«Κύριε η εν πολλαίς αμαρτίαις» Δόξα αποστίχων Όρθρου Μ. Τετάρτης - Τροπάριο Κασσιανής – Πέτρου Λαμπαδαρίου (αργό) [ερμηνεία: Σπ. Κιζιρίδης & Δημ. Καλπ

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
http://lampadariospetros.blogspot.gr/2014/04/blog-post_15.html
Αναρτούμε το πασίγνωστο Δοξαστικό των αποστίχων του Ορθρου της Μεγάλης Τετάρτης «Κύριε η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή» ύμνο της μοναχής Κασσιανής στην αργή μελοποίηση του Διδασκάλου Πέτρου.
Η ηχογράφηση είναι εν ώρα ακολουθίας την 30-3-2010,από τον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βεροίας.Το ερμηνεύουν οι ιεροψάλτες Σπυρίδων Κιζιρίδης και Δημήτριος Καλπακίδης.
Τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.
Καλή Ανάσταση.
ΟΦΕΛΠ

Σημείωση (α) διαχειριστού ΟΦΕΛΠ Παναγιώτη Τζανάκου
Η ανωτέρω ερμηνεία των δύο φίλων ιεροψαλτών παρουσιάζει δύο ιδιαίτερα και αξιομνημόνευτα στοιχεία.Κατ΄αρχήν είναι φυσική και αληθινή.Χωρίς μηχανική βοήθεια,επεξεργασία σε στούντιο και περιττά φτιασίδώματα.Με τις ανάσες των πιστών και τα κλάματα των παιδιών δίπλα τους.Οπως συμβαίνει σε όλους μας.Και κατά δεύτερον είναι άριστες οι αναλύσεις των ποιοτικών σημαδοφώνων, η χρονική αγωγή και η εμφανής γνώση τους στα ερμηνευτικά μυστικά του σπουδαίου αυτού μέλους.

http://www.youtube.com/watch?v=qUv3VH0FGWY

 
Αυτη την ηχογράφηση την έχω καιρό στην κατοχή μου , αλλα δεν ειχα την "άδεια" , να την αναρτησω , κυρίως επειδή ειναι ζωντανή και έχει παρεμβολές και εξωτερικους θορυβους.
Χαίρομαι όμως που ανεβηκε.
Είναι τόσο ταυτόσημη η εκτέλεση των ποιοτικων σημείων που δυσκολεύεσαι να ξεχωρισεις τον Σπύρο απο τον Δημήτρη.
Και γω αισθανομαι μεγάλη ικανοποίηση όταν συμψάλλω με αυτούς τους δύο .(και τον Γιάννη Αρβανίτη φυσικά:D)
Καλή ακρόαση σε όλους.
 
Top