Τ00. Προηγιασμένων Μέλη (τροπάρια, ιδιόμελα κλπ) κατά εβδομάδα

Aνοίγω νέο thread (δεν υπάρχει αντίστοιχο απ' ό,τι είδα) με τα μέλη όλων των Προηγιασμένων της περιόδου (Τετάρτης και Παρασκευής), αμφοτέρων των χορών.
Ο συντονιστής της ενότητας ας το αριθμήσει όπου εκείνος κρίνει.

Θεού θέλοντος θα προσπαθώ κάθε εβδομάδα να τα ολοκληρώνω και να τα ανεβάζω, ελπίζω εγκαίρως. Σε αντίθετη περίπτωση...κρατήστε τα για του χρόνου.
Τα μέλη είναι από διάφορα Δοξαστάρια, κλασικά και νεώτερα. Οι αναπνοές είναι υποκειμενικές, το ίσον αφήνεται στην κρίση σας.

Καλή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή σε όλους, με υγεία.
 

Attachments

  • 01. Τετάρτης α΄ εβδομάδος.pdf
    383.9 KB · Views: 1,241
  • 01. Τετάρτης α΄ εβδομάδος.mel
    35.2 KB · Views: 167
Αν και ανήκω στο κλίμα του Πατριαρχείου, δεν συμμερίζομαι καθόλου την τακτική της ιστοσελίδας του, όπου το τυπικό ανεβαίνει μερα παρά μέρα με το σταγονόμετρο (πολλές φορές και 2 μέρες μετά:mad:), σε αντίθεση με τα Δίπτυχα. Εγραψα πριν ότι "θα προσπαθώ να τα ανεβάζω εγκαίρως", που σημαίνει ότι δεν τα έχω ήδη φτιαγμένα, τώρα φτιάχνονται. Και μάλιστα εν μέσω άλλων υποχρεώσεων. Θα κάνω ό,τι προλάβω διότι πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι και αντέχουμε μέχρις ενός σημείου. Ο κόπος της μουσικής πληκτρολόγησης είναι ώρες ώρες ασήκωτος!Και όχι μόνο αυτό, αλλά ταυτόχρονα διασταυρώνεις γραμμές από 3-4 Τριώδια... (ο κ. Τσακίρογλου πιστεύω ότι με καταλαβαίνει απόλυτα και συμπάσχει...) Η ευκολία όμως της χρήσης στο αναλόγιο ενός μουσικού τυφλοσούρτη, τα διαγράφει όλα. Αγαθά κόποις κτώνται και τίποτα δεν χαρίζεται (αν και εν προκειμένω σας τα χαρίζω:))... Παρακαλώ μόνο να κάνετε υπομονή και όταν θα τα χρησιμοποιείτε να μνημονεύετε τον κοπιάσαντα...
 
Last edited by a moderator:
Τα Μέλη της Τετάρτης Δ΄ Εβδομάδος.

Υπενθυμίζω για τους αναγνώστες ότι γι' αυτή την εβδομάδα στην Θ΄ Ώρα γίνονται οι εξής αλλαγές:
1) Μετά το Μη δη παραδώης - Πάτερ ημών, λέγεται το Κοντάκιο της Σταυροπροσκυνήσεως Ουκέτι φλογίνη ρομφαία, και ευθύς Κύριε ελέησον μ΄, Την τιμιωτέραν κτλ.
2) Μετά το Άνες άφες - Πάτερ ημών, πάλι το Ουκέτι φλογίνη ρομφαία, και ευθύς Κύριε ελέησον μ΄, Ο εν παντί καιρώ κτλ.

Προστίθενται επίσης μετά το Κατευθυνθήτω και οι αιτήσεις υπέρ των φωτιζομένων.
 

