«Άξιον εστι» Γεωργιάδη υπό Μαγούρη και ολόκληρο το δισκάκι EPL 1657

Johnsteff

Στεφούλης Ιωάννης
Με χαρά βλέπω ότι ανακαλύπτεται όλο και περισσότερο ο Μαγούρης, ένα γνήσιο γέννημα του Πολίτικου ύφους κι ένας αληθινός καλλιτέχνης.

Το καλύτερο κατ' εμέ ηχογράφημά του είναι μια μοναδική ερμηνεία του στο "ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" σε ήχο πλ Δ΄χρωματικό "Χιτζαζκιάρ" του Τριανταφύλλου Γεωργιάδη (που ακολουθείται από μια επίσης μοναδική ερμηνεία στο "Σε Κύριε τον όντα"). Αυτά σε δισκάκι 45 στροφών. Θα ήταν κρίμα να μην ακούγεται. Για μένα η εκτέλεση αυτή στο συγκεκριμένο μάθημα είναι ό,τι καλύτερο έχω ακούσει (και το έχω ακούσει από 4 μεγάλους ζωντανά το μάθημα χωρίς να υπολογίζω τα ηχογραφημένα). Είχα προ ετών ακούσει αυτό το δισκάκι μερικές φορές και το έχω στη μνήμη μου αλλά δε μπορώ να το βρώ.
Παρακαλώ όποιον το έχει ας μάς προσφέρει αυτό το μεγάλο δώρο.
 
Last edited:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Αγαπητέ φίλε, το μόνο που μπορώ να ξέρω πως υπάρχει, πέραν των 3 LP δίσκων 33 στροφών των οποίων ο 1ος παραμένει ακόμη άγνωστος στον ήχο και το περιεχόμενο για την κοινότητά μας, είναι τα τέσσερα 45άρια τα οποία αναφέρονται στο οπισθόφυλλο του πρώτου. Αν δεν υπάρχει άλλο υλικό, θα αναφέρεστε στον τέταρτο δισκάκι που έχει κάποιο «Άξιον εστίν». Ευχής έργο θα ήταν να βγει όλο το υπόλοιπο επίσημο υλικό και πάλι στη φόρα, τουλάχιστον σε CD αφού, όπως αποδείχτηκε στο CD του Τριωδίου, τα masters υπάρχουν!
 
Last edited:

Johnsteff

Στεφούλης Ιωάννης
Ακριβώς αγαπητέ: είναι το δισκάκι EPL 1657. Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Χιτζαζκιάρ του Τριαντάφυλλου Γεωργιάδη. Είναι ό.τι καλύτερο έχω ακούσει από το Μαγούρη και συνάμα η πιο όμορφη -κατά την ταπεινή μου γνώμη- ερμηνεία του μαθήματος αυτού συμπεριλαμβανομένων όλων πλην Πρίγγου που δεν ακούσαμε.
Όμως και τα λοιπά μέλη του δίσκου είναι ωραιότατα.
Υπάρχει άραγε τρόπος να βρεθεί;
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Η αλήθεια είναι πως το cmkon έχει παραθέσει ύμνους από τα 3 πρώτα, οπότε λογικά, όποιος ενδιαφέρεται κι έχει το θάρρος, ξέρει μια πηγή για να τα αναζητήσει. Από το τελευταίο, ούτε στο cmkon υπάρχει τίποτα. Όλο και κάποιος, όμως, θα τα έχει ψηφιοποιημένα. Ας ελπίσουμε στο φιλότιμό του, δεδομένου ότι δεν μπορεί να τα βρει κανείς αλλού...
 

Johnsteff

Στεφούλης Ιωάννης
Ξέρετε τι φοβάμαι;
Κάποιοι κρατούν αποκλειστικά για τον εαυτό τους μερικά εξαιρετικά πράγματα και δεν τα κοινοποιούν. Για παράδειγμα, το δισκάκι του νεαρού Πρίγγου με το Κεκραγάριο Α΄και "Πεντηκοστήν" έχει στη δεύτερη πλευρά το "Δύναμις - Όσοι εις Χριστόν" σε φοβερή εκτέλεση (και παλαιά θέση βαρέως που μού επιβεβαίωσε ο Καραμάνης). Το είδατε πουθενά; Εγώ το άκουσα πριν 30 χρόνια και το θυμάμαι ακόμη. Κανείς δεν το δημοσιεύει... ; Ελπίζω να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο και στο εν λόγω δισκάκι του Μαγούρη. Όταν κάνουμε το καλό, ας το κάνουμε ολοκληρο κι όχι μισό.

Υ.Γ. Αλήθεια που είναι και τα δυο δισκάκια του Στανίτσα; Αν θέλετε θα σας πω και τα εμπεριεχόμενα μέλη.
 
Last edited:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Μην το φοβάστε, να είστε σίγουρος!
Παραπέμπω στα αντίστοιχα σχετικά θέματα:
για τον δίσκο του Πρίγγου
για τον μικρό δίσκο του Στανίτσα
Από τον μεγάλο δίσκο του Στανίτσα είναι και ο Πολυέλεος «Επί τον ποταμόν» που ανέβασα εδώ στο youtube από εκπομπή του Αγγελόπουλου. Μακάρι να είχα και τα άλλα μέλη!
 
