«Η Αθωνιάς», Πέτρου Γ. Φιλανθίδου, Κωνσταντινούπολη, τ. Α΄ (1906) και τ. Β΄ (1907)

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Στην αρχή πήγα να χρησιμοποιήσω mediafire αλλά το μετάνιωσα:D, μετά περίιιμενα να τα ανεβάσει σαν συνημμένα αρχεία και μετά από κανένα 20λεπτο να μου βγάλει σφάλμα επειδή ξεπερνούσαν το μέγεθος και, εν τέλει, τα ανέβασα στο ftp. Συγγνώμη, λοιπόν, για την αργοπορία!
Τόμος Α'
Τόμος Β'
 
Στη σελίδα 2 "Την παγκόσμιον δόξαν" τελευταία γραμμή, στο λου, δεν είναι ολίγο με ψηφιστό, αλλά ολίγο με κέντημα από κάτω και ψηφιστό (ανάβαση 2 φωνών)
 
Τα περιεχόμενα στην αρχή κάθε τόμου, προστέθηκαν εκ των υστέρων για διευκόλυνση ή υπήρχαν στην έκδοση του Ρηγόπουλου; Είναι σαφές από την αρίθμηση, ότι δεν έχουν θέση στην αρχή κανενός τόμου, παρά μόνον στο τέλος του β΄ τόμου.

Επίσης, μήπως έχει βρεθεί ψηφιακά η πρωτότυπη έκδοση (όχι φωτοαναστατική);
 
Υπάρχει στον Σύλλογο Ιεροψαλτών Χαλκιδικής:
Ο Α΄τόμος (Μηνολόγιο), το Τριώδιο και το Πεντηκοστάριο.

Όντως εκεί ο πίνακας περιεχομένων υπάρχει μόνο στο τέλος του β΄ τόμου (βλ. Πεντηκοστάριο). Στην αρχή του Α΄ τόμου υπάρχουν και περαιτέρω πληροφορίες έκδοσης του παλαιτύπου:
ΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΙ
ΤΥΠΟΙΣ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΕΡΑΡΔΩΝ
1906​

Επίσης, στο τέλος του β΄ τόμου, πριν τον πίνακα περιεχομένων υπάρχει πίνακας με διορθώσεις παροραμάτων και μετά τον πίνακα περιεχομένων κατάλογος συνδρομητών, που δεν συμπεριλαμβάνονται στην ανατύπωση του Ρηγόπουλου (στο ψηφιακό αντίγραφο που είδα). Δεν κοίταξα αν έχουν διορθωθεί τα παροράματα, ή παραμένουν στην έκδοση του Ρηγόπουλου... Όποιος έχει χρόνο ας κοιτάξει.
 
Top