«Ύμνοι Επιταφίου Θρήνου» & «Ακολουθία Αναστάσεως»

Johnsteff

Στεφούλης Ιωάννης
ΥΜΝΟΙ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΘΡΗΝΟΥ
από τη Χορωδία Πανελληνίου Συλλόγου Ιεροψαλτών «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό τη χοραρχία του Αντωνίου Μπελούση
Οι ευχαριστίες ανήκουν στον έχοντα το (πλουσιότατο) κανάλι ΕΥΘΥΜΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ. Εγώ απλώς το εντοπίζω:
https://www.youtube.com/watch?v=8mPZPL_xJhc
Και μαζί αυτό που έχει ήδη εντοπιστεί σε προηγούμενο νήμα, δηλ.
ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ (και συγγνώμη για την επανάληψη, αλλά ήθελα να είναι μαζί):
https://www.youtube.com/watch?v=2M4jIQZlV8M

Ηχογραφήσεις λίγο πριν το '60 για το δίσκο της Ανάστασης (Αποστολική Διακονία) και λίγο μετά για το δίσκο του Επιταφίου (Διακονία ή Ζωή).

Σοβαρότητα, ποιότητα και αγνότητα υμνολογική μιας άλλης εποχής που δε μπόρεσε να γίνει υπόδειγμα και πρότυπο επιπέδου και καλλιτεχνίας για τον ψαλτόκοσμο. Προτιμήσαμε άλλους δρόμους... Στην τέχνη και στη ζωή. Σε πολλούς από εμάς απομένει κάποιο είδος νοσταλγίας. Όπως τρεμοσβήνει στο βάθος της μνήμης μας ένας λειτουργικός απόηχος από ενορίες και γειτονιές παλαιότερων δεκαετιών. Τότε που τον ακριβό Νεκρό συνόδευαν μύρα κι άνθη από αυλές σπιτιών και μαζί ανθρώπινες υπάρξεις πιο απλές και σεμνές, σαν κι αυτές εδώ τις ψαλμωδίες. Και μη νομίσετε ότι ωραιοποιώ: του βίου η θάλασσα ήταν πολύ ταραγμένη και τότε.
 
Last edited:

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Εὐχαριστίες καί σέ σᾶς.

Ηχογραφήσεις λίγο πριν το '60 για το δίσκο της Ανάστασης (Αποστολική Διακονία) και λίγο μετά για το δίσκο του Επιταφίου (Διακονία ή Ζωή).

...λίγο πριν το 1970 για το δίσκο της Ανάστασης και το 1970 για το δίσκο του Επιταφίου, κατά τήν δισκογραφία, καί οἱ δύο ἀπό τή ΖΩΗ.

 
Top