Αφιερωμένο στους μερακλήδες Γιάννηδες (Στεφούλη και Μπουλμπουτζή) ολόκληρο το δισκάκι EPL 1657, από το αρχείο του... Santa Claus Φραγκίσκου Μανιάτη, στον οποίο τα ευχαριστήρια!
 

Attachments

  • Α1 ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ-ΔΥΝΑΜΙΣ (ΔΜ).mp3
    3.8 MB · Views: 344
  • Α2 ΘΕΟΤΟΚΕ ΠΑΡΘΕΝΕ ΣΤΙΧΗΡΟ (ΔΜ).mp3
    1.4 MB · Views: 301
  • Β1 ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ ΤΡ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ (ΔΜ).mp3
    3.6 MB · Views: 556
  • Β2 ΣΕ ΚΥΡΙΕ ΤΟΝ ΟΝΤΑ (ΔΜ).mp3
    2.1 MB · Views: 272

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Αφιερωμένο στους μερακλήδες Γιάννηδες (Στεφούλη και Μπουλμπουτζή) ολόκληρο το δισκάκι EPL 1657, από το αρχείο του... Santa Claus Φραγκίσκου Μανιάτη, στον οποίο τα ευχαριστήρια!
Έγραψες πάλι! Ευχαριστούμε πολύ!!!
 

dimitris

Παλαιό Μέλος
Ἄπαιχτος ὁ παίχτης!
Τό Ἄξιον έστίν εἰδικά εἶναι ἀριστούργημα.
Εὐχαριστοῦμε Νικόλαε γιά τό ὄμορφο χριστουγεννιάτικο δῶρο.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Ευχαριστούμε Νίκο για το σπάνιο ντοκουμέντο και σένα και τον κ. Μανιάτη. Χρόνια πολλά.
 

Πανίκος

Παλαιό Μέλος
Ἄπαιχτος ὁ παίχτης!
Τό Ἄξιον έστίν εἰδικά εἶναι ἀριστούργημα.
Εὐχαριστοῦμε Νικόλαε γιά τό ὄμορφο χριστουγεννιάτικο δῶρο.



Μήπως παιδιά έχουμε και το κείμενο. Πολυ ωραίο.
χρόνια πολλά να έχετε.
 

Johnsteff

Στεφούλης Ιωάννης
Ε υ χ α ρ ι σ τ ώ και δημόσια τους Νικόλαο και Φραγκίσκο.
Τελευταίος και κατόπιν ειδοποιήσεως (και... εορτής) έλαβα το δώρον.
Χρόνια έψαχνα αυτό το αριστούργημα (μιλώ για το Άξιον εστί - όχι ότι τα λοπά υστερούν και πολύ) που είχα χάσει σε μετακόμιση.

Πώς να εκφραστώ με λόγια γι' αυτό το μνημείο χαρμολύπης; Πέρα από τη μοναδκή σύνθεση (ανατολίζουσα ασφαλώς), ουδείς το έφθασε εκεί που το πήγε ο Μαγούρης (προϋποθέτει βεβαίως τις ερμηνείες Πρίγγου και Στανίτσα - για τον τελευταίο αναζητήσατε μια ερνημεία του της Κυριακής 7/9/1980). Μια απάντηση αληθινού θρησκευτικού και ανθρώπινου μαζί πάθους στην αναιμικότητα των ακαδημαϊσμών και στην αποστέωση και καχεξία των αυθεντικισμών των επιχειρούντων να κουκουλώσουν το κενό ψυχής και λογικής των μουσικών και θεολογικών κοσμοθεωριών της νεότερης εποχής. "Καλύτερα μια σταγόνα αίμα από ένα ποτήρι μελάνι" που λέει ο ποιητής. Ή "η ψαλμωδία προξενεί την κατά Θεόν λύπη, γιατί βγάζει δάκρυα ακόμη και από πέτρινη καρδιά" που λέει ο Όσιος Εφραίμ ο Σύρος. Και αυτό το ψάλμα βγάζει δάκρυα. Αλλά μάλλον του ταιράζει το "σιγή τιμάσθω τα άρρητα".
 
Last edited:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Μου έστειλε χθες σε καλύτερη ποιότητα ο Κωστής Δρυγιαννάκης όλα τα 45άρια του Δημητρίου Μαγούρη ψηφιοποιημένα από το αρχείο του κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη. Με την άδειά τους τα παραθέτω και τους ευχαριστώ θερμά! Ακόμη, ξανανέβασα εδώ το εξώφυλλο που ανήρτησα σε προηγούμενο μήνυμα σε μορφή bmp περαιτέρω καθαρισμένο και με τα κομμάτια αριθμημένα ώστε να εγγραφούν σε CD με τη σειρά των κωδικών των δίσκων αυτών. Όποιος θέλει να τα κατεβάσει από το mediafire όπως μου εστάλησαν, χωρίς τίτλους στο όνομα των κομματιών, μπορεί να κάνει κλικ εδώ.
 

Attachments

  • a1 Άγιος ο Θεός... Δύναμις.mp3
    794.9 KB · Views: 113
  • a2 Αινείτε αυτόν... Θεοτόκε Παρθένε.mp3
    3.6 MB · Views: 96
  • b1 Άξιον εστίν.mp3
    3.4 MB · Views: 138
  • b2 Εκ βαθέων εκέκραξά σοι... Σε Κύριε.mp3
    5.2 MB · Views: 101
Last edited:
Top