«Κωνσταντίνεια 2008» Φώτιος Κετσετζής - Ελευθέριος Ελευθεριάδης, «το Αναλόγιον» - «Πέτρος ο Λαμπαδ.»

Παναγιώτης

σκολιοὶ γὰρ λογισμοί, χωρίζουσιν ἀπὸ Θεοῦ
Το 2008 στον ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θεσσαλονίκης, στην εορτή των Αγίων, έψαλλαν οι κ. Φώτιος Κετσετζής (και για ένα φεγγάρι σεβαστός δάσκαλός μου) και ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Ελευθέριος Ελευθεριάδης, καθώς και οι χοροί ψαλτών «Πέτρος ο Λαμπαδάριος», νομού Καβάλας τον οποίον διευθύνει ο κ. Βαλάντης Ιωαννίδης, και «το Αναλόγιον» (!), του ιερού ναού, τον οποίον διευθύνει ο κ. Ελευθέριος Ελευθεριάδης.

Οι τότε ζωντανές ηχογραφήσεις εκδόθηκαν σε τριπλό ψηφιακό δίσκο, και τον οποίον παρουσιάζουμε στην «Ψαλτική Κυψέλη», έπειτα από τιμή που μας έκανε ο ιερέας του Ναού π. Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος (που τον θερμώς ευχαριστούμε) να αναρτήσουμε τον τριπλό αυτό δίσκο.

Αναλυτικά, δίσκος Α':

Ο δίσκος αυτός είναι ζωντανή ηχογράφηση του προεορτίου πανηγυρικού εσπερινού (19 Μαΐου 2008) στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θεσσαλονίκης. Ψάλλουν δεξιά ο εκκλησιαστικός βυζαντινός χορός «Πέτρος ο Λαμπαδάριος», Νομού Καβάλας, τον οποίο διευθύνει ο κ. Βαλάντης Ιωαννίδης. Αριστερά ψάλλει ο εκκλησιαστικός βυζαντινός χορός «το Αναλόγιον», του ιερού ναού, τον οποίο διευθύνει ο κ. Ελευθέριος Ελευθεριάδης, και ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής της Αμερικής κ. Φώτιος Κετσετζής.

http://analogion.gr/psaltiki-kypseli/viewcategory/59

Δίσκοι Β' και Γ':

Οι δύο αυτοί δίσκοι αυτοί είναι ζωντανή ηχογράφηση του πανηγυρικού αρχιερατικού εσπερινού, όρθρου και θείας Λειτουργίας (21 Μαΐου 2008) στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θεσσαλονίκης. Δεξιά ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής της Αμερικής κ. Φώτιος Κετσετζής, και αριστερά ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Ελευθέριος Ελευθεριάδης. Οι Πρωτοψάλτες πλαισιώνονται από μέλη του εκκλησιαστικού χορού του ιερού ναού «το Αναλόγιον».

http://analogion.gr/psaltiki-kypseli/viewcategory/60

Τα αρχεία ήχου μπορείτε να τα ακούσετε και χωρίς να χρειαστεί να τα κατεβάσετε.

Εδώ μπορείτε να δείτε και το ένθετο του δίσκου (καλύτερα με firefox ή chrome):

http://analogion.gr/psaltiki-kypseli/view.download/60/181

φιλικά,
Παναγιώτης
 
Last edited:
Γ

Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος

Guest
Παναγιώτης;85943 said:
Ψάλλουν δεξιά ο εκκλησιαστικός βυζαντινός χορός «Πέτρος ο Λαμπαδάριος», Νομού Καβάλας, τον οποίο διευθύνει ο κ. Βαλάντης Ιωαννίδης. Αριστερά ψάλλει ο εκκλησιαστικός βυζαντινός χορός «το Αναλόγιον», του ιερού ναού, τον οποίο διευθύνει ο κ. Ελευθέριος Ελευθεριάδης, και ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής της Αμερικής κ. Φώτιος Κετσετζής.


Μία διόρθωση: Αριστερά έψαλλε ο εκκλησιαστικός βυζαντινός χορός «το Αναλόγιον», του ιερού ναού, τον οποίο διηύθυνε ο κ. Ελευθέριος Ελευθεριάδης.

Ο Άρχων δεν έλαβε μέρος εις τον Εσπερινόν της προπαραμονής της Εορτής. Παρευρέθη ως απλός εκκλησιαζόμενος, και είς το τέλος του Εσπερινού έψαλλε το στιχηρό εις το μνήμα Σε επεζήτησε...

Ευχαριστώ
Γιώργος
 

Παναγιώτης

σκολιοὶ γὰρ λογισμοί, χωρίζουσιν ἀπὸ Θεοῦ
Ναι αγαπητέ φίλε, λάθος διατύπωσή μου.

φιλικά,
Παναγιώτης

Υ.Γ. Στην Ψαλτική Κυψέλη στο πεδίο Ιεροψάλτης, φαίνεται ποιος ψάλλει κάθε τροπάριο και εκεί είναι σωστά. Επίσης το "και" του Δασκάλου πήγαινε στο "ψάλλει" και όχι στο "διευθύνει".
 
Last edited:
Top