«Ανέβη ο Ιησούς» Δόξα εσπερίων Κυριακής Παραλύτου - Πέτρου Λαμπαδαρίου [ερμηνεία: Παναγής Μιχαλιτσιάνος]

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Ἀπό ΟΦΕΛΠ:
http://lampadariospetros.blogspot.gr/2016/05/blog-post_23.html

https://www.youtube.com/watch?v=-7EBXy6xM8Q


Αναρτούμε μίαν εισέτι ερμηνεία τού περίφημου Δοξαστικού τών εσπερίων τής Κυριακής τού Παραλύτου "Ανέβη ο Ιησούς...", στην απλή και σεβαστική προς τα συγκλονιστικά λόγια τού ύμνου μελοποίηση τού Διδασκάλου Πέτρου.
Η παρούσα ερμηνευτική προσέγγιση είναι από τον κ.Παναγή Μιχαλιτσιάνο,Α' Δομέστικο τού δεξιού χορού τού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.
Χριστός Ανέστη-Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ

Σημείωση (α) Διαχειριστού ΟΦΕΛΠ Παναγιώτη Τζανάκου:
Ενας ακόμη νέος (και σε ηλικία) φίλος προστέθηκε στους ερμηνευτές του ΟΦΕΛΠ,ο φίλος Παναγής Μιχαλιτσιάνος.Είναι φοιτητής στο Πολυτεχνείο και έχει ήδη περατώσει τις απαραίτητες σπουδές στην Βυζαντινή μουσική, αφού έχει λάβει πτυχίο και δίπλωμα από το Ωδείο Αθηνών με Δάσκαλό του και επιβλέποντα στις εξετάσεις του τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών κ. Απόστολο Παπαδόπουλο,με την εισήγηση τού οποίου εντάχθηκε στον δεξιό χορό τού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών. Επίσης είναι και μέλος τής χορωδίας "Ψαλτικής Διάκονοι" υπό τον κ.Ι.Τσούνη.Συνεχίζει επίσης τις σπουδές του στην Ευρωπαϊκή μουσική διδασκόμενος πιάνο και ανώτερα θεωρητικά.Θα επισημάνω ότι ακολούθησε τον Δάσκαλό του στον Μητροπολιτικό χορό,όπου εκεί υπό την άμεση καθοδήγησή του θα αποκτήσει πέραν των θεωρητικών και τις απαραίτητες πολύτιμες πρακτικές εμπειρίες επί των Αναλογίων. Ψάλλει πολύ προσεκτικά και μετρημένα,με καθαρή άρθρωση και τονισμό. Τον καλωσορίζω και τού εύχομαι να έχει μία λαμπρή Ψαλτική πορεία και κάθε καλό στην ζωή του.
υ.γ-Να επισημάνω κάτι το ιδιαίτερο. Ο,τι κατά την φετεινή Μ.Πέμπτη εσπέρας ο Δάσκαλός του, τού παρεχώρησε και έψαλλε το περίφημο Δόξα των αίνων "Εξέδυσάν με.." όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο τής κρατικής τηλεόρασης Ε Δ Ω και αυτό λέει πολλά.
Π.Τζ.
 
Top