά δώρα της Ιεράς Μητροπόλεως προς την χορωδία –ομιλητή καθώς κ την τιμητική πλακέτα του συλλόγου , προς στον ομιλητή θεολόγο –καθηγητή κ ΛΑΜΠΡΟ ΣΚΟΝΤΖΟ .
-Την απονομή της πλακέτας του συλλόγου προς τον χοράρχη , την πραγματοποίησε ο πρόεδρος του συλλόγου κος Γεώργιος Κρασσάς .

Ευχαριστιες

1) Eυχαριστουμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας , για την ένταξη της εκδήλωσης , στα «ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ» 2014 , υπο την αιγίδα της Ι Μ κ του ιδίου . καθώς κ την υποστήριξη κ ενθάρυνση μας για να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση.
2) Ευχαριστουμε από καρδιας , το Λαμπερό μέλος της «στρατευομένης» εκκλησίας μας , τον άξιο καθηγητή – Θεολογο τον ΛΑΜΠΡΟ τον ΣΚΟΝΤΖΟ για την μεστή κ πλήρη ομιλία του κ ή οποία θα αναρτηθεί κ στο site του συλλόγου μας.
3) ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον χοραρχη --καθηγητη Β Μ , τον Αντώνη Μιχελουδάκη καθως κ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ , ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ , ΠΟΥ ηλθαν , από το ΡΕΘΥΜΝΟ της Κρήτης ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ ,ΑΜΕΣΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ Κ ΑΠΈΔΩΣΑΝ ΘΕΣΠΕΣΙΑ τόσο τους ύμνους όσο κ τα τραγούδια . Τα σχόλια κ η κριτική όσων παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν θετικότατα .
4)--Τον Θανάση κ τον Μανόλη Βανταράκη για την στήριξη κ την βοήθεια , που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια στον σύλλογο μας .
5) Toν Νίκο τον Σπανό (ναυτιλιακά είδη) για την βοήθεια στην υλοποίηση της εκδήλωσης.
6) Την κα Καραμπάτση Ειρήνη για την προσφορά (1) ενοικιαζομένου αυτοκινήτου για την μετακίνηση της χορωδίας.
7) Τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων δωματίων ,που προσέφεραν μέσω του π Συμεών Τελόπουλου τα δωμάτια για την δωρεάν διαμονή μελών της χορωδίας ,ήτοι .//
α. κα Φουντούλη Βούλα { (ξενοδοχείο «ΑΓΝΑΝΤΙ» -Αγία Αννα(Κάπαρες)}
β. κο Τουμπακάρη Ιωάννη {(Ε Δ «ΝΤΙΝΑ»- Αγιος Προκόπιος}
γ. κο Κάβουρα Δημήτριο (Μπιρίκος) {–Αγιος Προκόπιος }
8)Ευχαριστούμε τους παρακάτω χορηγούς της εκδήλωσης ήτοι.//

ΧΟΡΗΓΟΙ

1) Οι Συνδιοργανωτές
2) Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ ΤΩΝ Ιερών Ναών //
ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ Χώρας Νάξου --Αγίου ΘΑΛΛΕΛΑΙΟΥ Νάξου- -Aγίου ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ Αγίου Αρσενίου Νάξου –
-ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Τριπόδων Νάξου
3) Η ναυτιλιακή εταιρεία SEAJETS
4) Η ναυτιλιακή εταιρεία HELLENIC SEAWAYS
5) Η τράπεζα Eurobank

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΟΜΩΣ ΑΡΜΟΖΟΥΝ σε όλο τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Αμφιθεάτρου .

ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ Των ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ, ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ του Αγιορείτου κ ΝΙΚΟΛΆΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΑ
 
Last edited:

Μελωδός

Αριστείδης Μιχελουδάκης
Η χορωδία Παύλος Βλαστός σιγά - σιγά αποκτά το λεγόμενο Κρητικό ύφος.Ελπίζουμε να το ολοκληρώσουμε.
 
Top