Εκδρομή Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στο Φουντουκλί

Απόστολος Χριστοφής

Απόστολος Χριστοφής
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια εκδρομή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Συλλόγου μας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μαθητές και καθηγητές της Σχολής και των παραρτημάτων των χωριών, βρεθήκαμε όλοι μαζί έτσι ώστε να ξεφύγουμε λίγο από την ροή των μαθημάτων και να λειτουργηθούμε αλλά και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.
Μεταβήκαμε στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Φουντουκλί (χρονολογείται τον 14ο με 15ο αιώνα μ.Χ.), με το λεωφορείο της Ιεράς Μονής Παναγίας Παραμυθίας (ευχαριστούμε τον Γέροντα Σεραφείμ για την παραχώρηση του) και τελέσαμε Όρθρο και Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Αγίων, Θεοδώρου του Στρατηλάτου και Προφήτου Ζαχαρία, με τον Αρχιμ. Νεκτάριο Πόκια. Ψάλλαμε όλοι μαζί, δάσκαλοι και περίπου 50 μαθητές με κατάνυξη και ευλάβια.
Μετά την Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία, μεταβήκαμε στον Προφήτη Ηλία για προσκύνημα στον Ιερό Ναό και ένα ζεστό ρόφημα στο ξενοδοχείο Έλαφος. Τέλος μεταβήκαμε στο χωριό Πλατάνια και συγκεκριμένα στο εστιατόριο ΄΄Το Πέραμα΄΄ για συνεστίαση, ενώ κόψαμε και την βασιλόπιτα της Σχολής, με τον Πρόεδρο κ. Στέργο Παρασκευά να εύχεται στους μαθητές καλή δύναμη με την εκμάθηση της ψαλτικής τέχνης. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ.Μανώλη και τα παιδιά, για την άψογη εξυπηρέτηση και τα ωραία πιάτα. Στο τέλος ο Νίκος Γιωργάκης, Ιεροψάλτης και μέλος του Συλλόγου μας, ξεσήκωσε τα πλήθη με την μαγική του καρπάθικη λύρα και τον ευχαριστούμε πολύ.
Ευχόμαστε και του χρόνου να είμαστε όλοι γεροί και δυνατοί να ξαναπάμε εκδρομή, καλή δύναμη και καλή συνέχεια στους μαθητές και διδασκάλους της Σχολής.

http://www.ieropsaltesrodou.gr/ekdromi_sxolis_sto_fountoukli/
 
Top