Ερχομενος ο Κυριος 1994

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Ευχαριστούμε πολύ. Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερα στοιχεία γι' αυτήν την εξαίρετη ηχογράφηση. Είναι παρατηρημένο από πολλούς εδώ πως μεγάλοι ψάλτες αποδίδουν καλύτερα στο ναό παρά στο στούντιο.
Πιστεύω πως κάποια εποχή, ίσως όχι πολύ μακριά, οι (λίγες) ζωντανές ηχογραφήσεις αυτού του ανθρώπου, που συνδυάζει πολλά ψαλτικά χαρίσματα (ένα από αυτά το μέτρο) θα είναι ανάρπαστες σαν του Στανίτσα.
 
Γ

Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος

Guest
Και που να τον ζήσεις από κοντά στο ψαλτήρι. Εχει ατελείωτη φωνή και είναι και 3 φωνές επάνω από την βάση στο συγκεκριμμένο ύμνο.

Πράγματι ο Φώτης Κετσετζής είναι προικισμένος με ένα σπάνιο φωνητικό τάλαντο.Είναι όμως και ένας εξαίρετος άνθρωπος.Θυμούμαι όταν τον πρωτογνώρισα γύρω στο 1980 όταν έψαλλε στον Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας Τήνου. Ενα απόγευμα στον Παρακλητικό Κανόνα όταν πλησίασα δειλά το ψαλτήρι, χωρίς να γνωρίζω μουσική, χωρίς να γνωριζόμαστε και μου έδωσε να ψάλλω κάποιες ωδές του Κανόνος. Στο τέλος με προέτρεψε να μάθω μουσική. Ομολογώ ότι σ’ αυτόν οφείλω την μέχρι σήμερα πορεία μου. Βέβαια μπορεί να μη ήταν δάσκαλος μου λόγω μεγάλης αποστάσεως, όμως μέσα από τις κασσέτες του έμαθα πολλά, ώστε να μπορώ να λέω ότι είμαι μαθητής του.
Είμαι ευτυχής διότι μας συνδέει μία βαθειά φιλία.
Πέρα από την ωραία φωνή ο Αρχων είναι και τέλειος ερμηνευτής. Κλασσικά μαθήματα που από κάποιους Ιεροψάλτες θα ακούγονταν (επιτρέψτε μου την έκφραση) λίγο ανιαρά, με την ερμηνεία του Φώτη Κετσετζή σαγηνεύουν τον ακροατή. Ομως και μαθήματα νεοτέρων μεγάλων διδασκάλων αλλά και δικές του συνθέσεις και διασκευές, καθηλώνουν τον ακροατή και έτσι ο Φώτης Κετσετζής, επιτυγχάνει τον σκοπό του Ιεροψάλτου που είναι να αναβιβάσει τον πιστό λαό του Θεού από των επιγείων εις τα επουράνια.
Δικαίως κατατάσσεται στους Μεγάλους Αρχοντας Πρωτοψάλτας της εποχής μας και είναι άξιος συνεχιστής της Βυζαντινής μας Παραδόσεως.
 
Last edited:

kostantim

Μέλος
προσπαθω Γιωργο να βρω κατι απο το μηνυμα σου για να διαφωνισω μαζι σου για τον ανθρωπο και δασκαλο Φωτη Κετσετζη αλλα δεν βρισκω κατι
 

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Εχω τη τυχη να βρισκομαι κ να ψαλλω πολλες φορες με μαθητη κ καλο φιλο του Αρχοντα Κετσετζη ο οποιος μου λεει κ διαφορες χαρακτηριστικες ιστοριες απο τον καιρο που τον πλαισωνε στο αναλογιο.
 
Last edited:
Top