Όσοι εις Χριστόν & Δύναμις Κ. Πρίγγου (Παναγιώτη Φιλίππου)

pfilippou

Παναγιώτης Φιλίππου
Αγαπητοί συνάδελφοι Ιεροψάλτες και φιλόμουσοι,

Χρόνια πολλά! Καλή και ευλογημένη χρονιά, με υγεία, χάρη και χαρά παρά του ζώντος Τριαδικού ημών Θεού!

Επί τη ευκαιρία της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων, αναρτώ μίαν εισέτι εργασία μου, η οποία αφορά στον αντί Τρισαγίου ψαλλόμενον ύμνον «Όσοι εις Χριστόν». Η καταγραφή του μέλους βασίστηκε στις σωζόμενες ηχογραφήσεις της 7-1-1957 στον Άγιο Ιωάννη των Χίων Γαλατά ΚΠόλεως στην οποία έψαλαν οι αείμνηστοι Άρχοντες Κ. Πρίγγος και Θρ. Στανίτσας ως και της 9-4-1961 εις την Παννυχίδα της Αναστάσεως στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στην οποίαν έψαλλαν οι αείμνηστοι Άρχοντες Θρ. Στανίτσας και Ν. Δανιηλίδης καθώς και στην καταγραφή του παρόντος ύμνου υπό του Μεγίστου Μελοποιού της Μουσικής μας Πέτρου Λαμπαδαρίου του Πελοποννησίου και του επίσης Μεγάλου Γεωργίου Ραιδεστηνού Β΄ Πρωτοψάλτου, από τις εκδόσεις της Μουσικής Πανδέκτης (1851) και της Μουσικής Συλλογής Γεωργίου Πρωγάκη (1910).

Δοθείσης της ευκαιρίας, θέλω θερμώς να ευχαριστήσω και δημοσίως όλους τους αγαπητούς συναδέλφους και φιλομούσους, οι οποίοι είτε διαδικτυακώς είτε διά ζώσης είτε τηλεφωνικώς μού εξέφρασαν την ευαρέσκειάν των για τις εργασίες μου. Ελπίζω να σας φανεί και αυτή η εργασία μου χρήσιμη και παρακαλώ όλους σας να με θυμάστε στις προσευχές σας. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να μου προσφέρετε.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους!

[Σημ. συντ. (π.Μ.)] Νέο αρχείο σε επόμενο μήνυμα.
 
Last edited by a moderator:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης

Πρόκειται για τον ύμνο «Όσοι εις Χριστόν» που ψάλλεται αντί του Τρισαγίου κατά τη Θεία Λειτουργία των μεγάλων Δεσποτικών εορτών. Το ακούμε από τους πατριαρχικούς χορούς, τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντίνο Πρίγγο και τον Άρχοντα Λαμπαδάριο της ΜΧΕ Θρασύβουλο Στανίτσα σε ηχογράφηση που έλαβε χώρα στις 7 Ιανουαρίου 1957 στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χίων. Το ψαλλόμενο «Δύναμις» είναι σύνθεση του Κωνσταντίνου Πρίγγου.

Το παρατιθέμενο μουσικό κείμενο είναι μια προσπάθεια καταγραφής από τον πρωτοψάλτη Παναγιώτη Φιλίππου, με του οποίου την προτροπή έγινε το βίντεο. Το κείμενο έχει αναρτηθεί εδώ: http://analogion.com/forum/showthread.php?t=38571.

Το ηχητικό προέρχεται από το αρχείο του π. Σεραφείμ Φαράσογλου και, παρά τη δυνατή στάθμη εγγραφής που επέφερε παραμόρφωση στο αναλογικό του μέσον, αποτελεί το καθαρότερο αντίγραφο της ηχογράφησης που ήρθε στα χέρια μου και παράλληλα το πιο κοντινό στις φωνές των Αρχόντων.
 
Last edited by a moderator:
Φίλε μου πολύ καλή προσπάθεια..κρύβει κάτι πού αρχόντικο το δύναμις.. βασίκα βγάζει κάτι το πολύ Δύνατο ένα πολύ έντονο συναισθήμα.. Προκειτε περι εμπνέυσεως του κ. Πρίγγου..Συγχαρητηρια για την μεταφορά!
 

pfilippou

Παναγιώτης Φιλίππου
Αγαπητοί φίλοι,

Αναρτώ και πάλι το αρχείον .pdf διορθωμένον. Οι διορθώσεις αφορούν στο "Δύναμις" του Διδασκάλου Κ. Πρίγγου, επί το απλούστερον και ακριβέστερον της λαμπράς ερμηνείας του στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου των Χίων Γαλατά ΚΠόλεως τω έτει 1957. Παρακαλώ τους σεβαστούς κ.κ. Συντονιστάς, όπως διαγράψουν το αρχικό pdf προς αποφυγήν συγχύσεως.

Ευχαριστώ πολύ.
 

Attachments

  • ΟΣΟΙ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΝ & ΔΥΝΑΜΙΣ Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ (Π. ΦΙΛΙΠΠΟΥ).pdf
    202.6 KB · Views: 376
Top