[Ερώτηση] Πόσα και ποια "Ταμεία Ανθολογίας"

είμαι νέος και ίσως η ερώτηση είναι χαζή. αλλά πόσα και ποια "ΤΑΜΕΙΑ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΣ" υπάρχουν. και με ποια σειρά πρέπει να τα αγοράσει κάποιος. έχει κάποιο μεγαλύτερη βαρύτητα.
 

tb---

τσοπάνης
Τα ταμία είναι πολλά και οι καταθέσεις ελάχιστες.

Προσωπικά έχω εκτυπώσει από την ανέμη και το φόρουμ το ταμείο του Γρηγορίου Πρωτοψάλτου (1834 αν δεν κάνω λάθος), έκδοση του "κλέφτη" Π.Φωκαέως. Μετταλικό σπιράλ, σαμουά χαρτί και είναι τούμπανον.

Μετά την Πανδέκτη (4 τόμοι).

Αυτά πράτω εγώ, ο καθείς με τις πράξεις του ~
 
Μια πολύ καλή σχετική παρουσίαση βλ. εδώ: http://psalmodia.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2000.html. Βέβαια, από άποψη υλικού υπάρχει και η κλασσική "Πανδέκτη" (ενν. η παλαιά), ενώ και κάποιοι νεώτεροι δάσκαλοι τιτλοφόρησαν την εργασία τους "Νέον Ταμείον Ανθολογίας".

Τώρα για το σκέλος της αγοράς... εξαρτάται. Πόσα μπορείς να διαθέσεις και τι χρειάζεσαι για να ψάλλεις. Πάντως τις περισσότερες παλαιές εκδόσεις μπορείς να βρεις σε αρχείο pdf (γενικά στο διαδύκτιο, αλλά και στο Ψαλτολόγιο), οπότε θα έχεις πολύ υλικό για μελέτη :).
 
Στο Ψαλτολόγιον υπάρχουν θέματα για όλα τα ταμεία στο ίδιο subforum που βρίσκεται και το παρόν θέμα. Ο τίτλος σε κάθε θέμα περιγράφει με ακρίβεια την κάθε έκδοση.
 
είμαι νέος και ίσως η ερώτηση είναι χαζή. αλλά πόσα και ποια "ΤΑΜΕΙΑ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΣ" υπάρχουν. και με ποια σειρά πρέπει να τα αγοράσει κάποιος. έχει κάποιο μεγαλύτερη βαρύτητα.
Ε, αφού είσαι και από την Λήμνο, τράβα να βρεις και τον κυρ Γιώργη τον Συμεών , που τα ξέρει ,αλλά και που τα έχει όλα.:)
 

MTheodorakis

Παλαιό Μέλος


Ἐγὼ χρησιμοποιῶ τὴν πρώτη καὶ πρωτότυπη ἔκδοση Ταμεῖον ἀνθολογίας (τῆς παπαδικῆς) Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος 1824 τόμοι 2, φωτοαναστατικὴ ἐπανέκδοση ἀπὸ τὶς ἐκδόσεις Ρηγοπούλου τηλ. 2310 272458, 35 € ὁ κάθε τόμος.
 
Top