Τα Monumenta Musicae Byzantinae – ένας διεθνής οργανισμός για τη μελέτη της ελληνικής και σλαβικής εκκλησιαστικής μουσικής

Diogenes

Νέο μέλος


Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα & Τιμητική εκδήλωση με τίτλο:«Τα Monumenta Musicae Byzantinae–ένας διεθνής πρωτοποριακός οργανισμός για τη μελέτη της ελληνικής και σλαβικής εκκλησιαστικής μουσικής (από το 1931 μέχρι σήμερα)» θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο φουαγιέ του τμήματος μουσικών σπουδών του Α.Π.Θ. στις 3:00 μ.μ. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει Eπίδοση τιμητικής πλακέτας στον αναπλ. καθ. Christian Troelsgård, εκ μέρους του Προέδρου του Τ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ., κ. Αιμίλιο Καμπουρόπουλο. Ο κ. Christian Troelsgård, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, είναι ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στον κλάδο της βυζαντινής μουσικολογίας. Η επιστημονική εργογραφία του περιλαμβάνει πάνω από 90 άρθρα.

Για το Πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ



Δείτε επίσης τη συνέντευξη του καθηγητή του καθηγητή Christian Troelsgård.
 
Last edited:

Diogenes

Νέο μέλος
Τιμητική εκδήλωση για τον κορυφαίο εκπρόσωπο της Σχολής της Κοπεγχάγης
14 Δεκεμβρίου 2019
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο φουαγιέ του τμήματος μουσικών σπουδών του Α.Π.Θ. η Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα & Τιμητική εκδήλωση με τίτλο:«Τα Monumenta Musicae Byzantinae–ένας διεθνής πρωτοποριακός οργανισμός για τη μελέτη της ελληνικής και σλαβικής εκκλησιαστικής μουσικής (από το 1931 μέχρι σήμερα)».

ekdhwsi-3-1024x768.jpg

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο αναπλ. καθ. Christian Troelsgård, εκ μέρους του Προέδρου του Τ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ., κ. Αιμίλιο Καμπουρόπουλο. Για τον κ. Christian Troelsgård, μίλησε η αναπλ. Καθηγήτρια κ. Μαρία Αλεξάνδρου, με θέμα: Ο Christian Troelsgård,ένας κορυφαίος εκπρόσωπος της Σχολής της Κοπεγχάγης» κάνοντας εκτενή αναφορά στην επιστημονική εργογραφία του τιμώμενου η οποία περιλαμβάνει πάνω από 90 άρθρα.
ekdhwsi-1-1024x768.jpg

Ακολούθησε αντιφώνηση του τιμώμενου με θέμα: «The Monumenta Musicae Byzantine» και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με βυζαντινούς ύμνους από μεταγραφές και εξηγήσεις διαφόρων μουσικολόγων, Λόγια Μουσική της Πόλης και Κάλαντα με τα σύνολα του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ: Βυζαντινών Λόγος και Μέλος, Ομάδα Παλαιογραφίας Βυζαντινής Μουσικής «Χρυσορρήμων», Σχήμα κλασικής Ανατολικής Μουσικής «Ψαλτήρα”, στελέχη του «Μουσικού Πολύτροπου», Καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι των οποίων είναι οι Ιωάννης Καϊμάκης, Μαρία Αλεξάνδρου, Εμμανουήλ Γιαννόπουλος. Μετά το πέρας της ημερίδας ακολούθησε η επίδοση επαίνου στους αποφοίτους του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Η βυζαντινή μουσική επιστήμη και καλλιτεχνική δημιουργία».
ekdhwsi-9-1024x768.jpg

ekdhwsi-8-1024x768.jpg

ekdhwsi-6-1024x768.jpg

ekdhwsi-2-1024x768.jpg


Πηγή: https://www.pemptousia.gr/2019/12/t...orifeo-ekprosopo-tis-scholis-tis-kopegchagis/
 
Last edited:
Top