Δοξαστικόν Εσπερινού Αγίου Σπυρίδωνος ( Ήχος Ά Τετράφωνος) Ιακώβου Πρωτοψάλτου - Δημήτριος Νεραντζής

Andrew.Marget

Νέο μέλος
Το δοξαστικό των εσπερίων του Αγίου Σπυρίδωνος ερμηνεύει πολύ έντεχνα ο Άρχων Διδάσκαλος του Αποστόλου της Μ.τ.Χ.Ε κύριος Δημήτριος Νεράντζης. Η ηχογράφηση προέρχεται από την κασέτα με τίτλο " Ακολουθία Αγίου Σπυρίδωνος" στην οποία περιέχονται μέλη του Εσπερινού και του Όρθρου. Ύστερα από τηλεφωνική συνομιλία με τον άρχοντα ο οποίος προέτρεψε να γίνει αυτή η ανάρτηση και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα ανέφερε πως η ηχογράφηση αυτή αδικεί και τον ίδιο αλλά και το μάθημα καθώς οι κακή ηχοληψία χαλάει την απόδοση του Άρχοντος αλλά και το μάθημα.
 

Shota

Παλαιό Μέλος
Δεν ξέρω εάν ο Άρχοντας έχει σπουδάσει φωνητική, αλλά από την άποψη ορθοφωνίας είναι νομίζω εκ τους καλύτερους ψάλτες (της εποχής ηχογραφήσεων) και παράδειγμα προς μίμηση. Αλλά κι ο Ταλιαδώρος (απίστευτη φωνή ακόμη και σε μεγάλη ηλικία).
 

Diogenes

Νέο μέλος
Αλλά κι ο Ταλιαδώρος (απίστευτη φωνή ακόμη και σε μεγάλη ηλικία).

Ας προσευχηθούμε για αυτόν και ας του ευχυθούμε περαστικά!!!
Διότι δυστυχώς «σε ηλικία 94ων ετών από τις 7 Δεκεμβρίου νοσιλεύεται στο 426 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με COVID-19.» (Είδηση από ραδιοφωνική εκπομπή του κου. Ράλλη στον CosmosFM της Ν. Υόρκης και σχετικό μήνυμα στο φόρουμ μας:
...
http://www.cosmosfm.org/archives/
...της νοσηλειας του Αρχοντος Χ. Ταλιαδωρου. ...
 

Shota

Παλαιό Μέλος
Δεν ξέρω εάν ο Άρχοντας έχει σπουδάσει φωνητική, αλλά από την άποψη ορθοφωνίας είναι νομίζω εκ τους καλύτερους ψάλτες (της εποχής ηχογραφήσεων) και παράδειγμα προς μίμηση.

Σε 2 λόγια εδώ ο Άρχοντας λέει πολύ σωστά πράγματα. Η αναπνοή πρέπει να είναι διαφραγματική και λειτουργεί σαν στήριγμα της φωνής (αυτό που οι της λυρικής σκηνής λένε appoggio). Και ο ήχος πρέπει ναι είναι σκεπαστός (coperto).

Βεβαίως δεν χρησιμοποεί την ιταλική ορολογία και δεν εξηγεί πράγματα όπως το λέω εγώ, αλλά αυτό είναι το νόημα.
 
Top