Pdf αρχεία σε tablet με Windows

athanasio

Νέο μέλος
Προς το παρόν χρησιμοποιώ το Microsoft Edge για τους εξής λόγους:

1. εύκολη χρήση σελιδοδεικτών
2. εύκολη εναλλαγή βιβλίων - καρτέλων
3. έχει τη δυνατότητα να ανοίξει το ίδιο βιβλίο 2 και 3 φορές (και όσες φορές θέλουμε)
4. μπορώ να προετοιμάσω τα βιβλία που θα ανοίξω από το προηγούμενο βράδυ, να τα αποθηκεύσω στα σημεία που θέλω και μάλιστα να κάνω το ίδιο για τα βιβλία που θα ανοίξω αργότερα στη Θεία Λειτουργία (με το πάτημα ενός κουμπιού).

Έχει ως μειονέκτημα το ότι δεν ανοίγει σωστά κάποια pdf (μάλλον αυτά που φτιάχτηκαν με τη βοήθεια συγκεκριμένων προγραμμάτων).

Αλλά δυστυχώς....

Τα windows ετοιμάζονται για την "αναβάθμιση του Μαΐου". Μαζί με αυτό και το Edge, στο οποίο πλέον ΔΕΝ δίνεται η δυνατότητα να βλέπεις τους σελιδοδείκτες του pdf!!! Έχουν αφαιρέσει επίσης κανά-δυο άλλες δυνατότητες. Δεν ξέρουμε αν σε μελλοντικές εκδόσεις θα προστεθούν κάποια από αυτά που αφαιρέθηκαν. Να πούμε εδώ ότι οι αναβαθμίσεις αυτές ουσιαστικά είναι υποχρεωτικές, καθώς κάποια στιγμή θα γίνουν "με το ζόρι".

Διορθώθηκε όμως ( ;; ) το μειονέκτημα που ανέφερα παραπάνω.

Οπότε πρέπει σύντομα σχετικά να βρεθεί μία λύση, καθώς δεν ξέρω πότε η microsoft θα μου βάλει την αναβάθμιση στο τάμπλετ.
Ξέρει κανείς κάποιο πρόγραμμα που να είναι βολικό στη χρήση του και να καλύπτει τα παραπάνω (κάποια ή όλα);
Ή αν μπορώ με κάποιον τρόπο να κρατήσω την παλιά έκδοση του Edge;
 

athanasio

Νέο μέλος
Επίσης κάπου διάβασα αυτό:
"However, Microsoft understands that some businesses will want to block their PCs from installing the new Edge. Microsoft offers a Chromium Edge update blocker toolkit that will set a “DoNotUpdateToEdgeWithChromium” registry value, ensuring PCs don’t automatically download and install the new Edge."
Οπότε έτσι αποφεύγουμε τους μπελάδες.

Και:
"Technically, the old Edge will remain installed for compatibility reasons, but Windows will hide it". Δεν ξέρω όμως πώς μπορεί να εμφανιστεί και να χρησιμοποιηθεί το παλιό.

Κάτι ακόμα: το νέο Edge θα έχει extensions, τα οποία θα τα κατεβάζει κάποιος προαιρετικά. Προς το παρόν όμως δεν βρήκα κάτι σχετικό σε αυτά.
 

athanasio

Νέο μέλος
Μπορεῖς νὰ χρησιμοποιήσεις τὸ Xodo. Εὔχρηστο, ἐλαφρύ καὶ μὲ πολλὲς δυνατότητες γιὰ ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα. Τὸ ἔχω χρόνια.

Όσον αφορά το απλό διάβασμα (όχι επεξεργασία) προσφέρει κάτι παραπάνω από το επίσης δωρεάν της Adobe; Να υποθέσω ότι είναι ελαφρύτερο; Τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται με μία πρώτη ματιά.

(Δυστυχώς δεν μπορεί να ανοίξει ένα pdf 2 φορές, αλλά αυτό το "βολεύουμε" με άλλους τρόπους).
 

athanasio

Νέο μέλος
(Κατάφερα να καθυστερήσω την εγκατάσταση του νέου Edge, αλλά δεν την απέφυγα).
Τελικά και τα δύο παραπάνω προγράμματα είναι χρήσιμα.

Το Xodo είναι πολύ ελαφρύ, έχει απίστευτα όμορφη "ροή του κειμένου" όταν κάνω scroll, χωρίς να καθυστερεί και νομίζω ότι ενδείκνυται για την ώρα των ακολουθιών. Μου αρέσει επίσης ότι εξαφανίζεται η πάνω μπάρα εύκολα (και εμφανίζεται όποτε θέλεις), οπότε αξιοποιείς όλη την οθόνη σου.

Το foxit δίνει πάρα πολλές δυνατότητες δημιουργίας και επεξεργασίας pdf, ειδικά αν σκεφτούμε ότι είναι δωρεάν!! Επίσης είναι ελαφρύ.

Ήδη ξεκίνησα από σήμερα το Xodo σε ακολουθίες. Το foxit το χρησιμοποιώ ήδη.

Ευχαριστώ και τους δύο!
 
Top