«Αθωνιάς» Πέτρου Φιλανθίδη

kostaeri

Μπουσδέκης Κώστας
Προσωπικά πιστεύω πως είναι μέλη που, αν κάποιος κρίνει σκόπιμο να τα ψάλλει, πρέπει να τα μελετήσει ιδιαιτέρως και να τα ψάλλει ήρεμα, σε χρόνο αργό, με τις όποιες καταγραφόμενες αναλύσεις να αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία και όχι αυτοσκοπός του μέλους.

αυτό ήταν το σημείο το οποίο μου άρεσε απο την ανάλυση του Γιάννη. Και για το χρόνο συμφωνώ, όταν το πας γρήγορα χαλάει.

Η συγκεκριμένη ηχογράφηση (εκτός του ότι είναι πριν 6 χρόνια -ήμουν δηλαδή 21ετών) είναι στο τέλος ενός γάμου. Το λέμε πολλές φορές γιατί έχουμε βαρεθεί συνέχεια το σύντομο. Γι αυτό και το πάμε κ λίγο πιο γρήγορα.
 

Johnsteff

Στεφούλης Ιωάννης
Αγαπητοί, για να έλθουμε και λίγο στο "ψητό": μήπως υπάρχει κάπου στο Διαδίκτυο η ΑΘΩΝΙΑΣ σε "παλαιά" έκδοση που να μην επισύρει θέματα δικαιωμάτων; Μήπως μπορεί να γίνει κάτι και στο Ψαλτολόγιον; Περίοδος Τριωδίου είναι χρειαζόμαστε όλοι κάτι εξαιρετικό, ας είναι και για ιδίαν τέρψιν.
Ρήσις Θρασυβούλου Στανίτσα χωρίς επεξήγηση : "Εμείς στην Πόλη τον Φιλανθίδη τον είχαμε για μαθηματάριον".
 
Υπάρχει η άποψη πως "μόνο οι Καρυές ξέρουν να πουν Φιλανθίδη, η έρημος δεν μπορεί, τον λένε σαν μετροφωνία, αγνοώντας και κάποιες φθορές".

ἀδελφέ μου μήν ἀκοῦς! Στίς Καρυές πλέον ΔΕΝ ἔχουμε πατέρες μέ καλή μουσική κατάρτιση....μόνον ἐκ παραδόσεως τά λέμε.... :(
 
Γι αυτό και το πάμε κ λίγο πιο γρήγορα.

ἀδελφέ μου, ὅπως λέγαν ἐδῶ οἱ παλιοί πατέρες, ὁ Φιλανθίδης θέλει κάπως γοργό χρόνο, ὄχι νά τρέχουμε ἀλλά νά καταλαβαίνουν οἱ ἀκούοντες ὅτι τό... ξέρουμε καλά!:) ἔτσι φαίνεται ἡ ὁμορφιά του!
 

Johnsteff

Στεφούλης Ιωάννης
Πατέρες την Ιεράς Μονής Εσφιγμένου,
συγγνώμη για την ενόχληση και το θάρρος.
Η ΑΘΩΝΙΑΣ υπάρχει ήδη προ πολλού, όπως ευγενώς μου υπεδείχθη.
Ευλογείτε.
 
Last edited:

Johnsteff

Στεφούλης Ιωάννης
Αγαπητέ Νεοκλή,
ευχαριστώ και εσένα για την υπόδειξη και τον κ. Μπουλμπουτζή για τον κόπο και το δώρο. Ασφαλώς θα το υποδεχθούν με χαρά και άλλοι που δεν το είχαν προσέξει.
 
Top