«Εγκυκλοπαιδεία της Εκκλησιαστικής Μουσικής», Στεφάνου Α΄ Δομεστίκου, Κωνσταντινούπολη, τ. Α΄ (1859), τ. Β΄ και Γ΄ (1863)

π. Ρωμανός Καράνος

Παλαιό Μέλος
Έχει κανείς τους τόμους Β΄ και Γ΄ της Εγκυκλοπαιδείας του Στεφάνου Λαμπαδαρίου (Κωνσταντινούπολις 1863); Αν ναι, στείλτε μου προσωπικό μήνυμα.

Ευχαριστώ,
Μένιος
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Μπορείς να δώσεις κάποια στοιχεία για την «Εγκυκλοπαιδεία Στεφάνου Λαμπαδαρίου»; Και ο Α΄τόμος τι περιέχει; Μήπως τον έχεις;
 

π. Ρωμανός Καράνος

Παλαιό Μέλος
Όχι, δεν τον έχω. Πάντως, εκδόθηκε το 1859 και περιέχει την ακολουθία του Εσπερινού "σε μικροδιασκευή και κυρίως σύντμηση κλασσικών μελωδιών από τον Στέφανο Δομέστικο", σύμφωνα με τον Γεώργιο Χατζηθεοδώρου στο Βιβλιογραφία της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, Περίοδος Α΄(1820-1899), Θεσσαλονίκη 1998, σσ. 119-120. Μάλιστα στο σημείωμα του εκδότου αναφέρεται ότι "τα εν τη παρούση βίβλω περιεχόμενα Μαθήματα - Ανοιξαντάρια, Κεκραγάρια αργά, Θεοτόκε Παρθένε, ιδιόμελα Μ. Τεσσαρακοστής, μέλης της λειτουργίας των προηγιασμένων κ.ά. - υπάρχουσι ... εκτεθειμένα συνεπτυγμένως". Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον βιβλίο.

Εγώ ψάχνω τον τόμο Γ΄ (συνεκδόθηκε με τον Β΄ ως ένας τόμος το 1863), γιατί περιλαμβάνει μια μικρή συλλογή καλοφωνικών ειρμών.
 

Ροξάδος

Νέο μέλος
Ρωτώντας μου είπε κάποιος πως η συγκεκριμένη Εγκυκλοπαίδεια του Στεφάνου υπάρχει στο αρχείο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Χαλκιδικής.Ζητείστε την,αν σας ενδιαφέρει.
 

Emmanouil Giannopoulos

Emmanouil Giannopoulos
Η "Εγκυκλοπαιδεία" του Στεφάνου [και συγκεκριμένα ο Β (Όρθρος) και Γ (Θ.Λειτουργία) τόμος], υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα των ιεροψαλτών Χαλκιδικής.
Ανεβάζω εδώ τον Εσπερινό, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένο το βιβλίο. Το αντίτυπο που φωτογράφησα έχει σε ένα τόμο με συνεχή αρίθμηση όλα αυτά. Σελίδα τίτλου υπάρχει μία στην αρχή του Εσπερινού με χρονολογία 1859. Ωστόσο, στο τέλος του βιβλίου υπάρχει σημείωση του Στεφάνου το έτος 1863. Πιθανώς εκδόθηκε σε τεύχη και κατόπιν δέθηκαν.
Τα αρχεία μου είναι λίγο μεγάλα καθώς ήθελα καλή ποιότητα φωτογράφησης. Εάν κάποιος έχει τον χρόνο να τα μικρύνει και να τα κάνει pdf ας το πράξει.

http://www.mediafire.com/file/i731bly7imtyh8l/1859EgkklopStefanosEsper 1.zip

http://www.mediafire.com/file/wv3fbs2m3z1zi6z/1859EgkklopStefanosEsper 2.zip
 

Papassss

Παλαιό Μέλος
Μηπως μπορει καποιος να βαλει και τους αλλους τομους?
 
Ο πρώτος τόμος έχει ανεβεί και στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη".

Σύνδεσμος για προβολή στον περιηγητή με Microsoft Silverlight εδώ.
Άμεση λήψη εδώ (δεξί κλικ και αποθήκευση).

Από τη σελίδα 163 και μετά ξεκινάει άσχετο λειτουργικό βιβλίο Ο Επιτάφιος Θρήνος, πλην όμως προγενέστερη έκδοση (1859).
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Η "Εγκυκλοπαιδεία" του Στεφάνου [και συγκεκριμένα ο Β (Όρθρος) και Γ (Θ.Λειτουργία) τόμος], υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα των ιεροψαλτών Χαλκιδικής.
Ανεβάζω εδώ τον Εσπερινό, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένο το βιβλίο. (...) Εάν κάποιος έχει τον χρόνο να τα μικρύνει και να τα κάνει pdf ας το πράξει. ...

Ανεβάζω το συγκεκριμένο σε ένα μικρότερο PDF.

«Εγκυκλοπαιδεία της Εκκλησιαστικής Μουσικής», Στεφάνου Α΄ Δομεστίκου, Κωνσταντινούπολη, τ. Α΄ (1859)

Ο σύνδεσμος για τον Β΄τόμο του όρθρου στην ιστοσελίδα των ιεροψαλτών Χαλκιδικής είναι ΑΥΤΟΣ.
Ο Γ΄τόμος της Λειτουργίας δεν φαίνεται να είναι διαθεσιμος προς το παρόν.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Διατίθεται (δια δανεισμού) το σύνολο του έργου σε ένα τόμο, ώστε να σκαναριστεί σε καλή/υψηλή ποιότητα, και μετά να αναρτηθεί στο διαδίκτυο προς ωφέλεια όλων.
Όποιος μπορεί και ενδιαφέρεται, ας μου αφήσει ΠΜ.
 
Top