Attachments

  • 07. Τετάρτης Δ΄ εβδομάδος.pdf
    421.8 KB · Views: 527
  • 07. Τετάρτης δ΄ εβδομάδος.mel
    43.5 KB · Views: 51
Last edited:
Τα μέλη της Ε΄ Εβδομάδος.
Επισυνάπτω και τα της Πέμπτης. Στην περίπτωση αυτή στην Θ΄ Ώρα γίνεται ό,τι και την Δ΄Εδομάδα:
1) Μετά το Μη δη παραδώης - Πάτερ ημών, λέγεται το Κοντάκιο του Μ. Κανόνος:Ψυχή μου, Ψυχή μου, και ευθύς Κύριε ελέησον μ΄, Την τιμιωτέραν κτλ.
2) Μετά το Άνες άφες - Πάτερ ημών, πάλι το Ψυχή μου, Ψυχή μου, και ευθύς Κύριε ελέησον μ΄, Ο εν παντί καιρώ κτλ.
 

Attachments

  • 09. Τετάρτης Ε΄ εβδομάδος.pdf
    867.3 KB · Views: 512
  • 10. Πέμπτης Ε΄ εβδομάδος.pdf
    286.6 KB · Views: 405
  • 11. Παρασκευής Ε΄ εβδομάδος.pdf
    454.6 KB · Views: 410
  • 09. Τετάρτης ε΄ εβδομάδος.mel
    94.5 KB · Views: 74
  • 10. Πέμπτης ε΄ εβδομάδος.mel
    28.1 KB · Views: 59
  • 11. Παρασκευής ε΄ εβδομάδος.mel
    46.1 KB · Views: 53
Last edited:
Τα μέλη της Στ΄ Εβδομάδος και τελευταίας.
Αφήνω τα μένοντα Ιδιόμελα των προηγιασμένων της Μ. Εβδομάδας στις ψαλτικές προτιμήσεις του καθενός και στη μουσική έκδοση που χρησιμοποιεί τις μέρες αυτές στο αναλόγιο.

Ευχόμενος σε όλους καλή δύναμη την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, ευχαριστώ θερμά για την ανταπόκριση, τα θετικά σχόλια και τις υποδείξεις σας.

Αφιερώνω όλα όσα ανέβασα εδώ στην αδελφή της γιαγιάς μου Σοφία που απεβίωσε χθες, κόρη του προπάππου μου Γεωργίου Συμεωνίδη, του επί έτη πολλά διατελέσαντος ψάλτου του Ι.Ν. Αγ. Κων/νου Ηρακλείου. Ως τελευταίο ελάχιστο ανταπόδομα για τον κόπο μου θέλω να παρακαλέσω τους σεβαστούς Πατέρες της κοινότητας και τους φίλους ψάλτες να τη μνημονεύσουν με την πρώτη ευκαιρία.

Καλό Πάσχα!
 

Attachments

  • 12. Τετάρτης Στ΄ εβδομάδος.pdf
    380.1 KB · Views: 405
  • 13. Παρασκευής ΣΤ΄ εβδομάδος.pdf
    512.3 KB · Views: 336
  • 12. Tετάρτης στ΄ εβδομάδος.mel
    37.8 KB · Views: 53
  • 13. Παρασκευής στ΄ εβδομάδος.mel
    50.3 KB · Views: 54
Last edited:
Συγχαρητήρια για τη δουλειά και την υπομονή σας! Ως νέο μέλος του Ψαλτολογίου μόλις φέτος την εντόπισα. Απέβη πολύ χρήσιμη καθώς 1ον) δε χρειάστηκε να κουβαλάω βιβλίο(α) στις Προηγιασμένες και 2ον) [και πιο σημαντικό] ήταν ευκολότερο το να συμψάλλω μαζί με δύο νεαρότερους και σχετικά άπειρους βοηθούς (φίλους), καθιστώντας το αποτέλεσμα ασύγκριτα πιο ευχάριστο (για το εκκλησίασμα), ξεκούραστο (για μένα) και ενδιαφέρον (για τους βοηθούς!).

Και πάλι ευχαριστώ και συγχαρητήρια!

Υ.Γ.1. Πάντοτε αναρωτιώμουν αν θα έχει κάποιος την υπομονή να γράψει μουσικά όλα τα προσόμοια της Τετάρτης της Ε΄εβδομάδας!

Υ.Γ.2. Γενικότερα, ο πλούτος της ύλης στο Ψαλτολόγιο είναι μοναδικός!!
 
Top